spot_img
31.6 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

Toamna plina pentru bobocii vasluieni

- Advertisement -

TOAMNA BOBOCILOR Seria de Baluri ale Bobocilor va fi deschisã, în Vaslui, la sfârsitul acestei sãptãmâni de liceele Mihail Kogãlniceanu si Stefan Procopiu. Chiar dacã s-au confruntat cu probleme legate de lipsa fondurilor, organizatorii nu s-au dat bãtuti, si-au dat silinta ca în acest an spectacolele sã fie chiar mai reusite decât în editiile anterioare. S-a intrat în linie dreaptã, bobocii fac repetitii si emotiile deja sunt în crestere pânã la decernarea râvnitelor distinctii de ‘‘Miss’’ si ‘‘Mister Boboc’’.

Emotiile ‘‘bobocilor’’ cresc de la o zi la alta. Nu mai este mult si primele baluri vor începe. Cortina se va da la o parte si din spatele acesteia se vor ivi proaspetii liceeni, care vor încerca sã convingã juriul cã ei trebuie sã câstige titlul de ‘‘Miss’’ respectiv ‘‘Mister’’. Pe concurenti îi vor astepta probe de foc, în urma cãrora vor trebui sã-si demonstreze calitãtile artistice, umoristice si pe lângã aspectul fizic, vor trebui sã-l scoatã în evidentã si pe cel intelectual. Nu numai concurentii vor avea emotii, ci si organizatorii, pe umerii cãrora stã responsabilitatea reusitei. De aceea, pregãtirile au început din timp, iar repetitiile sunt dese, lungi si foarte tacticoase. Asteptãrile cresc de la an la an, iar stacheta este ridicatã cu fiecare generatie. Editiile din acest an vor fi în schimb realizate cu mult mai putini bani decât precedentele, si asta, în special, din cauza lipsei de fonduri, agentii comerciali care se întreceau în sponsorizãri închizând acum robinetele. Acest fapt nu i-a împiedicat pe organizatori sã îsi dea silinta ca totul sã iasã ca la carte. Au renuntat la formatiile cu nume sonore si au optat pentru momente artistice ce au în prim-plan tineri de la noi din oras.

LMK : Jazz the way we are

Liceul Mihail Kogãlniceanu va deschide seria balurilor în Vaslui, spectacolul fiind programat sã aibã loc joi, 4 noiembrie, începând cu orele 18 :00. Dacã anul trecut tema balului a fost inspiratã din filmul ‘‘The Godfather’’, anul acesta organizatorii au ales ca slogan sintagma ‘‘Jazz the way we are’’. Repetitiile sunt în toi, si asta deoarece spectacolul trebuie sã iasã ireprosabil. Timizi, bobocii ‘‘rup’’ podelele sãlii de repetitii pentru a putea iesi învingãtori din prima lor confruntare, poate. Dacã în trecut balul de la LMK aducea pe scenã nume mari din peisajul muzical, anul acesta momentele artistice vor fi sustinute doar de artisti locali. Formatia Qeta si alti câtiva elevi din liceu vor cânta în timpul spectacolului, iar dupã decernarea râvnitelor distinctii, toti participantii se vor putea delecta în compania lui DJ Magnum si MC Freddy.

‘‘O singurã datã organizezi balul în liceu’’

‘‘Am muncit mult pentru ca totul sã iasã ca la carte. E greu sã muncesti cu bobocii, dar e, în acelasi timp, foarte plãcut. Dacã la început întelegeau mai greu, pe parcurs au început sã se mai dezghete si sã deprindã indicatiile date. Pentru noi, organizatorii, balul are o însemnãtate aparte. Nu neapãrat cã am avea ceva de demonstrat, sau cã ar fi vreun orgoliu fatã de generatiile care au fãcut acest lucru anterior. Doar cã e o dorintã a noastrã de a face ceva diferit fatã de ce au fãcut cei din anii trecuti. O singurã datã ai ocazia sã organizezi balul în liceu. ’’ – Lioara Leogan, organizator.

‘‘O sã vedeti ceva nou’’

‘‘Nu putem sã dezvãluim toate aspectele legate de bal, deoarece vrem ca totul sã fie o surprizã. Pot sã spun cã avem pregãtitã o coregrafie specialã, pe o temã anume. Probele vor fi în mare aceleasi, dar o sã vedeti si lucruri noi. În rest, actorii principali vor fi bobocii, pe umerii cãrora vor apãsa emotiile. Sperãm sã ne ridicãm la un nivel înalt si sã oferim publicului spectator o reprezentatie frumoasã, chiar dacã în acest an ne-am izbit de o mare problemã, si anume, lipsa fondurilor. Nu am mai adus artisti consacrati care cer o grãmadã de bani, ci am dat credit tinerelor talente de la noi din liceu si din oras.’’ – prof. Ionela Cocea, organizator.

Surprizã la Stefan Procopiu

Organizatorii balului de la Liceul Stefan Procopiu au învãluit în mister editia din acest an. Nu au vrut sã dezvãluie prea multe amãnunte pentru a nu strica supriza pe care de atâta timp o pregãtesc. Se pare cã aceastã editie a ‘‘Balului Bobocilor’’ va fi diferitã fatã de celelalte, în spectacol fiind introduse mai multe elemente surprizã. Tot ceea ce stim este cã organizatorii au promis cã eforturile lor se vor materializa într-o reprezentatie de neuitat. Si aici, ca si la LMK, vor lipsi invitatii de marcã, momentele artistice avându-i în prim plan pe elevii de la liceul ‘‘Stefan Procopiu’’.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.