8.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

Topul CNN al celor mai frumoase orașe mici din Europa

- Advertisement -

Roma, Paris și Barcelona sunt destinațiile urbane europene care atrag cel mai mare număr de turiști în fiecare an și, bineînțeles, perfect justificat, pentru că sunt orașe superbe, cu o istorie bogată. Dar Europa este plină de orașe mai mici încântătoare, cu arhitecturi spectaculoase și cu o cultură și istorie la fel de bogate ca cele trei exemple emblematice.

CNN a făcut o selecție cu câteva dintre cele mai frumoase orașe mici din Europa, între care se numără vechi orașe percărești sau așezări medievale ascunde printre dealuri.

Giethoorn, Olanda

I se spune „Veneția olandeză”. Giethoorn este un orășel pitoresc care, spre deosebite de varianta italiană, nu este aglomerat de turiști. Ca și Veneția, este străbătut de ape, nu se circula cu mașina în centru, așa că singura modalitate de deplasare este pe jos sau pe apă. Aici se află și un restaurant cu stele

Michelin, Hollands-Venetië.

Guimarães, Portugalia  Guimarães este important pentru istoria Portugaliei, a fost prima capitală a țării în secolul al XII-lea, iar nucleul său medieval rămâne în mare parte intact.

Roscoff, Franța

Micuțul Roscoff este pitoresc și prosper datorită comerțului maritim. Astăzi, este un centru de talasoterapie, folosind apa de mare pentru a trata afecțiunile medicale.

Anghiari, Italia

Anghiari este o încântare, un mic oraș fortificat, un labirint pietonal de alei și străzi înguste, cu o istorie foarte interesantă.

Nafplio, Grecia

Minunatul Nafplio este un oraș la Marea Egee, cu un castel venețian care se oglindește în apă. De fapt, orașul are mai multe castele fermecătoare, de care vizitatorii sunt încântați. A fost prima capitală a Greciei moderne, așa că există mai multe lucruri de văzut.

Mostar, Bosnia și Herțegovina

Este construit de otomani în secolul al XVI-lea și a fost mult timp considerat unul dintre cele mai bune exemple de arhitectură islamică balcanică.

Mazara del Vallo, Sicilia

Sicilia este fermecătoare, iar Mazara del Vallo este un orășel special. Fondat de fenicieni în urmă cu aproape 3.000 de ani, nenumărate culturi și-au pus amprenta asupra lui în toată această perioadă.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/magazin/timp-liber/vacante/topul-cnn-al-celor-mai-frumoase-orase-mici-din-europa-2042323

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.