Terorizat de oamenii primarului Vlasã! (foto)

RÃZBUNAREA LUI VLASÃ A fost amenintat cu moartea, i-a fost incendiat garajul si, acum câteva zile, i-a fost distrusã cultura de porumb. Nu întâmplãtor inginerul Costicã Butnaru are “viatã grea”. Toate aceste sicane au început în momentul în care a initiat campania de strângere de semnãturi pentru demiterea primarului Mircia Vlasã. “Ultima datã am fost amenintat de consilierul personal al primarului Dorel Petrilã. Acesta i-a spus sotiei cã ne scoate din comunã. La câteva zile dupã aceasta, am descoperit cã cineva mi-a distrus porumbul stropindu-l cu un ierbicid total”, spune Constantin Butnaru.

Dupã ce marea majoritate a locuitorilor comunei Pungesti si-au manifestat dorinta de a-l demite pe primarul Mircia Vlasã, acesta a trecut la represalii. Toti liderii de opinie din comunã au parte de accidente foarte ciudate. Astfel, Constantin Butnaru a constat cã un “binevoitor” i-a stropit cultura de porumb cu un ierbicid foarte puternic. În urma acestui “tratament”, jumãtate din culturã s-a uscat instantaneu. “Am observat asta vineri si am fãcut plângere la Politie. Am vorbit cu vecinul de lângã tarla iar acesta mi-a povestit cã a auzit petrecându-se ceva miercuri noaptea. Atunci au venit probabil cu o cãrutã cu ierbicidul si l-au stropit cu vermorelul. Se vede cum au trecut prin lan, din deal în vale”, ne-a declarat inginerul Butnaru. Terenul cultivat are jumãtate de hectar iar distrugerile sunt estimate ca fiind în valoare de 2000 de lei. Ofiterul de presã al IPJ Vaslui, Mihaela Straub, ne-a confirmat cã a fost deschis un dosar penal pentru distrugere în acest caz. Mai rãmâne ca si politistii sã aibã amabilitatea si timpul sã gãseacã infractorii în acest caz “deosebit de complex”. Deocamdatã, acestia n-au fãcut altceva decât sã audieze pãgubitul.

Plângerea lui Vlasã, tratatã cu seriozitate maximã

Nu se poate spune, însã, cã politistii nu-si fac treaba la Pungesti. Organele legii au investigat în profunzime plângerea fãcutã de primarul Vlasã pentru fals si uz de fals în cazul semnãturilor strânse pentru demiterea sa. Chiar miercurea trecutã o echipã de investigatori zelosi a fost în comunã pentru a-i audia pe cei care au strâns semnãturile. “Miercuri am fost audiat de politisti iar miercuri noaptea mi-au distrus porumbul. Poate cã n-are nicio legãturã una cu alta dar pe noi ne deranjeazã cã tot ne ancheteazã pentru fals dar nu ne-au spus unde e falsul. Vrem si noi, cei care am strâns semnãturile, sã stim care sunt cele falsificate. Vã spun eu, sigur, cã nu existã asa ceva. Este doar intimidarea fãcutã de primarul Vlasã. Doar asta stie sã facã. Se rãzbunã pe noi cei care ne-am opus lui si firmei Chevron”, a declarat Constantin Butnaru.

Petrilã “teroristul”, cãtelul primarului

Cel acuzat de Constantin Butnaru este Dorel Petrilã, nimeni altul decât consilierul personal al primarului Vlasã. Alãturi de primar, Petrilã a fost dus de firma Chevron într-o excursie în Polonia si acolo s-a edificat cã “gazele de sist sunt bune iar metoda fracturãrii hidraulice este inofensivã”. De atunci militeazã, alãturi de seful sãu, pentru spijinirea firmei Chevron. Altfel spus, amenintã consãtenii care nu sunt de acord cu sonda de la Silistea. “Am primit mai multe amenintãri de la Petrilã. Ultima datã s-a întâmplat acum douã sãptãmâni. Acest Petrilã cu un frate de-al lui s-a întâlnit cu sotia mea. I-au spus mai multe cuvinte urâte si a asigurat-o cã ne va scoate din comunã”, a mai declarat inginerul Butnaru.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ