Creșterea animalelor, o ocupație grea, care nu-ți lasă timp de odihnă indiferent de anotimp, încă mai este practicată, și chiar cu pasiune, de tineri care au intuit potențialul sectorului. Nu au ajuns la nivelul visat, în schimb se bucură să fie stăpâni pe propria afacere.
Muncesc mult, sprijinul pe care îl oferă statul este în continuare sub ceea ce se acordă în alte țări, însă fermierii au mulțumirea că sunt proprii lor șefi, că știu ce mănâncă și că pun pe masa clienților lor produse ca odinioară. Provocările sunt diferite, în funcție de zona în care își au fermele.
Larisa Reaboi, din Suhaia, Teleorman, n-a fost fermier dintotdeauna. A lucrat și într-o fabrică de confecții, a fost și plecată peste hotare, timp de șase ani, în Italia. Și-a găsit în cele din urmă liniștea și sursa din care să-și crească împreuună cu soțul cele trei fete mai aproape decât se aștepta: în satul bunicilor…https://adevarul.ro/stiri-locale/slatina/tinerii-care-duc-fermele-mai-departe-am-luat-2395746.html