TIR-urile din tarã se rãstoarnã precum testoasele pe strãzile Vasluiului

PÃTANIE… Un sofer din Satu-Mare, venit la Vaslui pentru a descãrca un TIR plin cu materiale pentru grãdinã, s-a rãsturnat cu vehiculul într-un sant de la intrarea în oras. Evenimentul rutier a avut loc, luni dimineatã, pe strada Fabricii, vis-a-vis de depozitele Leguvas. Obisnuit, probabil, cu infrastructura rutierã din vestul tãrii, conducãtorul auto a aflat cã la Vaslui oricând poti da în gropi. Bãrbatul a efectuat o manevrã de mers cu spatele pentru a putea intra în curtea depozitului, însã, din neatentie, a intrat într-un sant de aproximativ 3 metri adâncime. Angajatii din zona respectivã spun cã în ultimii ani mai multi soferi de TIR erau sã treacã prin întâmplãri asemãnãtoare deoarece santul respectiv n-ar fi semnalizat corespunzãtor. Sãtmãreanul nu este însã primul sofer care îsi stricã TIR-ul pe strãzile Vasluiului. În urmã cu mai multe sãptãmâni, un alt conducãtor auto  a rãmas împotmolit cu TIR-ul într-un sant de lângã magazinul Radical Grup de la IRTA, dupã ce muncitorii care au lucrat la reteaua de apã si canalizare nu au tasat cum trebuie pãmântul cu care au acoperit santul respectiv.  

Cu sigurantã, soferul din Satu Mare nu va uita prea curând experienta de la Vaslui, mai cu seamã cã marfa pe care o adusese din vestul tãrii s-a deteriorat dupã ce TIR-ul s-a rãsturnat în sant. Politistii rutieri alocati la caz au dat dovadã de clementã si l-au sanctionat pe conducãtorul auto cu cea mai micã amendã prevãzutã de lege. “La ora 8:40 am fost sesizati, prin apel la 112, cã pe strada Fabricii din municipiul Vaslui a avut loc un eveniment rutier, în care a fost implicat un ansamblu de vehicule format din cap-tractor si semi-remorcã, înmatriculat în judetul Satu Mare. Soferul a efectuat manevra de mers înapoi, nu s-a asigurat corespunzãtor, fapt pentru care a intrat cu acest ansamblu într-un sant de scurgere a apei pluviale. Nu au rezultat victime omenesti. Conducãtorul auto, în vârstã de 44 de ani, din Satu Mare, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind zero. A fost sanctionat contraventional cu minimum prevãzut de lege si complementar, cu trei puncte de penalizare”, a declarat Bogdan Gheorghitã, reprezentantul IPJ Vaslui.

Intrarea în oras dinspre Rediu, cosmarul soferilor de TIR

În luna decembrie a anului trecut, un TIR încãrcat cu sute de saci de ciment a rãmas blocat la intrare în municipiul Vaslui dinspre Bacãu, dupã ce soferul a încercat sã intre cu vehiculul în curtea unui depozit de materiale de constructii. Acesta circula pe directia Rediu- Vaslui, iar dupã ce a trecut bariera a virat usor dreapta, pentru a-si face loc sã intre în curtea depozitului. Numai cã în zonã se efectuau lucrãri pentru modernizarea retelei de apã si canal, iar de-a lungul carosabilului fuseserã sãpate mai multe santuri. Dupã ce au înlocuit conductele, muncitorii au acoperit lucrarea, însã nu au mai tasat asa cum trebuie pãmântul. De calitatea lucrãrii s-a convins si soferul TIR-ului, care a rãmas cu rotile împotmolite în santul nesemnalizat. Si azi se circulã cu dificultate în zona respectivã pentru cã drumul nu a fost reasfaltat, gropile fiind un real pericol,mai ales pentru masinile de mare tonaj.
2 COMENTARII

  1. DACA INTR_UN ORAS ASA MIC , stam ani intregi sa astupam niste gropi, s-au denivelari mie i-mi miroase a neputinta din partea celor care administreaza orasul. Dau mereu vina pe subcontractori, dar vina reala este a lor celor care nu aleg firme specializate in lucrari, sunt si firme serioase in tara, care fac treaba repede si corect. Dar probabil banul trebuie sa mearga la firmele de partid, se practica si prin alte locuri.

  2. dar santul , santul ALA , care abia era semnalizat, era astupat conform reglementarilor ? uitati va cam cum astupa cei de la Pf.. fer santurile.. verifica cineva asta sau cind vom avea cindva asfalt pe acolo or sa cada masinile si o sa intrebe de ce oare

LĂSAȚI UN MESAJ