Tichete sociale pentru mese calde. Aceste persoane vor primi lunar 180 de lei de la stat. Legea a fost promulgată

Tichete sociale pentru mese calde. Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede acordarea tichetelor sociale pe suport electronic pentru persoanele defavorizate. Valoarea acestor este de 180 de lei pe lună.

Tichete sociale pentru mese calde. Persoanele în vârstă de peste 75 de ani care au venituri la nivelul indemnizaţiei sociale şi cele fără adăpost vor beneficia de mese calde pe bază de tichete sociale pe suport electronic,  acordate din fonduri externe nerambursabile.

Legea are ca obiect de reglementare instituirea unor măsuri de sprijinire a persoanelor defavorizate, prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde, precum şi stabilirea cadrului legal privind aceste cheltuieli efectuate în cadrul operaţiunilor de distribuire a meselor calde şi de oferire de asistenţă tehnică, fiind implementate dispoziţii ale Uniunii Europene referitoare la Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.

Aceste măsuri se aplică persoanelor care au venituri la nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari în vârstă de 75 ani împliniţi şi peste această vârstă, precum şi persoanelor fără adăpost, care se află în risc de sărăcie extremă.

Valoarea nominală a tichetului este de 180 lei/lună. Ea se va actualiza prin hotărâre de guvern cu cel puţin 90 zile înainte de a se încheia anul calendaristic, pentru anul calendaristic următor. Acordarea tichetelor se face de către Ministerul Fondurilor Europene, prin structura de specialitate. Contravaloarea tichetului social pe suport electronic reprezintă venit neimpozabil, conform Codului fiscal. …https://www.romaniatv.net/tichete-sociale-pentru-mese-calde-aceste-persoane-vor-primi-lunar-180-de-lei-de-la-stat-legea-a-fost-promulgata_5451888.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ