spot_imgspot_img
spot_img
9.7 C
Vaslui
02-dec.-2023

TORTURATI ÎN PROPRIA CASÃ (foto)

- Advertisement -

COSMAR Poveste de groazã în judetul Vaslui, unde doi bãtrâni lipsiti de apãrare au fost cãlcati, practic, în picioare de trei tineri care le-au intrat în casã, în cãutare de bani. Femeia, care ar fi împlinit azi 93 de ani, n-a rezistat torturii la care a fost supusã si s-a stins. N-a vrut sã le spunã cu niciun chip hotilor unde îsi tinea economiile. Ei nu s-au lãsat, pentru cã stiau sigur cã bãtrânul abia îsi primise pensia. Si nici nu e de mirare cã aveau aceastã informatie – unul dintre agresori era chiar nepotul lui. În urma acestor fapte, Florin Nitã, Daniel Ciobanu si Dãnut Ilie si-au petrecut prima noapte dupã gratii.

Cei trei suspecti au între 20 si 22 de ani si sunt din Lunca Banului. Acum douã nopti, ametiti bine, au rãmas fãrã bani de bãuturã si imediat au cãutat o solutie. Florin Nitã si-a amintit cã bunicul sãu, în vârstã de 81 de ani, tocmai primise pensia, asa cã n-au mai stat pe gânduri. Au plecat spre Otetoaia, ca sã facã rost de bani. Au sãrit gardul locuintei, au spart becurile si au nãvãlit peste cei doi bãtrâni. Catinca Macarie si Toader Mazilu locuiau împreunã de mai multi ani, si îsi purtau de grijã unul altuia. Luati din somn, au fost victime sigure în fata furiei oarbe a tinerilor. Intrusii le-au cerut banii si i-au bãtut crunt, atunci când acestia au refuzat sã le spunã unde îsi tineau economiile. Bãtrâna avea ascunsi aproape 50 de milioane de lei vechi, într-o pereche de sosete pititã în buzunarele unei haine. Tâlharii nu au dat peste ei, desi au întors locuinta pe dos. Criminalistii au descoperit, impresionati, „comoara” pentru care femeia a plãtit cu viata. Suspectii i-au bãtut fãrã milã cu pumnii si picioarele, iar pentru a fi mai convingãtori i-au tãiat cu securea pe care, ulterior, au aruncat-o într-o fântânã. Bãtrâna a murit sub ploaia de lovituri. Partenerul ei va trãi, desi a fost si el aproape sã sfârseascã spânzurat. Agresorii au fost retinuti si îsi vor primi acum pedeapsa.

Raf i-a înfundat pe cei trei suspecti

Alarma s-a dat în zori. „A venit cineva la mine la poartã si a zis cã unchiul meu e bãtut. Am mers imediat si l-am întrebat ce s-a întâmplat. A zis cã l-a bãtut Florin, cã a venit cu doi necunoscuti sã le fure banii. Mi-a spus cã bãtrâna e moartã. Am intrat în casã si nu mi-a venit sã cred. Totul era rãvãsit, sânge peste tot, bãtrâna era pe jos, dezbrãcatã. Si unchiul era tãiat. Am chemat ambulanta si pe el l-au dus la spital. Bãiatul ãsta e un nenorocit. Nu îi place munca. Umblã numai cu furtisaguri si prostii. Acum a fãcut crimã de om! Ne asteptam la asa ceva, cã el era în stare de orice pentru bani. Moarte pentru moarte!”, e de pãrere Stefan Cazacu. Zeci de politisti au împânzit imediat zona. La fata locului a fost adus si un câine special antrenat, care a dat imediat de urma suspectilor. Raf i-a dus pe anchetatori direct la fântâna în care fusese aruncatã securea. Un echipaj de pompieri a fost chemat în ajutor si, în scurt timp, arma crimei a fost recuperatã din apã. Pentru cã fapta comisã de cei trei este una foarte gravã, la Lunca Banului au ajuns, ieri, seful Politiei Municipiului Husi, seful Sectiei Politiei Rurale Husi, reprezentantii Serviciului de Investigatii Criminale, cei de la Serviciul Criminalistic, într-o desfãsurare impresionantã de forte.

Agresorii au remuscãri si cer clementã

„Efectuãm cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunii de omor deosebit de grav, faptã sãvârsitã în scopul ascunderii unei tâlhãrii, dar si sub aspectul unei posibile tentative de omor comise asupra celei de-a doua victime. Ambele victime sunt persoane în vârstã. Avem în vedere si alte infractiuni. Pe lângã o violare de domiciliu comisã de trei persoane, e posibil sã mai existe si altã infractiune, de naturã sexualã, însã acest aspect se va stabili la necropsie. Am plecat de la fapte cu autor necunoscut, dar am reusit în scurt timp sã identificãm trei suspecti. Initial, acestia nu si-au recunoscut faptele, însã ulterior au revenit asupra declaratiilor. Sunt si alte elemente care probeazã vinovãtia celor trei”, a declarat Ovidiu Berinde, procuror criminalist. Pentru cã nu a vrut sã renunte la agoniseala ei nici în ruptul capului, bãtrâna a plãtit cu viata. „Femeia asta nu era de moarte. Mergea pe jos pânã la Lunca Banului. Era robustã. Îsi purta singurã de grijã. Se întelegea cu mosul. Nu au fost probleme între ei. Bãietii ãstia au ucis-o pentru bani, pentru banii ei de înmormântare”, spuneau rudele. Cu ani în urmã, în aceeasi casã s-a petrecut o altã crimã. Cei doi bãieti ai bãtrânului s-au certat pentru o femeie, iar unul dintre ei a sfârsit ucis. A fost îngropat în dosul casei de fratele agresor. Crima de acum a reînviat în mintea localnicilor groaznica scenã. Florin Nitã, Daniel Ciobanu si Dãnut Ilie si-au petrecut prima noapte dupã gratii. Au spus cã regretã ce au fãcut si pun totul pe seama bãuturii. Explicatiile lor nu i-au înduplecat pe anchetatori, care i-au retinut. Ei vor fi prezentati astãzi în fata instantei de judecatã, cu propunerea de arestare preventivã.

AMINTIRI DE COSMAR

„M-am prefãcut mort, ca sã scap cu viatã”

Adus în stare gravã la spitalul municipal „Dimitrie Castroian” din Husi, bãtrânul de 82 de ani si-a revenit cu greu, dupã ce a primit de urgentã toate îngrijirile necesare. Bãtut într-un fel care i-a uimit pânã si pe medici, omul a putut cu greu povesti anchetatorilor cosmarul prin care a trecut. „Au vrut sã ne omoare. Dãdeau si în mine si în ea (concubina lui, Macarie Tinca, gãsitã decedatã, n.r.), cu picioarele si cu pumnii si cu o coadã secure. Vroiau bani de la noi. Era cam douã noaptea”, a spus cu lacrmi în ochi bãtrânul, de pe patl sptialului. Pentru cã bãtrânii nu au vrut sã le dea, criminalii i-au lovit fãrã milã. Au rãscolit toatã casa, pânã au gãsit o sumã de 1800 de lei. „Erau banii de moarte. Strângeam si noi pentru înmormântare”, a mai spus victima. Bãtrânul sustine cã a trecut pe lângã moarte, pentru cã i-a venit în minte sã se prefacã…mort. „Ei erau trei si au vrut sã ne omoare, ca sã nu îI spunem la Politie. Chiar asa suneau: hai sã îI omorâm, ca sã nu ne reclame. Iar atunci eu m-am fãcut mort. Nu m-am mai miscat sI ei mi-au maid au un picior sI au spus cã „mosul a murit”. Si-au plecat! Dar dupã aceea, eu am iesit în curte sI am sitrgat la vecini. Numai cã Tinca era moartã deja”, a povestit bãtrânul de 82 de ani, victimã a celor trei indivizi.

„Deocamdatã, starea bãtrânului este stabilã”

Cu patru coaste rupte si o multime de alte fracturi, bãtrânul va rãmâne internat o vreme în spitalul din Husi. „Decamdatã, starea sa este stabilã, dar trebuie fãcute o serie amplã de investigatii. A fost lovit cu bestialitate. Are tramatisme multiple la nivelul toracelui, al capului si al membrelor. Pe moment, starea sa este stabilã, însã va rãmâne în spital în urmãtoarea perioadã, cu atât mai mult cu cât are o vârstã înaintatã si evolutia stãrii de sãnãtate poate fi imprevizibilã”, a precizat medicul chirurg, Nelu Tãtaru.

„Si puscãria e putin pentru fapta lor”

„Sunt pur si simplu, fãrã cuvinte. Niste tineri de 20 de ani sã facã asa ceva, nu mi-am imaginat. Poate la Florin Cazacu, da, mã asteptam, pentru cã tatãl lui e în închisoare sI a fãcut multe rele, însã la ceilaltI doi, niciodatã. Toatã comuna e socatã de cele întâmlate, de cruzimea lor. Nici nu stiu ce sã mai spun. SI puscãria e putin pentru fapta lor”, a spus primarul commune Lunca Banului, Corneliu Oanea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

22 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.