18.2 C
Vaslui
18-sept.-2021

Terenurile de sport din Vaslui, deschise în vacanță

SPORT… Liber la activități fizice pe terenurile de sport ale școlilor din Vaslui. Elevii vor putea desfășura activități sportive, în condiții de siguranță, pe perioada vacanței.

MIȘCARE… Elevii județului Vaslui doresc să aibă dreptul de a face mișcare în incinta unităților de învățământ. Aceștia au solicitat deschiderea terenurilor de sport ale școlilor și liceelor din oraș, pentru a avea un loc unde să poată desfășura activități sportive, în condiții de siguranță. Acest subiect a fost deschis în ședința din 6 aprilie, la care au participat primarul Vasile Pavăl, viceprimarii Cătălin Mândru și Lucian Braniște și directorul executiv Eugen Boț, dar și reprezentanții unităților de învățământ din oraș.S-a cerut deschiderea terenurilor de sport ale școlilor și liceelor din oraș pentru elevii care doresc să desfășoare activități sportive în perioada vacanței”, a precizat Clitemnestra-Geanina Tofan, purtător de cuvânt al Primăriei Vaslui.

Elevii vasluieni vor să se dezmorțească după lunile de stat pe scaun, în fața calculatoarelor, în timpul orelor online. Aceștia doresc deschiderea terenurilor de sport ale școlilor și liceelor, pentru a putea desfășura activități sportive în siguranță. „Reprezentanții unităților de învățământ din municipiul Vaslui au avut o întâlnire de lucru cu primarul Vasile Pavăl, viceprimarii Cătălin Mândru și Lucian Braniște și directorul executiv Eugen Boț. La această ședință au fost invitați și directorii unităților de învățământ privat din oraș. A fost supusă analizei situația grădinițelor, școlilor și liceelor, modul în care funcționează în perioada vacanței prelungite, problemele deosebite cu care se confruntă unele dintre aceste instituții, precum și bugetul de care acestea au nevoie pentru a asigura în continuare cele mai bune condiții de desfășurare a actului instructiv-educativ”, declară Purtătorul de cuvânt al Primăriei Vaslui, prof. Clitemnestra-Geanina Tofan. De asemenea, vine cu următoarele completări: „S-a reiterat necesitatea consumului rațional de utilități în perioada vacanței, având în vedere impactul pozitiv al acestor economii asupra susținerii altor cheltuieli. Totodată, s-a cerut deschiderea terenurilor de sport ale școlilor și liceelor din oraș pentru elevii care doresc să desfășoare activități sportive în perioada vacanței”. În acest context, viceprimarul Cătălin Mândru îndeamnă unitățile de învățământ să vină în sprijinul copiilor și să facă din terenurile de sport medii favorabile desfășurării activităților sportive, în condiții de siguranță. Acesta dorește să motiveze și să atragă elevii spre domeniul sportiv prin asigurarea unor terenuri de sport atractive pentru copii.

 

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here