spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
27-feb.-2024

Test pentru Europa (Fc Vaslui-Sparta Praga)

- Advertisement -

FC Vaslui – Sparta Praga, astãzi, ora 19:00, DigiSport 1

CONFIRMARE Dupã ce au început cu dreptul seria de partide de verificare din Austria, “galben-verzii” vor trebui sã demonstreze astãzi cã vor putea face fatã în competitiile europene. Viorel Hizo sperã ca experienta echipei din Cehia sã le prindã bine si elevilor sãi, iar în urma acestei partide echipa sã arate de ce este în stare.

Cele douã sãptãmâni de pregãtire fizicã, din Poiana Brasov, s-au vãzut deja în meciul contra turcilor de la Manisaspor. Chiar dacã nu au strãlucit în joc, “galben-verzii” au stat foarte bine în teren si au reusit sã perforeze poarta adversã de patru ori. Totusi, Hizo nu a fost multumit de compartimentul defensiv, care a fost depãsit nepermis în douã rânduri. “Din pãcate am primit douã goluri prea usoare, la primul cred cã a fost fault la Pavlovic, iar la al doilea o gresealã nepermisã a noastrã, o centrare usoarã…” a declarat Viorel Hizo.

Urmeazã adversari puternici

Astãzi se va vedea dacã antrenorul a corectat, împreunã cu echipa aceste carente, pentru cã pe axul central lucrurile nu au mers cum si-ar fi dorit “Dulãul”. Adversarul din aceastã dupã-amiazã este unul mult mai titrat, Sparta Praga fiind o echipã cu o mare experientã internationalã. Pentru multi dintre fotbalisti va fi o ocazie unicã de a-i arãta “profesorului” cã meritã sã joace si la un nivel înalt: “Pentru Vaslui va fi un test foarte util partida cu Sparta Praga. Au o experientã de invidiat în Europa si ne va prinde foarte bine amicalul cu ei. Suntem în crestere si va trebui sã arãtãm pe teren cã suntem o echipã ce meritã luatã în seamã,” a adãugat Viorel Hizo.

Are rãbdare cu Cerniauskas

Desi valoarea lui Cerniauskas nu poate fi pusã la îndoialã, portarul lituanian a avut o evolutie ezitantã în primul amical, lucru ce i-a dat cu sigurantã de gândit lui Viorel Hizo. Tehnicianul regretã absenta lui Kuciak, dar îsi pune toate sperantele în tânãrul goalkeeper care îl va înlocui cel mai probabil în acest sezon. “O pierdere este Kuciak, care încã nu a venit la pregãtiri, dar îl am pe Cerniauskas, un bãiat deosebit, care e si în nationala Lituaniei.”

Curg ofertele pentru Papp

Evolutiile foarte bune ale fundasului paul Papp l-au fãcut pe acesta sã intre în vederile mai multor cluburi din Europa. De serviciile apãrãtorului s-au interesat deja douã echipe puternice, care au înaintat oferte cãtre FC Vaslui. Finantatorul Adrian Porumboiu a declarat cã este posibil sã ia în calcul o negociere, dar abia în vara anului viitor, timp în care jucãtorul ar putea deveni si mai valoros. “Avem douã oferte clare pentru Papp, de la douã cluburi foarte importante din strãinãtate, dar am spus cã pânã în vara viitoare nu vom discuta despre plecarea lui. Nu ne putem dezlipi de el. Cel mai devreme în iarnã am putea discuta despre un transfer. Sunt douã echipe adevãrate, dar nu îl lãsãm sã plece. Am discutat foarte politicos cu ei, a fost un refuz mai mult decât diplomat. Se ofereau bani frumosi, bani destul de frumosi, nu numai pe vreme de crizã. O sa îi prindã si lui bine, o sã mai creascã. Mai prinde jocuri si mai stã un an. Nu s-a rupt niciun fel de conexiune si nu s-a schimbat nimic în ceea ce priveste interesul pentru el.” – Adrian Porumboiu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.