23.4 C
Vaslui
30-sept.-2022

Termica este gata de iarnã

- Advertisement -

Vasluienii rãmasi racordati la sistemul centralizat de termoficare pot sta linistiti. În aceastã perioadã angajatii Termica SA Vaslui definitiveazã pregãtirilie pentru sezonul rece care urmeazã, conform declaratiilor lui Dãnut Chirvase, directorul societãtii. Termica este gata sã facã fatã iernii 2012-2013, prin urmare „dacã de mâine s-ar impune furnizarea agentului termic, noi suntem pregãtiti”

În fiecare an, autoritãtile anuntã cã din ce în ce mai multi vasluieni renuntã la încãlzirea în sistem centralizat. Chiar dacã anul acesta, pânã acum, 124 de persoane au solicitat debransarea de la Termica, societatea a reusit pentru al doilea an sã-si mentinã constant numãrul de abonati. În iarna 2012 – 2013, Termica va asigura încãlzirea a putin peste 1000 de familii. „Anul trecut, mai bine zis în sezonul rece 2011 – 2012, Termica SA a avut 1109 abonati. Anul acesta, deocamdatã s-au debransat 124 de consumatori, dar am preluat ANL-urile din zona industrialã, am câstigat 80 de apartamente. În total, pânã la ora aceasta, Termica are peste 1037 de abonati, deci am putea spune cã numãrul lor a rãmas constant”, ne-a explicat Dãnut Chirvase. Ca si anul trecut, Primãria va subventiona încãlzirea vasluienilor si va încerca sã mentinã si pretul gigacaloriei chiar dacã pretul gazului s-a majorat. Iarna aceasta, pretul gicacaloriei produse de Termica nu va modifica facturile populatiei. Astfel, pretul gigagaloriei va fi tot de 430 de lei, din care 250 de lei vor fi suportati de autoritãti din bugetul local. „Anul acesta, pentru consumatori, pe facturi pretul gicacaloriei va fi acelasi, 180 de lei. Anul trecut, din cei 1109 abonati, 426 au beneficiat de ajutoare de cãldurã, iar o parte au beneficiat de subventionarea cãldurii în proportie de 100%. Cei care se încadreazã în conditiile subventionãrii trebuie sã meargã sã facã o solicitare în acest sens la Primãrie”, a adãugat directorul Termica.

De la 1 noiembrie va iesi fum

Activitatea societãtii este în grafic, directorul Termica SA Vaslui garantând cã societatea este gata sã facã fatã asa cum trebuie sezonului rece 2012 – 2013. „Am fãcut solicitãri la societatea de gaz. În scurt timp, vom depune si garantia pe care ne-o solicitã pentru combustibil si vom face si probele la cald în sistemul centralizat de încãlzire. Reparatiile care au fost de facut s-au facut. Dacã de mâine s-ar impune furnizarea agentului termic, noi suntem pregãtiti, chiar si înainte de 1 noiembrie. Dacã trei zile consecutiv, noaptea, temperatura medie coboarã sub 10 grade Celsius, vom începe furnizarea agentului termic”, a declarat directorul Termica. De asemnea, Dãnut Chirvase a precizat cã pânã la 1 noiembrie, angajatii sãi vor termina lucrãrile la centrala de la Piata Vidin, cea care va asigura încãlzirea pietei agro-alimentare si a locuintelor din zonã, care au rãmas bransate la Termica, mai exact a 46 de apartamente. Practic, în iarna aceasta, societatea functioneazã cu 2 centrale de cartier, una în zona Confectii si alta în cartierul 13 Decembrie, cu 6 centrale de bloc, ANL, 40G, cea de la blocurile 363, 220, 311, ANL-zona industrialã, iar de la 1 noiembrie si cu cea de la Piata Vidin.

Se poartã si rebransarea

Cel mai des, societatea se confruntã cu cereri pentru debransare, dar anul acesta au apãrut si cererile de rebransare. Este vorba de oameni în situatii disperate care nu-si mai permit cheltuielile de încãlzire cu centralele de apartament. Termica va rebransa anul acesta 6 abonati. „Am primit anul acesta 6 cereri, 4 dintre ele sunt de la blocul 69. Este vorba despre persoane în vârstã, fãrã prea mari posibilitãti. Am avut si anul trecut solicitãri venite pentru acelasi bloc, dar din motive tehnice nu s-a putut face bransamentul. Anul acesta am rezolvat problemele si oamenii nu vor mai duce lipsã de cãldurã. Bransarea dureazã aproximativ 2 sãptãmâni. Dacã mai sunt oameni care ar dori realimentarea cu caldurã din sistemul centralizat sau debransarea, acestia au posibilitatea sã facã cereri pânã la 1 noiembrie”, a adaugat directorul Termica.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.