spot_imgspot_img
5.8 C
Vaslui
20-apr.-2024

The New York Times: România, pe cale să devină o putere energetică în Europa, deşi are cel mai dur regim fiscal din UE

- Advertisement -

Într-o amplă analiză pe teme energetice, The New York Times (NYT) descrie eforturile României de a produce mai multă energie atât pentru consumul propriu, cât şi pentru alte state europene, „la peste 30 de ani de când domnul Ceauşescu a încercat să izoleze România de influenţa Uniunii Sovietice”.

„Un şir de cupole uriaşe de beton se profilează de-a lungul Canalului Dunăre-Marea Neagră din Cernavodă, la aproximativ două ore est de Bucureşti. Două dintre structuri găzduiesc reactoare nucleare care alimentează reţeaua electrică a României. Alte două au fost începute cu zeci de ani în urmă şi încă aşteaptă finalizarea – deşi, poate, nu pentru mult timp. „Avem planuri majore”, a spus Valentin Nae, directorul Centralei Nuclearo-Electrice (CNE) Cernavodă.

Complexul nuclear a fost conceput în timpul regimului lui Nicolae Ceauşescu, dictatorul comunist care a condus România timp de un sfert de secol înainte de a fi răsturnat şi executat în 1989.

Strategia domnului Ceauşescu a fost de a izola România de influenţa Uniunii Sovietice, punându-l să genereze. propria sa electricitate. La peste 30 de ani, pe măsură ce o mare parte din Europa caută să taie legăturile cu energia Rusiei, România beneficiază de gândirea domnului Ceauşescu.

Citeste mai mult: adev.ro/rdkc6n

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.