spot_img
22.4 C
Vaslui
20-iun.-2024
spot_img

Toderitã, pericol public pe sosele: a pornit la volan beat, cu o masinã neînmatriculatã si cu numere false

- Advertisement -
PRINS…Politistii l-au oprit la timp pe Toderitã, iar testul alcoolscopic a arãtat cã avea 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

IRESPONSABIL… În urmã cu douã zile, un bãrbat de 36 de ani din Vetrisoaia a fost depistat la un control de rutinã, conducând un vehicul, desi era beat critã. De asemenea, masina nu era nici înmatriculatã si mai avea si numere false. Mare minune a fost faptul cã individul nu a rãnit pe nimeni si nu a provocat vreun accident, asa cum s-a întâmplat cu o sãptãmânã înainte la Otetoaia, unde tot un sofer beat si fãrã permis a spulberat o statie de autobuz. Politistii l-au oprit la timp pe Toderitã, iar testul alcoolscopic a arãtat cã avea 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Procurorii au propus arestarea preventivã, mai ales cã a intrat în vigoare si legea „Anastasia”, iar cazurile cu soferi beti si fãrã permis se cam înmultesc în zonã, însã instanta Judecãtoriei Husi a hotãrât cã este suficient în cazul sãu arestul la domiciliu.

Politistii Biroului Rutier Husi, din cadrul Politiei Municipiului Husi, au retinut un bãrbat, în vârstã de 36 de ani, din comuna Vetrisoaia, judetul Vaslui, bãnuit de comiterea unor infractiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice.La data de 23 iulie 2023, ora 16.55, politistii Biroului Rutier, din cadrul Politiei Municipiului Husi, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe drumul national DN 24 A, în municipiul Husi, judetul Vaslui, au depistat si oprit, în vederea controlului, un autoturism înmatriculat provizoriu în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat de 36 de ani, din comuna Vetrisoaia. Întrucât emana halenã alcoolicã, soferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Spitalul Municipal Husi unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Procedând la efectuarea de verificãri, politistii au constatat cã bãrbatul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, autoturismul nu este înmatriculat, iar numerele provizorii pe care le folosea ar fi fost atribuite unui alt autoturism, acestea având valabilitatea expiratã”, au transmis reprezentantii IPJ Vaslui.

Instanta l-a lãsat pe Toderitã în arest la domiciliu

În aceeasi zi, 23 iulie 2023, în baza probatoriului administrat, politistii Biroului Rutier Husi l-au retinut pe bãrbat, pe o perioadã de 24 ore. Ulterior, acesta a fost prezentat Judecãtoriei Husi, la propunerea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Husi, pentru dispunerea unei mãsuri preventive. „Cercetãrile sunt continuate de cãtre politistii Biroului Rutier Husi, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Husi, în vederea stabilirii si probãrii întregii activitãtii infractionale a bãrbatului, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de „conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante” si „punerea în circulatie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, au transmis reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Vaslui. „Toderitã mai bea. De ce sã spunem cã nu, dacã acesta este adevãrul. Nu ne face probleme, e bãiat de treabã în felul lui, dar la bãuturã e cum e. Nepotul meu chiar l-a vãzut duminicã la volan si chiar mi-a spus cã s-a auzit prin sat cã el conduce fãrã permis. A condus de mai multe ori, nu doar acum. Politia l-a gãsit si l-a arestat. Bine cã nu a dat peste oameni, peste copiii care se joacã pe aici”, spun sãtenii din Vetrisoaia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. ,,Băiet” bun, Toderița. Doar că are la îndemână o armă, în speță, o mașină. Pe care o și folosește, fără să-l oprească nimeni. Legea Anastasia ar trebui sa funcționeze ANTE. După, ce-i mai folosește victimei?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.