21.5 C
Vaslui
26-sept.-2022

TRÃDÃTORII MOLDOVEI!

- Advertisement -

Acum trei ani, se plimba cu Udrea de mânã…

NERECUNOSCÃTOR Senatorul Dan Marian, presedintele organizatiei judetene PDL, si-a pregãtit „temele” pentru Conventia Nationalã a partidului de sâmbãtã, 23 februarie. Si-a instruit, la propriu, delegatii care vor merge sâmbãtã la Bucuresti, pentru a fi sigur cã delegatia Vasluiului îl va sustine pe Vasile Blaga pentru un nou mandat în fruntea partidului. Democrat-liberalii trimit la Bucuresti o delegatie de 82 de persoane, din care fac parte parlamentarii partidului, primarii PDL, consilieri judeteni, viceprimari si unii consilieri locali si, atentie!, toti consilierii locali din Husi. Este mai mult decât clar semnalul pro-Blaga pe care îl transmite senatorul Marian, trãdând un parlamentar de Moldova, deputatul de Roman, Elena Udrea, cea care l-a sustinut pe senatorul Marian în timpul guvernãrii PDL, când i-a aprobat proiecte de sute de milioane de euro, pe vremea când era ministru al Dezvoltãrii.

„Cei care sunt aici de fatã stiu cã am o optiune pentru data de 23 martie, pe care am si exprimat-o (este vorba de sustinerea lui Blaga, n.r.). Dar, eu nu voi face amenintãri sau presiuni si voi lãsa pe cei din delegatia care va participa la Conventia Nationalã sã voteze dupã cum le dicteazã constiinta”. Asa a spus senatorul Dan Marian în fata membrilor PDL din judet, atunci când Elena Udrea a venit la Vaslui, pentru a-si prezenta motiunea. Vorbele frumoase despre transparentã în partid s-au evaporat peste noapte, iar Marian si-a pregãtit echipa care va merge la Bucuresti si care a primit o sarcinã grea: sã voteze pentru Blaga pentru un nou mandat de presedinte. Ca sã fie sigur de succesul actiunilor sale, senatorul Marian a trecut pe lista delegatilor toti consilierii democrat-liberali din CL Husi, oamenii care ascultã orbeste de presedintele organizatiei judetene PDL. Alãturi de consilierii de la Husi vor merge si primarii PDL – putini la numãr, unii edili PDL refuzã sã meargã la Bucuresti, tocmai pentru a nu vota cu Vasile Blaga, având afinitãti fatã de Udrea! – consilierii locali din comunele cu primari PDL, toti consilierii judeteni, dar si unii dintre fostii parlamentari ai judetului, cum este cazul fostului senator de Bârlad, Vasile Pintilie.

Garda veche nu va vota cu Blaga!

Desi este clar cã Dan Marian si-a pregãtit voturile pentru Blaga, delegatia care va merge la Bucuresti este destul de împãrtitã ca tendinte de vot. Marea majoritate a delegatilor, cei cãrora Marian le-a ordonat deja sã voteze cu Blaga, vor merge pe mâna actualului presedinte, în timp ce unii delegati ar dori o schimbare, ca Elena Udrea sã preia sefia PDL. Sunt si câtiva, destul de putini, care o vor pe Monica Macovei în fruntea Partidului Democrat-Liberal. Însã, ceea ce frapeazã la atitudinea senatorului Marian este modul în care s-a luat dupã fostul sef al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, si a trãdat interesele Moldovei, zonã care are sansa de a avea un presedinte de partid care tine la aceastã zonã (Udrea a câstigat un mandat de deputat PDL la Roman!). În schimb, senatorul Marian rãmâne tributar ideilor lui Vasile Blaga, cel care a distrus sansele electorale ale organizatiei PDL Vaslui în decembrie 2012, atunci când i-a trimis sã candideze pe nepotul sãu, Sorin Moldovan, sau pe „bãiatul cu mucii în frezã”, Cristian Boureanu. Unii primari care sunt trecuti pe listã au anuntat deja cã nu vor merge la Bucuresti, pentru a nu-l vota pe Blaga, deoarece si-ar dori mai mult ca Udrea sã preia sefia partidului. Este o situatie explozivã în organizatia PDL de la Vaslui, pentru cã membrii din garda veche spun de pe acum cã nu vor vota cu Blaga, ceea ce îi va provoca un acces de furie presedintelui organizatiei judetene. Dan Marian este acuzat de apropiati pentru faptul cã a schimbat imediat stãpânii, când PDL a iesit de la guvernare. În 2009-2010, când partidul era la guvernare, deputatul de atunci Dan Marian se fotografia cu Elena Udrea în parcul de la Husi, pe bancã în parc, alãturi de primarul Ciupilan. Elena Udrea le-a reamintit colegilor de la Vaslui ce a fãcut pentru acest judet. „Cât am fost ministru am semnat proiecte de dezvoltare pentru judetul Vaslui în sumã de 130 de milioane de euro. De un an de zile tot pierdem alegerile, de un an de zile partidul scade în sondaje. E rãu, pentru cã nu suntem vãzuti ca principalul partid de opozitie, partidul nostru aratã dezorientat, dezechilibrat. Faptul cã am pierdut un milion de alegãtori din varã si pânã în decembrie, anul trecut, ar fi trebuit sã fie un semnal de alarmã pentru noi. Un om politic valoreazã doar în functie de câte voturi are în spate. Dacã nu aducem voturi, înseamnã cã nu suntem buni de politicieni”, a spus Udrea, când a venit în Vaslui. Asta nu mai conteazã pentru cameleonul politic Dan Marian, cel care este pregãtit sã o trãdeze pe Udrea, pentru un stãpân care nu va aduce nimic bun pentru PDL.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.