-0.4 C
Vaslui
27-ian.-2023

Tinerii vasluieni luptă pentru transformarea Vasluiului în Capitala Tineretului din România

- Advertisement -
DORINȚĂ… Până în 2024, tinerii vasluieni vor să facă din municipiul Vaslui, Capitala Tineretului din România

INIȚIATIVĂ…Tinerii vasluieni s-au aruncat în lupta pentru transformarea Vasluiului, în 2024, în Capitala Tineretului din România. Speranțele sunt mari și, pentru a realiza acest lucru, tinerii au pus bazele unui proiect ce urmărește dezvoltarea ecosistemului de tineret, îmbunătățirea stării de bine și diversificarea activităților în care sunt implicații tinerii. Proiectul va fi votat apoi și primele rezultate vor fi cunoscute pe 30 august, urmând ca rezultatul final și anunțarea Capitalei Tineretului să fie făcută pe 9 octombrie.

Tinerii Vasluiului dau dovadă, încă o dată, că sunt ambițioși și că își doresc lucruri mărețe pentru locurile unde s-au născut și au crescut. Astfel, la inițiativa unui grup de tineri, au fost puse bazele unui proiect care înscrie Vasluiul în cursa pentru Capitala Tineterului din România, în 2024. Pentru a duce la bun sfârșit acest proiect, pe toată perioada anului viitor, la nivelul orașului Vaslui vor avea loc o serie de activități cu și despre tineri, activități ce ar putea avea drept rezultat o mai bună dezvoltare economică și socială, bazată pe nevoile și obiectivele reale ale tinerilor vasluieni.

De asemenea, proiectul are ca obiectiv dezvoltarea ecosistemului de tineret, îmbunătățirea stării de bine, diversificarea proiectelor și activităților pentru tineret. Conceptul programului poartă denumirea de ImproVS și  lansează un apel la acțiuni de inovare și îmbunătățire a municipiului Vaslui pentru construirea unui oraș diferit față de imaginea negativă constituită. Capitala Tineretului din România este un program-cadru de tineret, creat la nivel național, ce permite organizațiilor de și pentru tineret să își identifice și să rezolve problemele actuale, colaborând cu autoritățile locale. În fiecare an, un oraș din România primește, în urma unui concurs de concepte, titlul de Capitala Tineretului din România și este sprijinit financiar, respectiv prin formare și consultanță, în pregătirea și implementarea inițiativelor din dosarul de candidatură. Orașele care au primit titulatura de capitală până în prezent au fost Constanța, Iași, Baia-Mare, Timișoara, Bacău. « Nu știm nici noi de cand a inceput totul, dar de câțiva ani lucrurile par să se schimbe în orașul nostru. S-au facut mulți pași mici, uneori greoi, către o revitalizare a Vasluiului. S-au format comunități, tinerii sunt acum mai prezenți și mai implicați iar pentru a nu irosi acest potențial ne-am decis să mergem mai departe. Decizia de a candida pentru Capitala Tineretului din Romania este, în egală măsură, un manifest, o mișcare, o confirmare a lucrurilor bune ce se petrec aici, cât și o dorință de afirmare pe plan extern. Ce ne propunem nu e o simplă candidatură. Vom oferi de fapt un plan, o viziune, gândită pe câțiva ani. Vom câștiga Capitala, fie acum, fie la anul, dar ce contează cel mai mult e că începând de acum, mișcarea =întinerEȘTI se va asigura că nu va mai exista eveniment, proiect, inițiativă sau tânăr vasluian, care să nu beneficieze de suport, unitate și un gram de viziune din partea noastră. Colaborăm cu toată lumea. Cu școli, cu ONG-uri, cu antreprenori, cu instituțiile orașului și cu toți oamenii de bine care, în grupuri sau pe cont propriu, vor mult mai mult pentru ei și pentru orașul nostru”, au transmis tinerii vasluieni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.