spot_imgspot_img
spot_img
-1.4 C
Vaslui
09-dec.-2023

Tinerii credincioși din județul Vaslui, expresia frumuseții sufletești fără seamăn!

- Advertisement -
ÎNDEMN!… Părintele Episcop Ignatie a transmis tinerilor prezenți îndemnul de a rămâne ca un pârâiaș de munte : limpezi, curați, răzbătători și cu mult discernământ.

REUȘITĂ… Sutele de tineri ortodocși din județul Vaslui, veniți la întâlnirea anuală din cadrul ITOV, au arătat tuturor cât de frumoasă, cât de importantă și cât de necesară este credința. Episcopia Hușilor, ca organizator principal al acestui eveniment de referință, a reușit să creeze o atmosferă memorabilă și plină de bucurie, în toate momentele zilei de 21 august 2021.

Sâmbătă, 21 august 2021, în Parcul Copou din municipiul Vaslui, de la ora 10.00, a avut loc deschiderea oficială a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși Vaslui, ediția a III-a. Evenimentul a întrunit peste 500 de tineri, veniți din protopopiatele Eparhiei, precum și persoane din municipiul Vaslui, dornice să participe la Conferința susținută de Arhimandritul Hrisostom Rădășanu. În deschiderea Evenimentului, Părintele Episcop Ignatie a explicat celor prezenți motivul alegerii temei conferinței: «Iisus Hristos – Adevărata școală a discernământului în viața noastră online și în cea offline», și despre actualitatea acestui subiect: Există o discrepanță între viața noastră «online» și cea «offline». Hristos este Cel care, prin Întruparea Sa, vine în «offline-ul» vieții noastre, în concretul vieții noastre. El nu ne iubește prin delegație, nici prin anonimat, nici de la distanță, ci Își asumă această intimitate maximă, din iubire față de noi, oamenii. Noi nu am putea iubi dacă ar trebui să ne rezumăm doar la relațiile online – de pe rețelele de socializare, din mediile digitale; dacă ar exista legi care să ne interzică întâlnirea cu persoanele pe care le îndrăgim. Această formă de a relaționa, doar «online», ar însemna o adevărată nebunie”, le-a spus tinerilor Preasfințitul Ignatie.

Episcopul Ignatie către tinerii ortodocși: “Așa vă doresc tuturor: să fiți ca un pârâiaș de munte, limpezi, curați și răzbătători”

Ziua de 21 august s-a încheiat cu un spectacol în Parcul Copou din municipiul Vaslui, la care au participat solistele de muzică populară Raluca Radu, Denisa Ciobanu și Teodora Panainte, alături de invitata specială a evenimentului, cântăreața Ioana Ignat. La finalul unei zile pline de momente speciale (Liturghie, conferință, sesiuni de comunicări și concert) Părintele Episcop Ignatie a transmis tinerilor prezenți îndemnul de a rămâne limpezi, curați, răzbătători și cu mult discernământ: „Cred că foarte mulți dintre voi ați fost la munte și știți ce înseamnă un pârâiaș de munte. Înseamnă limpezime, foarte multă curăție și răzbatere. Așa vă doresc tuturor: să fiți ca un pârâiaș de munte, limpezi, curați și răzbătători. Aceasta a fost intenția întâlnirii noastre de astăzi. Am început cu rugăciune,cu Sfânta Liturghie de dimineață, am avut conferința cu părintele Hrisostom Rădășanu, care ne-a vorbit despre discernământ – despre acel licăr de deșteptăciune pe care ar trebui să îl avem în viața noastră, să luăm deciziile cele mai bune pentru noi, care ne valorizează ca oameni”. De asemenea, Preasfințitul Ignatie le-a mulțumit tuturor celor implicați în organizarea acestei manifestări, Consiliului Județean Vaslui – cofinanțatorul evenimentul, Primăriei Vaslui, care a pus la dispoziție logistica, și tuturor voluntarilor, după cum au comunicat reprezentații Episcopiei, pe pagina episcopiahusilor.ro.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.