Tinere şi minore, bătute şi şantajate ca să se prostitueze. Ca să nu dea de bănuit, victimele erau cazate în camere de hotel

Un bărbat, cercetat acum pentru trafic de minori şi trafic de persoane, a fost reţinut de poliţişti după ce s-a descoperit că a recrutat mai multe tinere şi adolescente, prin inducerea în eroare, pe care le-a obligat apoi să se prostitueze în diferite oraşe din România.

Joi, 17 decembrie 2020, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi  procurorii DIICOT Galaţi au efectuat patru percheziţii domiciliare într-un dosar penal în care un bărbat este cercetat pentru trafic de minori şi trafic de persoane. ”Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada iunie 2018 – iunie 2020, bărbatul, din municipiul Galaţi, ar fi recrutat mai multe persoane minore şi majore, prin inducerea în eroare, în scopul exploatării acestora, prin obligarea la practicarea prostituţiei”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Victimele au fost transportate şi adăpostite în apartamente închiriate în regim hotelier, pe teritoriul României, şi, profitând de starea lor de vulnerabilitate, prin şantaj emoţional şi constrângere fizică, bărbatul le-a obligat la practicarea prostituţiei, profitând, în totalitate, de sumele de bani obţinute de acestea. În urma percheziţiilor efectuate, în municipiul Galaţi şi municipiul Bucureşti, au fost ridicate mai multe înscrisuri şi 2 100 de euro. Bărbatul a fost reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de vineri, 18 decembrie, va fi prezentat Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă.

Citeste mai mult: adev.ro/qljcib
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ