spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
24-apr.-2024

TOP 10 cele mai bune școli generale din județul Vaslui

- Advertisement -
REZULTATE… Pe primul loc în topul celor mai bune școli, în funcție de media de la examenul național și media de admitere, se află Colegiul Național “Gh. Roșca Codreanu” Bârlad, acolo unde media tuturor elevilor care au susținut Evaluarea Națională este 9,16, iar cea de admitere – 9,20.

CLASAMENT… Vremea Nouă vă prezintă cele mai bune școli generale din județul Vaslui, în funcție de media de la Evaluarea Națională și cea de admitere. Pe primul loc se află Colegiul Național “Gh. Roșca Codreanu” Bârlad, acolo unde media tuturor elevilor care au susținut examenul național este 9,16, iar cea de admitere – 9,20. Pe locul II se află Colegiul Național “Cuza Vodă” Huși, cu 8,95 media la Evaluarea Națională și 9,05 media de admitere, iar pe locul III, Liceul “Mihail Kogălniceanu” Vaslui, cu media 8,67 la Evaluarea Națională, respectiv 8,84 la admitere. O adevărată surpriză vine de la Școala Gimnazială “Emil Juvara” din satul Sărățeni, Murgeni, care se află pe locul VI în județ. Ce-i drept, însă, unitatea de învățământ a avut doar patru elevi de clasa a VIII-a care au susținut examenul național, media lor fiind 8,72.

Platforma admitereliceu.ro a sintetizat datele oferite de Ministerul Educației și a realizat o serie de clasamente pe județe și pe țară în funcție de notele obținute la Evaluarea Națională, mediile de absolvire și admitere. Pe primul loc în țară se află Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București, acolo unde media tuturor elevilor care au susținut Evaluarea Națională este 9,63. Pe locul II se află Colegiul Național “Vasile Alecsandri” din Galați, cu media 9,55, la egalitate cu Colegiul Național “Zinca Golescu” din Pitești. În top 100 școli gimnaziale din țară au intrat doar două unități de învățământ din județul Vaslui – Colegiul Național “Gh. Roșca Codreanu” Bârlad, care s-a clasat pe locul 52, și Colegiul Național “Cuza Vodă” Huși, care s-a clasat pe locul 73. Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui s-a clasat pe locul 116 în țară.

Cele mai slabe școli din județ sunt în Muntenii de Sus și în satul Emil Racoviță

Pe primele locuri în top 10 cele mai bune școli gimnaziale din județul Vaslui se află două unități de învățământ în care nu s-a obținut nicio medie de 10 la Evaluarea Națională: Colegiul Național “Gh. Roșca Codreanu” Bârlad și Colegiul Național “Cuza Vodă” Huși. Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui, în care s-a obținut una din cele două medii maxime, s-a clasat pe locul 3 în județ, iar Școala Gimnazială “George Tutoveanu” Bârlad, unitatea de învățământ cu cealaltă medie de 10, pe locul 8 în județ. Foarte important de precizat este că Școala “George Tutoveanu” are printre cei mai mulți elevi din județ: 134. Cele mai slabe rezultate au fost obținute la Școala Gimnazială “Ion Agarici” Muntenii de Sus și Școala Gimnazială din satul Emil Racoviță, comuna Dănești, acolo unde niciunul dintre elevii care au susținut Evaluarea Națională nu a reușit să obțină media 10. Cele două unități de învățământ se află pe ultimele locuri în județ. La Școala Gimnazială “Ion Agarici” Muntenii de Sus, deși media de absolvire a celor trei elevi a fost 7,15, media de la Evaluarea Națională a fost 3,19, iar cea de admitere -3,98. La Școala din satul Emil Racoviță, media celor doi elevi care au susținut examenul național a fost 3,24, iar cea de admitere – 3,92. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, cauzele care au condus la aceste rezultate slabe sunt multiple. “În cazul elevilor din Dănești, doamna directoare a spus că este o generație slabă de elevi, nu își dau interesul foarte mult pentru școală, însă mai sunt și alte cauze: în fiecare an au avut un alt profesor la matematică, iar învățământul online i-a deconectat de la studiu. La Muntenii de Sus, clasele V-VIII învață simultan, acolo ne confruntăm cu efectele depopulării, elevii au plecat în oraș. Dacă nu se va îmbunătăți situația, cel mai probabil se va desființa gimnaziul în Muntenii de Sus. Profesorii sunt buni, au experiență, însă probabil învățământul simultan nu este o soluție potrivită, adică nu îi ajută pe elevi să învețe mai bine, iar acest lucru se observă când ne uităm la rezultate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, prof. Pavel Toma.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. O precizare absolut necesară. Cele trei licee de pe podium, organizează în clasa a V-a un concurs de selecție a elevilor. Cu alte cuvinte, adună cei mai buni elevi din Bârlad, Vaslui și Huși. În schimb, școlile gimnaziale au elevi de toate categoriile, neavând posibilitatea să îi aleagă. Prin urmare, meritorii sunt rezultatele școlilor gimnaziale, nu ale celor trei licee care adună spuma.

  2. O precizare absolut necesară! Primele trei școli din clasament organizează selecție pentru intrarea la gimnaziu. În urma concursului de admitere, aceste școli adună cei mai buni elevi din Bârlad, Vaslui și Huși. În schimb, școlile gimnaziale au elevi de toate categoriile, fără sa-i selecteze. De aceea, cred că meritorii sunt rezultatele școlilor gimnaziale, nu ale liceelor care-și aleg în clasa a V-a elevii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.