spot_img
25.9 C
Vaslui
16-iul.-2024
spot_img

TERORISTUL DIN BÂRLAD

- Advertisement -

ACUZATII GRAVE La Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectie a Copilului (DGASPC) Vaslui a sosit acum câteva zile un memoriu semnat de toti angajatii Complexului de Servicii Comunitare 2 din Bârlad, prin care acestia solicitã conducerii sã fie transferati la alte centre pentru cã nu mai suportã hãrtuirea moralã la care sunt supusi de psihologul Cristinel Rosca. Acesta, la rândul sãu, declarã cã nu poate face echipã cu „hotii, lenesii, mincinosii si puturosii, salariatii respectivi încãlcând deontologia profesionalã în relatia cu beneficiarii”. Ionel Stefãnicã Armeanu, directorul DGASPC Vaslui a precizat cã va avea în curând o discutie cu psihologul Cristinel Rosca, în functie de atitudinea acestuia urmând a se lua mãsuri, care pot merge si pânã la desfacerea contractului de muncã.

“De când s-a întâmplat faza cu câinii de i-au fost luati de cãtre hingheri, psihologul Rosca parcã a înebunit. Urmãreste pe toti colegii, amenintã pe toti cã ne dã afarã. Îsi bagã nasul peste tot, pe toate etajele, desi el este responsabil numai pentru delicventii juvenili. Se leagã de tot si de toate, inclusiv de faptul cã noi unii dintre salariati venim cu masinile personale la serviciu, cã sunt parcate aiurea, cã de unde avem noi bani de masini, cã ar trebui sã fim cercetati, cã nu ne facem treaba….. Pur si simplu nu mai putem îndura atmosfera de teroare. A ajuns de cautã în gunoi mâncare pentru câini, vine în sala de mese si cu o gãleatã, ia resturile de mâncare pentru câinii pe care acum îi creste pe la blocul unde stã la Cãrãmidãrie…. Vine sub influenta bãuturilor alcoolice, ne lezeazã demnitatea prin gesturi de dispret, discreditãri, zvonuri, critici aduse vietii noatre private, insulte, calomnii, utilizezã cuvinte obscene, reprosuri, amenintãri (Ai terminat degeaba facultatea, n-ai învãtat nimic, o sã te dau afarã!) etc. Este un calvar si ca atare am cerut printr-un memoriu adresat conducerii DGASPC Vaslui sã ne transfere pe toti la alte centre si sã râmânã domnul Rosca Cristinel singur pe tot complexul”, au precizat mai multi salariati, care ne-au solicitat si sã fie protejati, nefiind fãcute publice numele lor, pânã la rezolvarea situatiei create.

“Refuz sã fac echipã cu mincinosii, puturosii, lenesii si hotii”

Asa s-a exprimat psihologul Cristinel Rosca, ieri, când i-am solicitat un punct de vedere referitor la faptul cã toti colegii lui refuzã sã mai lucreze în acelasi loc de muncã cu el. Mai mult, acesta a recunoscut cã de la DGASPC Vaslui a primit atentionãri privind unele aspecte ale serviciului sãu, fiind si sanctionat cu 10% diminuarea salariului pe trei luni si cu avertisment. “Nu voiam sã fie fãcutã publicã aceastã disputã cu colegii mei. Eu i-am explicat si lui Vasile Mihalachi si lui Dumitru Buzatu, cã refuz sã fac echipã cu hotii, lenesii, puturosii si mincinosii. Nu-si fac niciunul treaba, nu respectã deontologia profesionalã, practicând santajul afectiv comportamental în relatia cu beneficiarul (cu copii – n.r.). Mi-a transmis si mie Vasluiul (conducerea DGASPC Vaslui -n.r.) o hârtie prin care îmi aduce la cunostintã cã trebuie sã-mi revizuiesc comportamentul, dar eu refuz sã accept sã fac echipã cu hotii, lenesii, puturosii si mincinosii. Asa sã scrieti, pentru cã eu îmi respect munca si ceea ce fac”, ne-a spus telefonic Cristinel Rosca. El a recunoscut si cã programul pe care îl are nu este unul de opt ore zilnic, ci si-l face în functie de necestitãtile beneficiarilor, neputând sta la birou opt ore sã “învârt niste hârtii”.

“Vom lua mãsuri dupã o ultimã discutie cu el”

Ionel Stefãnicã Armeanu, directorul general al DGASPC Vaslui a precizat cã a primit acel memoriu al salariatilor si cã va trebui sã aibã o ultimã discutie cu psihologul Rosca înainte de a lua mãsuri. “S-a înregistrat memoriul respectiv, al salariatilor din Bârlad si voi avea o discutie personalã cu psihologul Cristinel Rosca, care sã tinã atât de servicul sãu cât si de latura sa profesionalã. Depinde de atitudinea sa care va fi sanctiunea, pentru cã aceasta poate merge si pânã la desfacerea contractului de muncã”, a spus Ionel Stefãnicã Armeanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

18 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.