spot_imgspot_img
9.6 C
Vaslui
25-feb.-2024

Torturat bestial de ruşi, în drum spre Italia

- Advertisement -

Fiindcă nu i-au ajuns zece euro, Mihai Lucaş din s. Brânza, r-nul Cahul, a fost maltratat cu cruzime de miliţia rusă şi arestat pentru patru luni. El a întâlnit Anul Nou mort de foame şi sleit de puteri în gara de trenuri din Moscova. Ghinionul s-a abătut asupra tânărului după ce încercase să ajungă în Italia, la soţie-sa, însă firma ce i-a asigurat plecarea îi eliberase un paşaport rusesc fals. Până la urmă, Mihai a ajuns în Italia ascuns într-un tir cu lemn, de unde credea că nu mai iese viu.

Întors din Cipru pentru 10 euro

Când s-a căsătorit, Mihai Lucaş visa să fie fericit, dar sărăcia l-a făcut să caute un ban în Rusia. Însă nici acolo nu i-a surâs norocul, întorcându-se cu buzunarele goale. În 2004, nevastă-sa a luat drumul Italiei, lăsându-l pe Mihai să îngrijească de cei doi copii ai lor. Cei doi însă erau patru, toţi rămaşi în grija tânărului, fiindcă şi soră-sa plecase în Italia.
În toamna lui 2005, Mihai a decis să ajungă cu orice preţ la soţie. A lăsat copiii la socri, a găsit o firmă care, în schimbul a 4300 euro, i-a fabricat imediat un paşaport rusesc şi l-a transportat la Moscova. Mai erau cu el 13 moldoveni. Timp de trei zile au fost cazaţi într-un apartament, după care au luat avionul spre Cipru. La vama rusă au prezentat paşapoartele moldoveneşti, iar la cea cipriotă urmau să le folosească pe cele ruseşti. Din păcate, firma care organizase plecarea nu i-a preîntâmpinat că nu vor putea intra în Cipru fără cel puţin 350 de euro de persoană. Şi asta le-a jucat festa. „Agitaţi, cei cu mai mulţi bani le dădeau celorlalţi. Eu aveam 340 de euro şi mă gândeam că nu m-or mai întoarce din drum pentru 10 euro. Însă bărbatul care-mi controla actele m-a invitat într-un birou, unde mai era o femeie din Cimişlia, tot din grupul nostru. Ne-au urcat în acelaşi avion şi ne-au întors în Rusia”, îşi aminteşte Mihai.

timpul.md

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.