spot_imgspot_img
10 C
Vaslui
26-apr.-2024

Tot ce trebuie să știi despre becurile auto

- Advertisement -

Atunci când știm ce utilitate are fiecare element din mașina noastră, ne este mult mai ușor să înțelegem când și cum să le folosim. În realitate, fiecare șofer are responsabilitatea de a se informa cu privire la acestea, inclusiv în ceea ce privește martorii din bord. Din nefericire, mulți dintre noi fac acest lucru doar în momentul în care se confruntă cu diverse probleme tehnice, la care uneori nu au răspuns. Cu scopul de a veni în ajutorul tău și de a-ți oferi mai multe informații, am pus la punct pentru tine un ghid cuprinzător ce cuprinde tot ceea ce trebuie să știi despre becurile auto!

Care sunt diferitele tipuri de lumini și becuri auto?

În special atunci când obișnuiești să conduci, te interesează mult mai mult ca autoturismul să funcționeze în parametri optimi. În această categorie intră și luminile de pe mașină, respectiv acele becuri care trebuie să fie aprinse în anumite situații. Printre acestea se numără luminile de avarie, luminile de frână, farurile și multe altele:

  • Farurile pentru faza scurtă și faza lungă – condusul pe timpul nopții este obligatoriu să fie realizat cu ajutorul farurilor, întrucât acestea ne oferă nivelul optim de vizibilitate. Farurile pentru faza scurtă sunt cel mai des utilizate, având o putere mai mare în comparație cu luminile de poziție, însă nefiind atât de luminoase în comparație cu farurile pentru faza lungă. Comutatorul necesar pentru a porni sau opri aceste faruri se găsește, de obicei, pe un cadran al tabloului de bord sau pe un indicator răsucit. Potrivit Codului Rutier, farurile pentru faza scurtă se utilizează atunci când vizibilitatea este redusă, până la mai puțin de 100 m în față. În ceea ce privește farurile pentru faza lungă, recomandarea specialiștilor este ca acestea să fie utilizate doar pe porțiunile de drum neiluminate pe timp de noapte;Infografică cu tipuri de becuri luate din autopieseonline24.ro
  • Farurile de ceață – acestea sunt proiectate pentru a ajuta șoferul să conducă prin ceață, spre deosebire de cele pentru faza scurtă și faza lungă, care sunt reflectate de ceață. De cele mai multe ori acestea sunt plasate atât în față, cât și în spate, respectiv venind în două seturi. În cele mai multe autoturisme, este necesar ca farurile de întâlnire să fie aprinse înainte de a activa comutatorul luminii de ceață. Potrivit specialiștilor, farurile de ceață ar trebui să fie utilizate doar atunci când vizibilitatea scade sub 100 m. În caz contrar, aceste faruri vor perturba vizibilitatea altor șoferi;
  • Farurile sau luminile de avarie – spre deosebire de alte faruri, luminile de avarie pot fi văzute din toate colțurile mașinii, fiind utilizate de obicei ca elemente de semnalizare. Acestea au un aspect galben intermitent și sunt utilizate pentru a avertiza alți șoferi angajați în trafic cu privire la pericolul de obstacole de pe drum. Butonul existent pe tabloul de bord are formă de triunghi, fiind ușor de identificat. Luminile de avarie sunt recomandate să fie utilizate doar atunci când vehiculul este staționat, pentru a-i avertiza pe alți șoferi cu privire la obstrucția temporară. În această categorie intră un accident, o defecțiune tehnică sau situația excepțională în care mașina a fost forțată să fie oprită de un obstacol.

Mulțumită tuturor acestor informații, vei avea posibilitatea de a cunoaște utilitatea și momentul oportun în care vei putea utiliza fiecare bec, lumină sau far auto!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.