Toți clienții Digi trebuie să aibă grijă! Escrocheria care îi poate pune în pericol

Toți clienții Digi trebuie să fie atenți! O avertizare a Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică cu privire la revenirea unei campanii de tip phishing/scam a fost emisă pentru a-i înștiința pe cetățeni cu privire la pericolele la care sunt supuși.
„Echipa CERT-RO a fost notificată recent despre această iniţiativă maliţioasă, însă, din pricina faptului că unele pagini frauduloase au fost deja suspendate la momentul investigaţiei, nu putem verifica ce date vizează atacatorii sau dacă unul dintre obiectivele acestora ar putea fi o eventuală infectare cu malware”, precizează specialiştii în securitate cibernetică pe pagina de Facebook a instituţiei.
Clienții Digi sunt în alertă! Cum sunt păcăliți românii
Potrivit acestora, infractorii cibernetici se folosesc de site-uri sau pagini web compromise, pentru a găzdui pop-up-uri pe modelul reclamelor online, unde eşti anunţat că poţi câştiga extrem de uşor un premiu din partea Digi. Momeala folosită în această campanie este un sondaj aleatoriu la care doar 100 de utilizatori „norocoşi” au fost extraşi „la întâmplare” să primească şansa de a câştiga un terminal Samsung S20, S9 sau iPhone 12, scrie antena1.ro.
„În momentul când accesezi acea fereastră pop-up, eşti automat redirecţionat către o pagină web care se foloseşte de indentitatea vizuală a companiei (RDS), pentru a simula prezenţa potenţialei victime pe site-ul original. Cu toate acestea, la o simplă verificare a adresei pe care am accesat-o se poate observa că sub nicio formă nu ne aflăm pe un canal de comunicare al Digi, domeniul vizitat fiind Winnrs2021[.]click. Asemeni campaniilor precedente, atacatorii folosesc diferite tehnici de obfuscare pentru a împiedica analiza campaniei de phishing. În plus, textul este unul destul de corect conceput în limba română, atacatorii fiind de această dată extrem de atenţi la detalii”, explică reprezentanţii CERT-RO, citați de Agerpres. …https://www.bzi.ro/toti-clientii-digi-trebuie-sa-aiba-grija-escrocheria-care-ii-poate-pune-in-pericol-4134295?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ