29.3 C
Vaslui
04-iul.-2022

Tiberiu Balint, fost vicepreşedinte al CJ Hunedoara, a recunoscut că a primit mită 100.000 de euro

Tiberiu Balint, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, a recunoscut în faţa procuororilor anticorupţie că a primit 100.000 de euro mită.

Tiberiu Balint, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara în perioada 2012 – 2014, a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, într-un dosar instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie în care a fost anchetat pentru luare de mită.

În acordurile de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au arătat că Tiberiu Balint, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, ar fi pretins, în cursul lunii octombrie 2013 de la un om de afaceri suma de 100.000 euro pentru a aproba prelungirea unui contract de execuţie a unor lucrări, încheiat cu Consiliul Judeţean Hunedoara, în condiţiile în care el nu avea vreo dispoziţie de delegare emisă în acest sens.

În perioada noiembrie 2013 – mai 2014, după semnarea actului adiţional, Tiberiu Balint ar fi primit prin intermediul SC City Park Solution SRL (pe care o administra în fapt), în mai multe tranşe, suma totală de 510.000 lei, ce reprezenta costul unor presupuse servicii de consultanţă de care ar fi beneficiat omul de afaceri.

Procurorii DNA au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumei de 510.000 lei, sumă pe care fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara a virat-o în contul bancar al Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Citeste mai mult: adev.ro/r8qwp6

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here