spot_imgspot_img
spot_img
0.2 C
Vaslui
09-dec.-2023

TOATA LUMEA IN BARLADUL MARE!

- Advertisement -

SOLICITARE Primarul municipiului Bârlad, Constantin Constantinescu a solicitat ieri Consiliului Judetean Vaslui organizarea unui referendum local, pe 6 decembrie, pentru a fi obtinutã, conform legii, noua delimitare administrativã a municipiului Bârlad. În cazul când se va organiza acest referendum, el va avea loc simultan în Bârlad si în cele trei comune (Zorleni, Grivita si Perieni), locuitorii acestora urmând a fi de acord cu cedarea a 889 ha de teren, pe care municipiul Bârlad este proprietar, dar terenul este administrat de comunele respective.

Primarul Constantinescu a precizat cã pentru ca municipiul Bârlad sã intre în adminstrarea celor 889 de ha, pe care este proprietar, dar care sunt în prezent sub administrarea celor trei comune, este nevoie, conform legii de organizarea unui referendum, atât în Bârlad, unde locuitorii trebuie sã îsi dea acceptul pentru noua delimitare cadastralã a orasului, cât si în comunele Zorleni, Grivita si Perieni, unde locuitorii trebuie sã fie de acord cu cedarea administrãrii acelor terenuri, pentru cã practic, deja ele apartin municipiului Bârlad, care este proprietar. Pe terenurile respective deja s-au ridicat cartiere întregi de case (Deal II, Tuguiata II, Bariera Puiesti), sute de familii locuind în Bârlad dar plãtind taxele si impozitele la Perieni. “Adresa cãtre CJ Vaslui a fost înaintatã chiar astãzi. Am cerut aprobarea organizãrii unui referendum de interes local, pe 6 decembrie, în urmatoarele unitãti administrative: municipiul Bârlad, comuna Grivita, comuna Zorleni si comuna Perieni. Acest referendum va avea ca obiect consultarea populatiei din cele patru unitãti administrative privind noua delimitare cadastralã a municipiului Bârlad, iar întrebarea propusã pentru acest referendum este : sunteti de acord cu noua delimitare cadastralã a municipiului Bârlad ? “ a precizat primarul Constantinescu.

La mâna consilierilor judeteni

Urmeazã ca la urmãtoarea sedintã a CJ Vaslui, consilierii judeteni sã se pronunte dacã se va organiza sau nu acest referendum. “Sunt foarte curios, ce pozitie va avea referitor la acest referendum, senatorul Vasile Pintilie, deoarece el a promis cã va apãra interesele bârlãdenilor si acum are ocazia sã o facã cerând ca referendumul sã fie fãcut si informând corect cetãtenii din comunele Colegiului Zorleni (Perieni si Grivita care sunt PDL – n.r.)”, a mai precizat Constantinescu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.