23.6 C
Vaslui
02-iul.-2022

Tita Bărbulescu, preferata lui Nicolae Ceaușescu, a decedat: Biografia marii doamne a folclorului românesc

Tita Bărbulescu, una dintre interpretele de muzică populare preferate de Nicolae Ceaușescu, a murit la vârsta de 85 de ani. Solista de muzică populară se afla la un azil de bătrâni, unde fusese internată de fostul ei soț.

Tita Bărbulescu a fost una dintre cele mai cunoscute interprete de muzică populară de la noi, care a lăsat peste 300 de melodii culese din folclorul vechilor lăutari argeșeni.

Interpreta a fost foarte apreciată de români în perioada comunistă, în cei peste 40 de ani de carieră, a susținut peste 500 de recitaluri și sute de spectacole în întreaga țară.

Tita Bărbulescu, biografia solistei preferate de Nicolae Ceaușescu

Tita Bărbulescu s-a născut în 1936, în Topoloveni, județul Argeș. Solista a învățat să cânte de la tatăl ei, Nicolae Bărbulescu, un cunoscut lăutar din zona Argeșului. Tita Bărbulescu a urmat cursurile Școlii Populare de Artă din București, unde a studiat canto. După ce și-a încheiat studiile, marea doamnă a folclorului popular românesc s-a întors la Pitești, unde s-a angajat la orchestra populară „Doina Argeșului”. De altfel, primele piese înregistrate de Tita Bărbulescu au fost alături de orchestra „Doina Argeșului”. Din 1960, timp de 2 ani a locuit în București fiind angajata Teatrului „Ion Vasilescu”. Pe urmă, a mers la „Doina Olteniei” din Craiova și la „Flacăra Prahovei” din Ploiești…https://www.bzi.ro/tita-barbulescu-preferata-lui-nicolae-ceausescu-a-decedat-biografia-marii-doamne-a-folclorului-romanesc-4325250?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here