spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
21-mai-2024

Țipete și injurii în curtea bisericii: reprezentanții Parohiei “Sfântul Anton” au avut de furcă cu părinții copiilor din Campusul de vară! (FOTO)

- Advertisement -
DIFICIL… Copiii participanți s-au dovedit a fi ascultători și foarte bucuroși de atmosfera din Campus, dar cu părinții lucrurile au fost greu de gestionat. Preotul paroh a fost nevoit să facă un anunț public, în termeni tranșanți pentru părinți.

NERECUNOSCĂTORI… În perioada 10 – 15 iulie, Parohia romano-catolică “Sfântul Anton” din municipiul Huși derulează un evenimet devenit deja tradiție, și anume Campusul de vară pentru copii. Activități antrenante, jocuri și multe surprize au fost pregătite din timp de reprezentanții Parohiei “Sfântul Anton”. Numai că, dacă zecile de copii participanți s-au dovedit ascultători și foarte bucuroși de atmosfera din Campus, cu unii părinți lucrurile au fost greu de gestionat, până acolo încât preotul paroh a fost nevoit să facă ieri un anunț public, în termeni tranșanți: “Surorile mi-au spus că unii părinți vorbesc urât și țipă la animatori, pentru că nu-i lasă pe copii să plece. Din moment ce ați înscris copiii la campus, respectați programul și ar fi frumos să ne respectați și pe noi, cei care organizăm. Pentru alte nelămuriri, contactați-mă și nu vă mai luați degeaba de animatori. Și, vă rog, un limbaj civilizat lipsit de înjurături”, a fost mesajul vehement al preotului.

Copiii s-au înscris în număr mare, bucuroși de aceste zile în care își pot face prieteni noi, pot învăța lucruri bune și pot găsi împreună calea binelui, prin credința în Dumnezeu. Deși condiția a fost ca niciun copil să nu vină la campus cu telefonul asupra sa, aceasta nu a fost o problemă pentru cei interesați. Numai că dacă cei mici au fost ascultători întru toate, organizatorii au întâmpinat câteva probleme cu părinții acestora. În ciuda faptului că reprezentanții Parohiei au anunțat clar programul zilnic al Campusului și faptul că niciun părinte nu trebuie să vină să își ia copilul în timpul programului, fără să anunțe personal organizatorii, se pare că unii nu au luat în seamă cum ar fi trebuit această cerință. Din acest motiv, ieri, în termeni fermi, reprezentanții Parohiei “Sfântul Toma” au transmis un mesaj către hușenii care au copii în Campus.

“Avem un program și nu-l putem desfășura din cauza părinților (…). Unii vorbesc urât și înjură”

 “Anunț foarte important! “Pentru părinții care nu au citit bine programul: copiii au program până la ora 13.00! Nu mai veniți să vă luați copiii la ora 12.00, lăsați copiii să se joace. Am spus destul de clar, doar pentru urgențe pot pleca copiii. Avem un program și nu-l putem desfășura din cauza părinților care vin la ora 12.00 să-și ia copiii. Plus, am spus destul de clar, nu pleacă nimeni fără să mă anunțe. Astăzi am spus unor părinți că mai avem program și după ce am plecat din locul respectiv și-au luat copiii și au plecat, credeți că e frumos? Plus, surorile mi-au spus ca unii părinți vorbesc urât și țipă la animatori pentru că nu-i lasă pe copii să plece. Din moment ce ați înscris copiii la campus, respectați programul și ar fi frumos să ne respectați și pe noi, cei care organizăm. Pentru alte nelămuriri, contactați-mă și nu vă mai luați degeaba de animatori. Și, vă rog, un limbaj civilizat lipsit de înjurături. Puteți distribui acest mesaj ca să-l vadă toți cei care au copiii la campus. Noi vrem să facem ceva frumos, dar nu putem, dacă nu avem și colaborarea dumneavoastră”, a transmis preotul parohul al Parohiei “Sfântul Anton” din municipiul Huși. Reacțiile hușenilor care au văzut apelul preotului au fost, în majoritate, critice la adresa părinților fără respect și recunoștință pentru efortul pe care îl face parohia, pentru bucuria, buna educație și îndrumare a copiilor lor. “Înjurați în curtea bisericii, copii care fac animație și fac tot ce pot pentru a fi o atmosferă frumoasă? Ce fel de părinți sunteți, unii dintre voi? Tot respectul și aprecierea pentru părinte, pentru surorile catolice și toți cei implicați. Păcat că unii nu au nicio conștiință să aprecieze ceea ce se face bun pentru proprii lor copii”, a spus Marius. “Am văzut cum o mamă a vorbit foarte urât și autoritar cu niște copii care aveau grijă de cei mici, inclusiv de cei doi copii ai mei. I-am atras atenția și a spus că să-mi văd “de borșul meu”. Poftim, educație! Mii de mulțumiri părintelui paroh, un om minunat, la fel și surorile, pentru tot ceea ce fac, pentru bunătatea lor! Unii oameni nu merită nimic din ce li se oferă cu dragoste”, a adăugat Maria.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.