3.9 C
Vaslui
31-mart.-2023

Tot mai multe localități din județul Vaslui sunt afectate de secetă, în aproape 20 de comune s-a decis restricționarea distribuirii apei (TABEL)

- Advertisement -
CONSUM… În ultimele zile se înregistrează frecvent probleme din cauza consumului crescut de apă, mai ales în zonele rurale, unde consumul este uriaș.

TABEL… Din cauza consumului crescut de apă în această perioadă caniculară, mai multe primării din județul Vaslui au restricționat furnizarea apei. Dacă în comuna Pușcași apa se furnizează pe timpul zilei, între orele 9:00-21:00, cei din satul Rebricea primesc apă doar două ore și jumătate pe zi, între orele 7:00-8:00 și 20:00-21:30. În ultimele zile se înregistrează frecvent probleme din cauza consumului crescut de apă, mai ales în zonele rurale, unde consumul este uriaș. Mulți consumatori folosesc apa nu doar pentru uz casnic, așa cum ar fi firesc, ci și pentru a-și uda grădinile. Autoritățile locale și județene recomandă populației să consume responsabil apa, pentru ca numărul localităților unde distribuirea a fost restricționată să nu crească și mai mult în perioada următoare.

 “Consumul rațional de apă, o datorie civică”

Și premierul a făcut un apel la consum responsabil al apei în această perioadă. “Eu cred că este foarte important ca, dincolo de aceste restricții (n.r. – privind apa potabilă), să putem să avem o informare corectă a cetățenilor, astfel încât să înțelegem cu toții că este vorba despre fenomene pe care nu le putem controla, iar partea aceasta de consum rațional este o datorie civică a fiecăruia dintre noi. De la nivel guvernamental, cât și de la nivelul autorităților locale, avem nevoie să menținem acest dialog cu cetățenii, să menținem oamenii informați pentru a putea înțelege care este situația reală. Demersurile pe care le-am făcut până în acest moment trebuie consolidate și multiplicate tocmai în direcția (…) de a putea să asigurăm cetățenii că suntem în măsură să asigurăm cantitățile de apă potabilă acolo unde este necesar și acolo unde se confruntă cu acest fenomen de secetă pedologică și, de asemenea, că lucrăm cât se poate de coordonat cu autoritățile locale pentru a asigura sprijinul necesar”, a spus premierul.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.