spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
26-feb.-2024

Traficanții de persoane din județul Vaslui, protejați de oamenii legii? Neglijența criminală a polițiștilor!

- Advertisement -
INEXPLICABIL… Polițiștii din Vaslui au tratat cu indeferență un caz care putea salva viața unui om

INEXPLICABIL… Detalii uluitoare ies la iveală în cazul lui Costel Bocăneț din Gura Bustei, plecat la muncă în județul Ialomița și găsit decedat la zeci de kilometri de stâna unde se angajase. Potrivit surselor noastre, familia decedatului ar fi fost sfătuită să nu dea în vileag numele taximetristului care l-a dus pe Macanache la Fetești, altfel va avea probleme. “Ni s-a spus că e o persoană periculoasă și că ar fi bine să ne vedem de treburile noastre, dacă nu vrem să avem de suferit. Din câte am înțeles și noi, șoferul acelui taxi s-a specializat pe astfel de curse, pe la stânele din țară, unde duce persoane necăjite din județul nostru. A ajuns să nu mai facă curse prin oraș, îi merge foarte bine cu noua lui ocupație”, ne-au declarat rudele bărbatului decedat în județul Ialomița.

În urmă cu aproximativ două luni, Ministerul Afacerilor Interne a ordonat verificări ample la toate stânele din țară, dorind astfel să țină sub control fenomenul muncii la negru, dar să descopere și acele cazuri unde persoanele vulnerabile erau exploatate prin muncă. Imediat după finalizarea controalelor, patronii de stâne și-au refăcut stocul cu ciobani și așa a ajuns și Costel Bocăneț să aibă grijă de oi la o stână din Fetești, județul Ialomița. Un rol cheie în acest caz îl joacă taximetristul care l-a transportat pe bărbat sute de kilometri prin țară, deși acesta nu avea bani cu ce să-l plătească. S-o fi gândit taximetristul să facă o faptă bună și să ajute o persoană necăjită să-și găsească un loc de muncă? Toate indiciile exclud această variantă, iar dacă de aceste indicii ar fi ținut cont și polițiștii care s-au ocupat de caz, poate că cel poreclit Macanache ar fi fost azi acasă, alături de cei dragi. Se pare că taximetristul respectiv nu se afla la prima cursă de plasare a forței de muncă în afara județului. Surse demne de încredere spun că acesta ajunsese să nu mai facă transport prin oraș, orientându-se spre călătorii mult mai bănoase. Nu se știe cine i-a achitat acestuia cursa până la Fetești, care nu a fost deloc ieftină. Dacă ne amintim că taximetristul din Constanța, care i-a cerut Loredanei, ucigașa Alinei, nu mai puțin de 1500 de lei pentru a o aduce la Vaslui, atunci putem concluziona că o cursă de la Vaslui până la Fetești ar fi trebuit să-l coste pe Macanache cel puțin 1000 de lei, bani pe care bărbatul nu-i avea. Se știe că atunci când pleacă în curse lungi, taximetriștii cer banii înainte, pentru a se asigura că nu vor fi țepuiți. Este posibil ca acest taximetrist să fi fost plătit la Fetești, de către proprietarul stânei, însă asta ar însemna ca cei doi să se cunoască, e posibil ca acel taxi să mai fi făcut curse în acea zonă a țării. Și asta confirmă ipoteza lansată de către familia decedatului, că Macanache a fost victima unor traficanți de persoane vulnerabile.

Atitudinea polițistului, extrem de suspectă

Ce a șocat cel mai mult în acest caz a fost atitudinea polițistului din cadrul IPJ Vaslui , care trebuie să sprijine familia bărbatului dispărut, mai ales că fratele acestuia i-a dat toate indicațiile de care avea nevoie. Pe 28 iulie, polițistul care se ocupă de disparițiile din județul nostru știa deja că Macanache se află la o stână din județul Ialomița, fusese informat și că un taximetrist l-a luat de acasă pe Macanache. În mod normal, pe 28 iulie, seara, polițiștii ialomițeni, anunțați de colegii lor de la Vaslui, ar fi trebuit să descindă la stâna cu pricina. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar instituțiile statului au așteptat până când Macanache a fost găsit decedat, din întâmplare, de către un tractorist care se pregătea să întoarcă brazda. În toată această perioadă, rudele bărbatului i-au cerut polițistului să vizioneze camerele de supraveghere, pentru a afla numărul de înmatriculare a mașinii și astfel să se ajungă la taximetristul cărăuș. Polițistul ar fi mers în Gura Bustei, unde ar fi încercat să ia imaginile video de la o casă aflată în vecinătatea locuinței lui Macanache, însă demersul său nu a avut succes pentru că proprietarii casei respective ar fi fost plecați în concediu, în străinătate. Dacă ar fi vrut cu adevărat să stabilească identitatea taximetristului, polițistul ar fi putut să ceară imaginile video înregistrate de camerele de supraveghere ale Primăriei Vaslui, care are vreo șase astfel de dispozitive montate pe strada Hușului, dintre care două în zona iarmarocului. De ce a ales polițistul să nu ia în calcul acele camere, e o altă întrebare la care cu greu putem găsi un răspuns. Atitudinea acestuia a fost foarte greu de înțeles chiar și după ce a stabilit identitatea taximetristului. În loc să îl cheme la secția de poliție să dea declarații, cei doi s-ar fi întâlnit undeva prin oraș, într-un cadru mai puțin oficial. După discuțiile purtate, angajatul IPJ Vaslui ar fi recurs la sprijinul unei a treia persoane, pentru a comunuca familiei îndoliate concluziile acelui dialog. Toate aceste amănunte fac ca rudele bărbatului decedat să-și pună foarte multe întrebări, la care, până în prezent, nicio instituție a statului nu s-a sinchisit să răspundă.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Din cate am auzit de la alți taximetriști , domnul taximetrist care a făcut această faptă ,,buna ” se numește Radu Barca , omul are o mica avere făcută din „taximetrie ” , am incercat sa.l iau la o cursa din gara până la silver , am fost refuzat ,inducând că este ocupat, evident că nu așa a fost , era chiar foarte disponibil, se pare că o cursa de câtva lei nu este satisfăcătoare pentru o persoana învățata cu sume mari de bani!
    Din cate am auzit domnul taximetrist nu este la prima cursă dubioasă , pt el este ceva obișnuit, acesta având relații bune cu multe persoane dubioase și cunoștințe în cadrul poliției!

  2. S tot pune placa …că simțul civic nu este cel dorit ! A se vedea Vama Veche..se sesizează o situație gravă și acțiunea neprofesionistă a polițiștilor.Într-o zi ..sesizez un agent ce se pregătea să plece cu un autoturism din parcarea IPJ..dspre doi suspecți ( cerți de prin Ferentari)cu toate datele lor și a autoturismului..după care mi s-a spus că nu este treaba lui ..ci să mă duc la Poliția municipală și să sesizez aspectul.Așa că…la ce să se aștepte populația!

  3. Ce este asa greu de înțeles. Acel taximetrist este vreun om de casă al polițiștilor din IPJ, care ii mai cara noaptea de la amante când sunt beți. Cu siguranță acel taximetrist este protejat de vreun șef din poliție, că altfel acel politist nu ar fi cerut să se întâlnească în afara instituției. Corupția în POLITIE nuva dispărea atâta timp cât sunt aduși pe pile sau își fac pile pe parcursul serviciului

  4. E clar complicitate din partea militianului corupt. Spuneti aici cum il cheama pe acel „taximetrist” si unde locuieste si poate se gaseste cineva sa-l miluiasca…ca sistemul sigur nu face dreptate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.