spot_imgspot_img
27.3 C
Vaslui
26-sept.-2023

Toamna a debutat în județ cu Zilele comunei Gârceni, unde deputatului Stativă și-a dat în petic (FOTO)

- Advertisement -
UNIȚI… La Gârceni, într-un decor de toamnă bogată, primarul Sorin Scutelnicu a ținut să mulțumească comunității pentru sprijin, răsplătindu-i cu un spectacol specific Zilelor Recoltei. Fără să fie în centrul evenimentelor, fostul primar care este și tatăl edilului a supravegheat ca totul să fie în regulă. Dar nu i-a neglijat pe invitați, cât fiul său era ocupat cu discursul.

PETRECERE… Zi de sărbătoare la Gârceni, acolo unde fiul, Sorin Scutelnicu, continuă tradiția tătălui său, care în trecut, ca primar a hotărât ca în prima zi din septembire să fi organizate Zilele comunei. Într-o atmosferă de familie, cei doi, primarul și ex-primarul și-au primit oaspeții cu multă căldură cu respect și i-au invitat la sărbătoarea lor. Pe o scenă ornată cu bostani, struguri și alte legume culese de gospodari s-au derulat momentele artistice dedicate sărbătorii, iar în zona parcului de la Primărie, de-a lungul străzii au fost montate standurile pentru comercianți, cu vată pe băț, roata norocului, grătarele cu mici și sute de baloane colorate. Fără să fim răutăcioși, la Gârceni am reîntâlnit atmosfera care ar fi trebuit să fie astăzi la Vaslui, cu ocazia bâlciului de Sfânta Maria. Dar cum autoritățile vasluiene au decis să întrerupă și anul acesta evenimentul, în miniatură se poate spune că Zilele comunei de la Gârceni, păstrând proporțiile, au ținut locul manifestărilor care trebuiau să fie la Vaslui. Singura chestie care a lipsit a fost iujul, dar nimeni nu s-a supărat că nu s-a dat în lanțuri.

Primarul a deschis Zilele comunei în tandem cu cântăreața vasluiană, Nadia Duluman. O pereche pe cinste, care după ce au prezentat autoritățile invitate la eveniment au premiat elevii merituoși și cuplurile de aur ale comunei, adică cei care au sărbătorit 50 de ani de ani de căsătorie. “Bine ați venit la cea de a XIV-a ediție a Zilelor comunei. Anul acesta este o ediție specială, cu invitați deosebiți. Fiindcă anul trecut nu am putut organiza acest eveniment suntem datori ca acum să facem totul la dublu. Fiindcă nu ne-am putut întâlnit în 2020, într-un cadru oficial și deschis vreau să vă mulțumesc că exact acum un an m-ați votat îmtr-un număr mare împreună cu echipa mea de consilieri de la PSD. Procentul mare de peste 80% cu care m-ați votat, mă onorează, dar mă și obligă fiindcă așteptările sunt foarte, foarte mari. Am ținut să vă spun acest lucru acum, fiindcă atunci imediat după alegeri eu am fost cantonat pe la Bârlad, din cauza virusului acesta nenorocit, Covid. Sunt convins că vom scăpa, odată și odată de acesta. Eu și cu echipa mea din spate o să facem tot ce ne stă în putință ca să nu vă dezamăgim. Nu vreau să vă plictisesc cu darea mea de seamă față de dumneavoastră, cu ce am mai făcut pentru comună și ce avem în proiect să facem pe viitor, fiindcă vrem să ajungem repede la partea artistică a acestor manifestări. Cât despre ce am făcut cu echipa noastră de la Primărie se vede cu ochiul liber. Vreau să le mulțumesc și sponsorilor care ne-au ajutat să facem acest eveniment. În primul rând, companiei Viacons Rutier, prin domnul director Ioan Ciomaga, dar și celor de la Plantagro Com prin cei doi administratori, Constantin Nechifor și Nicolae Serban”, și-a început discursul tânărul primar, sub stricta supravegere a tătalui, care de undeva dintr-un colț analiza cu un ochi critic evoluția de pe scenă a celui căruia i-a predat stafeta comunei acum cinci ani. A mormăit un pic că nu a vrut să detalieze raportul către cetățeni, adică să spună exact ce investiții a făcut în comună pentru cetățeni și ce va face pe viitor. Dar a trecut peste și a ținut compania invitaților de la centru.

Deputatul Stativă a stricat sărbătoarea. Noroc cu Edi Popica, care diplomat a salvat momentul

Invitat la acest eveniment, deputatul PSD Irinel Stativă a dat-o cu mucii în fasole. În loc să vorbească despre Gârceni și despre oamenii acestei comune, acesta îi ridica osanale primarului de la Hoceni, invitat și el la eveniment. Ba chiar a gafat spunând că acesta e cel mai bun primar din Vaslui. Bătrânului ex-primar Scutelnicu nu prea i-a convenit, dar a înghițit în sec, fiindcă dacă e să judecăm drept cel mai bun cuplu din administrația locală este tocmai acesta de la Gârceni, care cu resurse puține a reușit să gestioneze ani de zile o comună grea cu multe nevoi și sate sărace. La Hoceni știm cu toții că Buzatu a descărcat căruța cu bani publici, pe când la Gârceni, familia Scutelnicu a drămuit cu multă cumpătare banul public. “Știți că atunci când vine vorba de bani publici eu sunt foarte zgârcit, mă gândesc mai mult la cetățenii din comună, decât la mine ca imagine. Presa știe cât de strâns sunt la pungă. Am învățat că comunitatea are prioritate și că poți face minuni și cu bani puțini dacă ești chibzuit”, a mai spus primarul Sorin Scutelnicu. Deputatul Edi Popica a salvat mometul jenant creat de Stativă, aducându-și aminte că aici și-a petrecut multe vacanțe de vară, la mătușa sa, învățătoarea din sat. “Mă uit la blocul din fața scenei și îmi amintesc că aici la etajul doi stăteam la mătușa mea când veneam în vacanțe. Am amintiri frumoase din Gârceni, iar cu primarul dvs. ne-am jucat de mici. Acum sperăm să putem facem lucruri importante pentru comuna”, a spus diplomat, deputatul, care și-a amintit cu plăcere că atunci când era puști, copiii din Gârceni îl strigau Lulu, după numele învățătoarei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

    • Foarte corecta observatia.
      Tmofticiuc, plângi de dorul balciului la Vaslui? Eu zic sa n o faci…a fost una din puținele decii corecte de anul acesta..umflatule🤮

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.