spot_imgspot_img
spot_img
-0.6 C
Vaslui
11-dec.-2023

Termica reinviata pentru numai10 familii!

- Advertisement -

PREA PUTINI… Pentru cele 10 cereri de furnizarea cãldurii în sistem centralizat, reprezentantii municipalitãtii vasluiene spun cã nu vor da drumul la cãldurã în aceastã iarnã. Cu toate acestea, Primãria Vaslui a reînviat temporar vechea societate SC Termica în cazul în care va trebui totusi sã producã energie termicã pentru cele 700 de apartamente încã bransate la sistem. Motivul pentru care SC Termprod, noua societate, a fost lãsatã în plan secundar si reînviatã SC Termica: vechea societate ar avea credibilitate, o rezervã de bani, datorii de încasat si chiar contracte în derulare. În schimb, SC Termprod încã nu dispune de un capital puternic pentru a furniza cãldurã.

Primarul Vasile Pavãl spune cã pânã la sfârsitul sãptãmânii trecute s-au primit numai 10 cereri pentru furnizarea cãldurii în sistem centralizat. “În acest ritm este putin probabil cã vom da drumul la cãldurã, desi noi încã mai asteptãm cereri. Probabil, cei mai multi vasluieni, s-au speriat crezând cã nu vor veni subventiile de la stat la plata gigacaloriei. Acestea au venit. Pe de altã parte, probabil, au lãsat cererile pentru începutul lunii noiembrie”, a declarat primarul Pavãl. Oricum, de astãzi, se vor face probe la rece si cald la instalatiile din zonele 13 Decembrie, Confectii si Piata Vidin, singurele din municipiu unde sunt cele mai multe apartamente grupate bransate la sistem si unde municipalitatea nu ar înregistra pierderi mari de agent termic pe retea. Recent, conducerea Primãriei Vaslui a decis ca agentul termic sã fie furnizat în acest sezon rece de SC Termica, “defuncta” societate a municipalitãtii, dupã ce Consiliul Local Vaslui a aprobat, în primãvarã, constituirea SC Termprod care urma sã preia activitatea de furnizare a energiei termice. Vechea societate Termica mai putea sã recupereze doar debitele de la populatie. Iatã cã, totusi, Primãria Vaslui repune în functiune SC Termica deoarece, dupã spusele primarului, aceasta ar avea credibilitate.

SC Termprod nu are niciun leu în cont

“Din douã rele l-am ales pe cel mai rãu. SC Termica mai are credibilitate, o rezervã de bani, niste contracte în derulare. SC Termprod, nu are bani sã repare nici mãcar o teavã. Asa cã, am hotãrât, în aceastã iarnã, cãldura sã fie furnizatã de SC Termica. Cele câteva cereri fãcute la Termprod vor fi preluate de Termica”, a explicat primarul. De mentionat cã Termica va prelua temporar activitatea de furnizare a agentului termic, SC Termprod urmând a functiona normal în 2011, dacã vor mai exista cei 700 de abonati. Pentru ca Termica sã-si poatã desfãsura activitatea au fost plãtite datorii de câteva miliarde societãtilor E.ON si Aquavas. Nu au existat datorii la gaz metan, dupã cum spune primarul. “Vom avea discutii în acastã sãptãmânã cu administratorii de asociatii din cele trei zone unde am putea furniza cãldurã. Vom gãsi o solutie si pentru circa 70 de familii din zona Donici care nu primesc subventii si sunt izolate în sistemul centralizat. Probabil vom da un ajutor bãnesc pentru ca acestea sã se poatã încãlzi folosind resouri”, a mai spus primarul Vasile Pavãl.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.