15 C
Vaslui
06-oct.-2022

Teodora Veselu, avocatul de succes al Husului a murit la azil

- Advertisement -

CONDOLEANTE… Viata a fost crudã cu avocata Teodora Veselu, mai ales în ultima parte. Avocat de succes în Husi, cu o carierã de invidiat si-a gãsit sfârsitul în azil, parãsitã de sot si cu casa luatã de bancã. Cel mai greu moment al vietii sale a fost pierderea fiului ei, Bogdan Veselu, pe care l-a iubit ca pe ochii din cap. S-a stins din viatã pe 4 martie, la Centrul de Îngrijire a Persoanelor Vârstnice din Husi, unde fusese internatã de ceva timp. “A fost o femeie puternicã, ambitioasã si o avocatã de succes, cãreia, din pãcate, i s-a rezervat un final de destin pe care nu l-a meritat”, au spus, cu tristete, husenii care au cunoscut-o pe Tudora Veselu.

“Avea 65 de ani, întrucât era cu 4 ani mai mare decât mine. Ne stim demult si întotdeauna am admirat-o. Am învãtat de la ea cum sã lupti pânã la capãt. Ea a fãcut liceul la Husi si a învãtat foarte bine. Era premiantã. Îmi amintesc faptul cã, dupã ce a terminat liceul, s-a angajat ca învãtãtoare suplinitoare, undeva în comuna Cretesti, dacã îmi amintesc eu bine. Apoi a plecat la Bârlad, unde a lucrat într-o fabricã. Nu se ferea niciodatã de muncã. Avea o fortã extraordinarã de a înfrunta viata. Dacã acum avea o supãrare, în câteva minute zâmbea si spunea cã trebuie sã caute solutii, nu sã stea supãratã. Era mai tânãrã, avea altã fortã. Apoi, într-o zi s-a decis cã vrea sã urmeze Facultatea de Drept. A învãtat mult si a ajuns avocatã. Am admirat puterea ei de a o lua de la capãt întotdeauna. Era elegantã, prezentabilã, o femeie frumoasã. Îl iubea nespus pe Bogdan, fiul ei. Era mândrã cã si el e avocat. Din pãcate, el a avut un viciu, care l-a rãpus, dar poate asa a fost sã fie. În ultima vreme, <<Reli>>, cum îi spuneau toti cei dragi, a fost internatã la Centrul de Îngrijire pentru Persoanele Vârstnice, unde avea parte de îngrijire foarte bunã. Personalul de acolo avea grijã de ea, o ajuta, conditiile sunt bune, era vizitatã de sora ei. Din pãcate, starea de sãnãtate nu se îmbunãtãtea. Pãrerea mea este cã ea s-a îmbolnãvit din cauza unor lovituri de viatã pe care le-a primit nemeritat. A suferit foarte mult dupã divortul de sotul sãu, dupã atâtia ani de cãsnicie, apoi a avut un soc, atunci când banca i-a luat casa, din cauza unui credit nerambursat. Avea o casã frumoasã, monument istoric, în centrul orasului. Nu si-a mai revenit, dupã aceastã traumã. Pãcat! A muncit o viatã si si-a câstigat respectul oamenilor, dar a avut parte de un final trist. Dumnezeu sã o odihneascã!”, a spus Mariana Zota, una dintre cunstintele apropiate ale avocatei Teodora Veselu.

A activat în politicã, convinsã fiind cã poate face lucruri bune pentru oameni!

Ambitioasã din fire, avocata Veselu a activat si în politicã, find desemnatã, în 2008, sã candideze la alegerile locale, din partea PRM, pentru functia de primar, iar, câteva luni mai târziu, la alegerile parlamentare, la functia de senator, pentru Colegiul Husi – Murgeni. Nu a fost dezamãgitã de modul în care au votat oamenii, desi era convinsã cã ar putea face multe lucruri bune pentru oameni, spunând public, în finalul confruntãrii electorale, doar atât: “dacã ai câstigat o luptã, continuã, dacã ai pierdut, continuã”! Dumnezeu sã o odihneascã în pace!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.