Tichete pentru veteranii de rãzboi

A început, din data de 10 aprilie, distribuirea tichetelor de cãlãtorie, pe calea feratã sau rutierã, pentru veteranii sau vãduvele de rãzboi. Deja, în mediul urban, aceste tichete de cãlãtorie au fost distribuite, în timp ce, la tarã, acest proces este în curs. Se asteaptã încã prezentarea, la sediile Asociatiilor Veteranilor de Rãzboi, a reprezentantilor persoanelor implicate, pentru ridicarea tichetelor de cãlãtorie. La nivelul filialei “Penes Curcanu” a ANVR mai sunt circa 6000 de membri înregistrati, care beneficiazã, printre altele, de tichete de cãlãtorie gratuite.

A început, de pe data de 10 aprilie, distribuirea tichetelor de cãlãtorie pentru veteranii de rãzboi si apartinãtorii acestora. Deja, tichetele respective sunt în curs de distribuire în cazul beneficiarilor care se prezintã direct la sediul ANVR, filiala ‘Penes Curcanu” Vaslui, iar în cazul persoanelor beneficiare a acestor drepturi din mediul rural, urmeazã ca persoanele desemnate sã ridice aceste tichete sã se prezinte la sediul filialei. În judetul Vaslui, mai sunt circa 6000 de beneficiari, veterani de rãzboi sau vãduve ai acestora care beneficiazã, conform legii, de diverse drepturi, începând de la tichete gratuite de cãlãtorie, pânã la pensii speciale. Potrivit legii, veteranii de rãzboi decorati pe front beneficiazã de 24 de bilete CFR, la clasa I si 24 bilete auto, veteranii de rãzboi decorati cu “Crucea comemorativã” si cei nedecorati beneficiazã de 12 bilete CFR (cls. II) si 24 bilete auto, iar vãduvele veteranilor de rãzboi decorati pe front beneficiazã de 12 bilete CFR (cls. I) sau 12 bilete auto, vãduvele veteranilor decorati cu “Crucea comemorativã” si vãduvele veteranilor nedecorati vor primi 6 bilete CFR, cls. II, sau 12 bilete auto.

Cuantumul cotizatiei, neschimbat din 2008

Cuantumul cotizatiei plãtite de veteranii de rãzboi ori vãduvele acestora a rãmas nemodificat din anul 2008. Cotizatia anualã, plãtitã la asociatiile veteranilor de rãzboi, pentru a beneficia de drepturile reglementate de lege, este de 50 lei, pentru veteranii decorati pe front, 25 lei pentru veteranii decorati cu “Crucea comemorativã a celui de-Al Doilea Rãzboi Mondial” si vãduvele de veterani de rãzboi decorati pe front sau 15 lei, pentru vãduvele veteranilor decorati cu “Crucea comemorativã”. În acelasi timp vãduvele veteranilor de rãzboi afiliate la asociatiile de profil plãtesc o cotizatie de 10 lei, sumã minorã în raport cu beneficiile, în afara tichetelor de transport feroviar sau rutier, persoanele respective având o serie de facilitãti în ceea ce priveste plata impozitelor sau taxelor locale, toti veteranii de rãzboi sau apartinãtorii acestora beneficiind si de o pensie specialã.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ