spot_imgspot_img
6 C
Vaslui
23-apr.-2024

Tort cu jeleu de ciocolatã si de fructe … de Dragobete!

- Advertisement -

DRAGOSTEA … Mai sunt doar câteva zile pânã la încheierea acestei luni minunate, o lunã a iubirii si a preparatelor fãcute din dragoste. Pentru cã pe 24 februarie vine Dragobetele, o sãrbãtoare româneascã a iubirii, faceti o minune de tort, dulce ca … Dragobetele! Timpul de pregãtire este de 100 de minute. Ingredientele sunt: 400 gr smântânã grasã; 200 gr ciocolatã albã; 200 gr ciocolatã neagrã; 1 canã cafea naturalã; 2 pachete biscuiti oreo; 1 cub mic unt (20-30 gr); 400 gr ciocolatã cu lapte; 200 ml suc proaspãt de portocale; 100 ml apã rece; 100 ml suc sfeclã rosie; 200 gr mure si zmeurã; 4 linguri zahãr alb; 1 cub unt ( 50 gr); 1 cãnitã lapte ( 150 ml); 2 pliculete gelatinã ( 20 gr) si …dragoste cât cuprinde

Mod de preparare

Mai întâi folositi douã forme de mini tort si trei cupe de sticlã. Hidratati 1 plic de gelatinã în apã rece si alt plic în sucul de sfeclã. Mãruntiti biscuitii la robot. Topiti untul în cuptor si apoi îl turnati peste biscuiti. Amestecati bine si obtineti o compozitie densã, lipicioasã. Puneti compozitia de biscuiti în formã sau formele pregãtite si presati bine cu o lingurã metalicã pânã formati o bazã cu nivel egal. Puneti la copt în cuptor, la foc iute, aproximativ 5 minute. Lãsati apoi la rãcit.

Crema albã

Într-un vas, puneti pe foc, 200 gr. de smântânã, lãsati pânã când începe sã fiarbã si puneti peste ea ciocolatã albã ruptã în bucãti. Puneti vasul de pe foc si amestecati încontinuu pânã se topeste ciocolata si devine vâscoasã. Adãugati jumãtate din gelatina hidratatã în apã si amestecati pânã se dizolvã. La sfârsit adãugati sucul de portocale si amestecati. Turnati un strat aproximativ egal cu cel de biscuiti în formã/forme. Dati la frigider sau dacã vreti sã se întãreascã mai repede, puneti în congelator.

Cremã neagrã

În alt vas, puneti pe foc 200 gr de smântânã, lãsati pânã când începe sã fiarbã si puneti peste ea 200 gr de ciocolatã neagrã. Dati vasul de pe foc, si amestecati încontinu pânã se topeste ciocolata. Adãugati jumãtate din gelatina hidratatã în apã si amestecati pânã se topeste. Adãugati cafeaua si omogenizati. Lãsati un pic sã se rãceascã, apoi scoateti formele din frigider sau congelator sI, cu ajutorul unei linguri, turnati din compozitie peste stratul alb. Dati din nou la rece.


Ultimele operatiuni

Într-un vas, puneti fructele, adãugati 1 canã apã si le blenduim. Strecurati sucul obtinut si îl puneti într-un vas pe foc. Adãugati 4 linguri de zahãr alb si lãsati pânã se topeste zahãrul. Dati deoparte si adãugati restul de gelatinã hidratatã în suc de sfeclã. Amestecati pânã se topeste gelatina si lãsati un pic la rãcit. Scoateti formele de la rece, cu o lingurã turnati din compozitia de fructe peste stratul negru si dati din nou la rece. Topiti 400 gr de ciocolatã cu lapte, adãugati o canã cu lapte si un cub de unt si amestecati pânã obtinem o compozitie omogenã. Adãugati restul de gelatinã hidratat în suc de sfeclã si amestecati pânã se topeste. Lãsati un pic la rãcit. Scoateti formele de la rece, desfaceti peretii, scoateti deserturile si le asezati pe un grilaj sau pe un tocãtor de lemn. Cu o lingurã, începeti sã turnati glazurã de ciocolatã, pânã îmbrãcati totul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.