21.7 C
Vaslui
29-iun.-2022

Terorizată de fostul soț, o vasluiancă este sfătuită de polițiști să fie mai înțelegătoare cu agresorul ei

ÎN INSTANȚĂ… După doi ani de coșmar, victima speră să obțină un nou ordin de protecție împotriva fostului ei soț, chiar dacă știe că documentul nu-l va ține prea mult timp departe pe agresor.

DE NEÎNȚELES… Situație cumplită pentru o femeie din municipiul Vaslui, care a ajuns la capătul puterilor, după ce ani de zile a fost terorizată de fostul soț. La fel de grav în acest caz este și faptul că polițiștii, în loc să ia măsuri împotriva agresorului, o sfătuiau pe victimă să-l ierte și să îl primească din nou sub același acoperiș, chiar dacă locuința lor este o cameră de cămin. Amenințări cu moartea, geamuri sparte și mobilier vandalizat sunt doar câteva dintre elementele la care bărbatul apelează frecvent pentru a-și îngrozi soția. Luna trecută, acesta a spart vizorul ușii și a aruncat cu o substanță toxică în garsonieră, în speranța că fosta lui consoartă este în interior. “Norocul meu a fost că în acel moment nu eram acasă. Nu știu cu ce substanță a aruncat, însă mirosul înțepător a persistat câteva zile. Au fost cei de la Criminalistică, au luat amprente, au făcut măsurători, însă el nu se teme de nimeni și de nimic. Nu se lasă până nu mă mutilează sau până nu mă ucide. Deși fostul soț este foarte agresiv, agentul care s-a ocupat de caz m-a întrebat dacă nu mi-e milă de el, sfătuindu-mă să îl primesc în casă. Acum dorm pe la cunoștințe de teama lui. Mi-e frică să mă întorc acasă”, ne-a declarat femeia terorizată.

Totul a început în urmă cu doi ani de zile, când cuplul a divorțat din cauză că bărbatul era din ce în ce mai agresiv. De atunci a început calvarul, susține femeia, care este susținută de vecini și rude. Bărbatul nu a putut accepta că și-a pierdut familia, hotărând să apeleze la metode mai puțin ortodoxe pentru se răzbuna. Nu doar o singură dată s-a întâmplat ca polițiștii să fie chemați la locuința femeii, individul alegându-se cu mai multe ordine de restricție, pe care le-a încălcat fără niciun regret. Doar că luna trecută a mers prea departe. A spart vizorul ușii de la intrare și a aruncat în casă cu o substanță toxică, urât mirositoare. Fosta lui soție spune că până să se ajungă aici, bărbatul a mai avut încercări asemănătoare. Într-o zi, acesta a lăsat și gazul pornit și a plecat în oraș, deși ea era imobilizată la pat în urma unei operații la coloană.

Sfătuită să își ierte agresorul

Femeia a decis să își dezvăluie coșmarul în care trăiește de câțiva ani, în speranța că oamenii legii vor acționa mai prompt. N-ar vrea să se mai trezească cu polițiști la ușă, care să o sfătuiască să își ierte agresorul și să îl primească în casă. Iată ce ne-a declarat aceasta: “Eu am divorțat de el în urmă cu doi ani, iar de atunci îmi face viața un chin. Este o persoană foarte agresivă, iar din cauza asta a fost evacuat de mai multe ori din locuință. A avut mai multe ordine de protecție pe care nu le-a respectat, motiv pentru care a și stat închis la poliție. S-a potolit o perioadă, apoi iar a început. De frica lui, am schimbat ușa, ca să fiu în siguranță. Aveam o ușă de lemn pe care mi-a stricat-o. Se izbea în ea, mi-a stricat butucul. În aprilie anul ăsta, cu ajutorul copiilor, am reușit să-mi pun o ușă metalică, însă nu s-a liniștit nici după aceea. A continuat să îmi facă viața un chin. Pe data de 8 noiembrie, în urmă cu o lună, mi-am găsit vizorul de la ușă spart, iar înăuntru locuinței era aruncată o soluție toxică. Cine știe ce se întâmpla dacă eram în casă? Pe data de 28 noiembrie iar a fost la ușă, duminică iar a fost la ușă. Când a stropit cu soluția aceea toxică, au venit de la Criminalistică, au luat amprente, au făcut măsurători, le-am dat inclusiv imaginile de pe cameră. Sper să se ia măsuri dure împotriva lui, să nu mai dau de polițiști precum domnul agent care s-a ocupat la început de caz și care mi-a spus că ar fi mai bine să îl iert pe fostul soț pentru că și el are dreptul să stea în locuință. Eu am spus să așteptăm să se facă partajul, apoi să îi dau banii care i se cuvin, dar nu a vrut. Fostul soț vrea doar să îmi facă rău. El doar asta urmărește. În plus, locuința în care eu stau e o cameră de cămin, nu un apartament cu patru camere. Când ai o persoană care a încălcat de mai multe ori ordinul de protecție, care a fost și reținut la secție, nu te gândești, ca polițist, că e posibil să se întâmple ceva rău dacă ne pui să stăm în aceeași cameră? Probabil vor să se ajungă la crimă, că fostul meu soț ar fi în stare și de așa ceva”, ne-a declarat vasluianca.

După ce a pornit gazul, a plecat din locuință, lăsându-și înăuntru fosta soție, imobilizată la pat

INCREDIBIL… Incidentul de luna trecută nu este singurul în care bărbatul a încercat să-i facă rău fizic fostei lui soții. Femeia își amintește și de alte astfel de încercări, din care a scăpat doar cu ajutorul Divinității. “În luna decembrie anul trecut, mi-a stricat robineții la apă, care sunt scoși pe casa scării. În plină iarnă, eu am stat cu apa în casă. După ce am fost operată pe coloană și am revenit acasă, mi-a lăsat gazul deschis și a plecat. Eu abia mă puteam mișca atunci. Noroc că am simțit mirosul și m-am târât până la geam de am reușit să îl deschid. De trei ori s-a întâmplat asta, nu o singură dată. Acum mă mut ca țiganul cu cortul prin tot orașul, pe la cine mai cunosc și eu, pentru că îmi este teamă să mă duc acasă. El nu se lasă până ori mă mutilează pe viață, ori mă omoară. Nu îl încearcă niciun sentiment de regret pentru că atunci când i-au dat ordinul de restricție, râdea de față cu judecătorul. Nu a negat nimic din ce îmi făcuse și cu toate astea umblă liber și face ce vrea” a mai spus femeia care zilele acestea încearcă să obțină un nou ordin de protecție împotriva fostului ei soț.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

  • ca altfel nici nu fac ei de astea, suntem cei mai tari la abuzuri din UE, tara unde majoritatea mereu da dreptate agresorilor și violatorilor, ca trebuia sa asculte, cine știe ce-o fi făcut ele, ce-o fi zis, cum s-o fi îmbrăcat.
   de multe ori am impresia ca paznicii de la locala mult mai multa treaba fac

 1. cum unul din soti i si gaseste pe altcine… chiar in stadiul de promisiuni…. incepe gilceava . oare femeile chiar mai cred ca lii se cuvine tot,, chiar de nu au copii….??? a cui e casa, au copii…….??? de sint copii sta ala cui sau incredintat copii de nu … sa vinda sa si ia fiecare partea si sa lase oamenii /vecinii in ace cu scandalurile,,, etc ..

 2. Ivan cel mic

  sutica,n-ai inteles nimic: supunerea femeii fata de barbat este conditionata de dragostea barabatului pentru femeia lui! Deci,mai bine sa tacem ca sa nu gresim!

  • da da, in religie femeia e inferioara bărbatului, nu sunt egali,
   nici acum femeia nu are drepturi acolo, doar bărbații au drept sa fie preoți șefi etc. femeia doar sluga
   Ce s-a schimbat cu drepturile femeilor nu datorita religiei s-a schimbat, acolo a rămas la fel

   • Si normal, cum sa aibă voie sa fie preoti ? femeile sunt păcătoase, ele au adus păcatul in lume :))
    Cand intra in biserica trebuie sa-si acopere capul pentru ca bărbatul este capul femeii, boss de boss de barosan

  • Hai sa nu mâncam ciuperci
   Biserica ortodocsa frățeasca de la frații noștri de peste Prut pe unde s-a dus Ignatie sa-i fericească cu prezenta lui divina chiar anul asta s-a opus semnării unei convenții internaționale pentru combaterea violenței împotriva femeilor și violența domestică, exact pentru situații de genul asta. Au zis nu răspicat.
   Pai despre ce sfinți vorbim ? astea clar sunt efectele educației religioase

  • ????????? Păi dacă bărbatul își chinuie femeia, este clar că nu o iubește, iar dacă nu o iubește și o face sa sufere, nici femeia nu îl mai iubește, se înstrăinează și îl respinge. Logic, nu își mai are rostul conviețuirea și nici supunerea, fiecare pe drumul lui, că vb aia soții nu sunt rude, iar după încetarea căsătoriei nu sunt nimic. Să își facă partajul bunurilor și cam atât. Aici este altceva: unii bărbați, naiba știe din ce familii provin, tratează femeia ca pe o investiție, ca pe o proprietate, animal, orice, numai soție nu. Când iubești, nu rănești, nu chinui, nu provoci suferință, nu supui, iar în speta data eu înțeleg că omul are niște apucături că ar vrea să își suprime femeia. Iar dacă instituțiile statului nu o apără pe femeie, cine ar trebui? In capul soțului sunt niște confuzii, ar trebui consiliat ori de un psiholog ori sa îl povățuiască un preot, care sa ii explice că nu este in regulă sa terorizeze sărmana femeie, să vadă și el unde a greșit/greșește încât femeia aia fuge mâncând pământul să nu îl mai vadă.

 3. Doctrina creștină
  Femeia trebuie să fie supusă bărbatului!
  La efecte va mirați dar când se propovăduiește n-aveți nici o treaba, bateți din palme, bravooo, ce învățături sfinte pline de har

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here