Terenul de la Letea, motivul disperarii lui Sechelariu sa ajunga primar

– Dumitru Sechelariu este foarte aproape sa piarda terenul de la Letea, pe care nu ar detine un titlul de proprietate – disperarea a atins cote maxime pentru mogulul cu trust de presa si de aceea incearca pe orice cai sa ajunga la primarie – in disperarea lui, Sechelariu s-a aliat cu o serie de candidati, doar doar sa puna mina pe putere si sa se faca proprietar acu acte in regula pe terenul fabricii Letea sau cel de la transportul public

Dumitru Sechelariu este disperat sa ajunga primar. Si asta nu pentru ca i-ar pasa de bacauani, ci pentru ca, asa cum a relatat de-a lungul timpului “Ziarul de Bacau”, a ajuns la fundul sacului, sub spectrul falimentului. In plus, este presat de creditori sa isi plateasca datoriile. Miza cea mai mare pentru mogulul cu trust de presa este terenul de la Letea, nu mai putin de 55 de hectare de teren. Sechelariu este disperat sa ajunga primar din dorinta de a-si rezolva situatia juridica a acestui teren. Colac peste pupaza, el a cazut singur in plasa lui. Fostul primar a depus procurorii DNA o plingere impotriva actualei conduceri a Primariei Bacau, pentru ca nu i-au eliberat planul de urbanism si implicit autorizatia de constructie pentru centrul rezidential pe care voia sa il faca. El s-a apucat si a ras tot din fostele cladiri vechi de la Letea, lasind terenul liber, numai bun pentru noile lui planuri. Insa socoteala din tirg nu s-a potrivit cu cea de acasa. Procurorii DNA au raspuns ca Sechelariu, ca sa primeasca actele cerute de la Primarie, trebuie sa faca dovada ca este proprietar pe terenuri. El are la dispozitie termenul legal pentru a dovedi ca are acte pe teren. Daca nu, in 60 de zile, asa cum spune legea, terenul va intra in domeniul public al municipiului Bacau.

A platit doar un milion de euro

Cum s-a ajuns aici? Sechelariu a privatizat Letea. A platit pe active un milion de euro, urmind ca, daca ar fi vrut si terenul, sa plateasca suplimentar. Nu a solicitat insa si terenul, crezind ca daca are cladirea si acareturile este proprietar si pe terenuri. Este inadmisibil ca pe o asemenea fabrica, altadata mindria Bacaului, sa se achite suma de un milion de euro, cind Pambac, intr-o situatie similara a achizitionat doar 4 hectare de teren, cu numai putin de 12 milioane de euro, adica pretul real de pe piata terenurilor. Situatia este similara cu privatizarea transportului public, unde este in litigiu cu Primaria Bacau pe terenul fostei baze de transport, pe care a vrut sa il vinda unui hypermarket, a luat avansul de doua milioane de euro, printr-un antecontract, urmind apoi sa ia diferenta pina la 7 milioane de euro. Cum nu a putut face dovada proprietatii, iar Primaia Bacau a revendicat terenul, Sechelariu a fost somat prin pirghiile legale, de firma care voia sa faca investitia, sa dea banii inapoi. Scandalul este acum in instanta pentru a fi solutionat.

Cauta cu disperare acoliti

Pentru a-si rezolva problemele, mai ales cea a terenului de la Letea, Sechelariu a demarat de zile bune o campanie asiduua de racolare a reprezentantilor partidelor mici, care candideaza si ei la Primaria Bacau, pentru a-i reuni sub asa zisa lui platforma electorala. Lor li s-au adaugat asa zisii specialisti ca, Zorro, un tirnacop sau un legionar. Astfel, sloganul lui “Impreuna reinviem Bacaul” nu se rezuma la altceva decit la “Impreuna il reinviem pe Sechelariu” si acolitii lui, disperati ca pierd ce si-au insusit cit a fost Sechelariu primar din avutul public.

www.ziaruldebacau.ro
107 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ