10.2 C
Vaslui
02-apr.-2023

Teodora Canțur-Darie de la LMK, 10 curat la Evaluarea Națională

- Advertisement -
Teodora Canțur-Darie

REZULTATE… Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” (LMK) își reconfirmă, din nou, locul: are singura medie de 10 din municipiul Vaslui la Evaluarea Națională. Eleva Teodora Canțur-Darie a reușit să obțină nota 10 atât la proba de limba română, cât și la matematică. A terminat clasa a VIII-a cu media 10 și este șefa de promoție de anul acesta a Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu”. „Eu m-am pregătit în toții anii de gimnaziu, nu m-au luat prin surprindere subiectele de la examen, nu mi s-au părut foarte grele, dar, desigur, au necesitat atenție. Înainte să le văd, am avut puține emoții, dar au dispărut când m-am apucat de lucru. Eram convinsă că și rezultatele vor fi pe măsură, iar când am văzut că am obținut 10 la ambele probe, m-am bucurat foarte tare”, a declarat Teodora. Aceasta își dorește să-și continue studiile în cadrul aceluiași liceu, specializarea Matematică-Informatică. De câțiva ani, frecventează Centrul Județean de Excelență Vaslui, la disciplinele matematică, biologie, chimie, fizică și informatică. De asemenea, a obținut mai multe premii la olimpiade și concursuri școlare, printre care Premiul I la Concursul de biologie „George Emil Palade” (concurs considerat olimpiada mică de biologie).

Pe lângă media de 10 a Teodorei, LMK a mai înregistrat încă patru note de 10, două la română și două la matematică, la aceeași clasă. Elevii au fost pregătiți de profesoarele Mihaela Bahman (limba română) și Daniela Bighiu (matematică). În Bârlad, la Colegiul „Gh. R. Codreanu”, s-au obținut trei note de 10, două la română și una la matematică, iar în Huși, o singură notă de 10, la matematică. În municipiul Vaslui, de rezultatul Liceului „Mihail Kogălniceanu” – (șase note de 10) se apropie Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad, care a înregistrat cealaltă medie de 10 din județ (cinci note de 10).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Erată pentru autorul articolului: la Huşi s-au înregistrat trei medii de 10 (doua la limba română de la Sadoveanu Huşi şi una la matematică de la Cuza Vodă Huşi). E atât de greu să dai o informaţie corectă şi completă? Sau trebuie să iasă în faţă doar Vasluiul şi Bârladul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.