spot_imgspot_img
spot_img
0.1 C
Vaslui
07-dec.-2023

Ti-e fricã, Titi? (foto)

- Advertisement -

Presiuni din toate pãrtile fãcute asupra lui Daniel Andrei

DEZVÃLUIRI Daniel Andrei a declarat cã fost contactat de foarte multi bârlãdeni care au fost amenintati de autoritãtile locale actuale, pentru cã si-au arãtat sustinerea fatã de el. În acest sens, el a remis un „Apel cãtre cetãteni”, care a fost urmat de dezvãluirile unei „crime”: defrisarea unei zone verzi din Cartierul Zona Gãrii, de cãtre o firmã cu acordul Primãriei Bârlad, pentru a se construi o parcare. Pentru o actiune cu mult mai putin agresivã fatã de copaci, Primãria Bârlad l-a amendat pe Daniel Andrei cu 300 de milioane de lei, iar în cazul tãierii cu adevãrat criminale a copacilor dintre blocuri, primarul Constantinescu si-a dat „largul” acord! De asemenea, Daniel Andrei s-a revoltat si referitor la pretul biletului de cãlãtorie în transportul în comun din Bârlad, care este cu 40% mai scump decât o cãlãtorie cu autobuzul în Bucuresti!

PP-DD Bârlad a fost vineri, 4 mai, gazda unei conferinte de presã prin care Daniel Andrei, presedintele acestei formatiuni politice si candidat la functia de primar al Bârladului, a scos în evidentã iarãsi mai multe aspecte negative din viata „cotidianã” a primarului actual Constantin Constantinescu si felul cum acesta îsi bate joc de cetãtean. Pentru început, Daniel Andrei a prezentat un apel public cãtre cetãtenii Bârladului.

Apel cãtre cetãteni!

„Stimati cetãteni, vreau sã aduc la cunostinta opiniei publice cã, în ultima perioadã, am fost contactat de foarte multi bârlãdeni care au fost amenintati de cãtre autoritãtile locale actuale, prin intermediul unor functionari publici si delegati ai acestora, deoarece si-au arãtat sustinerea fatã de candidatura mea la Primãrie. În aceastã situatie, fac un apel la buna dumneavoastrã credintã pentru a nu vã lãsa manipulati de amenintãrile, promisiunile mincinoase si justificãrile irationale ale acestora. Scopul lor este unul singur: sã rãmânã la putere! Fac un apel la corectitudinea dumneavoastrã pentru a lua decizii responsabile care sã aducã schimbarea de care toti avem nevoie. Aveti acum ocazia de a-i sanctiona social si electoral pe cei care nu au dovedit în trecut simt de rãspundere si seriozitate. Aveti dreptul de a vã exprima public toate nemultumirile, de a condamna planurile esuate, de a critica promisiunile încãlcate si de a apãra actiunile curate si productive. MERGETI LA VOT pe 10 iunie 2012 si votati schimbarea constient si onest, pentru siguranta dumneavoastrã, dar mai ales pentru viitorul copiilor dumneavoastrã! Aveti încredere în PP-DD! Pe 10 iunie 2012, vom scãpa de acest sistem corupt! Aveti încredere în mine, Andrei Daniel! Eu am luat atitudine si sper sã luati si dumneavoastrã! Doar împreunã putem construi stabilitatea financiarã a orasului nostru! Doar împreunã putem sã fim câstigãtorii unui viitor pe mãsura asteptãrilor noastre! Voi câstiga Primãria si voi reda linistea, demnitatea si respectul fiecãrui cetãtean! Împreunã vom face revolutie politicã! Veniti toti la vot pentru siguranta si viitorul copiilor vostri! Pentru adevãr, corectitudine, transparentã si decentã! Cu deosebitã consideratie, Andrei Daniel”.

Biletul de autobuz, mai scump în Bârlad decât în Bucuresti

Daniel Andrei a atacat apoi un alt subiect sensibil pentru bârlãdeni si anume pretul unei cãlãtorii cu autobuzul în Bârlad, care este de 1,8 lei/cãlãtorie. Precizãm cã transportul în comun în Bârlad este concesionat de firma Unistil SRL Bârlad ce apartine omului de afaceri Vasile Puscasu, care are si în Iasi o afacere asemãnãtoare, cu aceeasi firmã – Unistil. „Avem foarte multe sesizãri pe tema pretului unui bilet de cãlãtorie cu autobuzul în Bârlad; 1,8 lei, un pret exorbitant pentru Bârlad si mai ales cã transportul este fãcut cu niste epave! Asa este transportul la Bârlad. La Bucuresti, am verificat, costã 1,3 lei cu Mercedes-uri noi, cu aer conditionat! Diferenta de pret este de 40 la sutã! Eu cred cã, din 10 iunie, când voi ajunge la Primãrie, cred cã pot sã fac biletul de autobuz 1 leu! Si nu cu epave de alea!”, a spus Daniel Andrei.

„Vom câstiga Primãria, asta aratã sondajele noastre”

Daniel Andrei a fãcut cunoscut în conferinta de presã faptul cã au fost comandate câteva sondaje, pentru a se afla cu exactitate ce sanse au cei mai importanti candidati la fotoliul de primar al Bârladului: Constantin Constantinescu (PSD), Boros Dumitru (PNL), Octavian Marcu (PDL) si Daniel Andrei (PP-DD). „Asearã ne-au venit rezultatele sondajelor si sunt îmbucurãtoare pentru noi. Vreau sã vã spun cã la Bârlad în momentul de fatã personal am cu 10% mai mult fatã de actualul primar, Constantinescu, care este si principalul contracandidat! PNL-ul are sub 10%, PDL are la fel sub 10%. Situatia unde stãm mai prost, este la partide, USL având în continuare peste 50% în sondaje. Dar domnul Titi este mult sub partid si estimez cã va obtine maxim 10% din voturile electoratului! Sanctiunea va fi maximã pentru Domnia sa, pentru cã lucrurile se vãd, adicã în patru ani nu s-a fãcut nimic, domnule! Am ajuns la urmãtoarea concluzie: domnul Constantinescu este obosit, domnule! Nici nu vã imaginati cât de greu este sã nu faci nimic, dar sã te concentrezi sã poti justifica ce-ai fãcut cu fondurile în anii acestia! Este obositor sã justifici atâtia bani si tu efectiv sã nu faci nimic. Asa cã probabil dupã 10 iunie va merge frumos la pescuit în deltã, unde el are o pasiune! De altfel si acum se vede cât de mult îi pasã de Primãrie, pentru cã azi a plecat în deltã! Cui îi pasã de Bârlad? El este în deltã, un alt candidat este pe la Berlin, altul la barã, altul în Italia .. numai mie îmi pasã de cele ce se întâmplã în Bârlad, oare?”, a spus Daniel Andrei.

„Facem orice aliantã pentru a reusi schimbarea!”

Pentru a reusi în camania electoralã sã distrugã „mitul” Constantinescu, Daniel Andrei a solicitat sprijin la Bucuresti, la sefii PP-DD. „Avem liber pe plan local sã facem orice aliantã dorim, cu cine vrem noi, pentru a reusi schimbarea la nivelul judetului Vaslui. Eu, personal, mã voi ocupa de aceste negocieri, acolo unde se vor face. Am demarat discutiile si cu PNL si cu PDL, cu urmãtoarea propunere. Stiti cã va fi un singur tur si cã un vot în plus conteazã. Asa cã le-am propus sã facem o aliantã politicã în care PDL, PNL sau PP-DD sã dea eventual un viceprimar si un city manager al orasului. Astfel contribuim toti la rezolvarea problemelor Bârladului, cã sunt destule si ele trebuie urgent rezolvate. Noi avem deja un proiect pe termen scurt, de relansare a Bârladului, dar acesta va fi lansat undeva, pe 11 mai, la începutul campaniei electorale”, a spus Daniel Andrei.

„Crima” fãcutã de primarul Constantinescu

CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE… Daniel Andrei a prezentat public vineri, 4 mai, mai multe fotografii prin care a arãtat cum sunt tãiati fãrã milã copaci pe aleile dintre blocuri, în zona Gãrii din Bârlad, pentru a se construi parcãri de cãtre Primãria Bârlad. Oamenii din zonã s-au revoltat cã li s-au tãiat teii, practic li s-au tãiat rãdãcinile pentru ca sã se usuce si sã poatã fi tãiati, iar peste unii arbori s-a intrat chiar cu buldozerul ( a se vedea foto). Un brad extrem de frumos a fost tãiat fãrã milã, desi el fusese plantat acolo acum 30 de ani de locatarii blocului, care acum plângeau de supãrare. „Am denumit actiunea primarului <<Crimã>>, asa cum m-a acuzat el pe mine în Grãdina Publicã. La mine se vorbea nu despre o defrisare, pentru cã am demonstrat cã nu a existat asa ceva, ci despre o decopertare a unei portiuni de pe domeniul privat. Acum, ce vedem? Copaci tãiati de pe domeniul public. Public, atentie! Sunt tare curios ce o sã mai invoce acum primarul, obisnuit sã hãrtuiascã pe oricine nu îi este pe plac! Asa cum am mai spus, el nu stie decât sã distrugã, sã înjure si apoi sã fugã. Si vedeti dovada! Ce poate fi mai grãitor decât atât? Oare de ce oamenii aceia s-au revoltat? Eu i-am spus, asa cum scrie pe un bloc din zonã, cã orice vorbã aruncatã aiurea se va întoarce împotriva Domniei sale! Este valabil pentru toate parcãrile fãcute de Domnia sa în Bârlad, singurul sãu tel nefiind parcãrile ci ca lucrãrile sã se desfãsoare prin firmele lui si a grupului de interese care se aflã în jurul lui. Vom prezenta în campania electoralã imediat urmãtoare în amãnunt cum s-au desfãsurat toate business-urile vis-a vis de Primãrie si de toate aceste grupuri de interese din jurul lui. Uitati aici copaci tãiati, brazi! Asta este o crimã, domnule Constantinescu! Eu i-am cerut demisia, dar el n-a fãcut încã nicio precizare în acest sens! Sã meargã frumos la pensie, sã se ducã la pescuit cã-i place în Deltã! Noi am fãcut adrese cãtre Agentia de Mediu, Garda de Mediu, sã vedem dacã existã autorizatii penstru asemenea defrisãri„ a spus Daniel Andrei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.