Tragedia familiei din Bãltati scoate la ivealã buna-cuviintã a unei familii simple: “ne descurãm cum putem, doar pe tata sã îl aducem acasã”

SENSIBILITATE… Familia din Bãltati, comuna Tãtãrãni, al cãrei tatã a murit în Austria, la doar o zi dupã ce plecase la muncã, pentru a asigura un trai mai bun sotiei si celor douã fetite, oferã în aceste zile o dovadã emotionantã de bunã-cuviintã! Dupã ce a cerut public ajutorul, pentru a aduna cei 4000 de euro, necesari în vederea aducerii în tarã a trupului neînsufletit, unii au crezut cã este vorba despre un caz social clasic, în care solicitantii vor, de fapt, sã stârneascã mila, pentru a obtine diverse ajutoare. Cu toate acestea, când mama si cele douã fetite de 12 si, respectiv, 9 ani, au fost întrebate dacã vor lemne sau alt ajutor pentru ele, Marina, fetita cea mare a rãspuns cu o demnitate admirabilã: “Nu ne liseste nimic. Mama vrea sã strângã acei bani, doar ca sã-l aducã pe tata acasã. Vã multumim frumos cã vreti sã ne ajutati, dar ne descurcãm cum putem. Numai sã îl aducem pe tata acasã, atât vrem”.

Desi au destule neajunsuri, iar tatãl era singurul întretinãtor al familiei, sotia si fiicele lui Viorel Bodescu, 48 de ani, dau dovadã de o bunã-cuviintã cu totul aparte si nu vor sã profite în niciun fel de bunãtatea celor care ar vrea sã le ofere ajutorul, cu altceva decât cu banii necesari aducerii în tarã a bãrbatului decedat în Austria. Cineva care cunostea faptul cã alocatiile celor douã copile au rãmas, de fapt, venitul de bazã al familiei îndoliate, s-a interesat dacã fetele au tablete pentru scoala online sau dacã au alte nevoi stringente. Fetele au recunoscut cã tablete nu au, dar au adãugat repede cã vor primi de la scoalã negresit.

“Vã multimim din suflet cã vreti sã ne ajutati, dar nu ne lipseste decât… posibilitatea de a-l aduce pe tata acasã”

“Nu ne lipseste nimic. Mama vrea sã strângã acesti bani, doar ca sã-l aducã pe tata acasã. Vã înteleg cã vreti sã ne ajutati cu tot ce este posibil si chiar vã multumim din suflet pentru tot. Dar ne descurcãm acasã cu lemnele, cu mâncarea, cu tot ceea ce este nevoie pe lângã casã. Dacã era sã se fi întâmplat necazul acesta acasã, ne-am fi descurcam cu niste bãnuti pentru înmormântare, asa cum puteam. Dar s-a întâmplat si nu avem atâtia bani. Dar vã multumim cã vreti sã ne ajutati. Tot ceea ce ne dorim noi acum, este sã-l aducem pe tata acasã, din Austria”, a fost mesajul Marinei, fiica de 12 ani. Reactia înduiosatã a celui care a vrut sã le vinã în ajutor a fost pe mãsurã: “Vedeti, asemenea oameni sunt rari si meritã ajutati, cu adevãrat. Nu m-am asteptat la acest rãspuns. Desi sunt necãjiti, au buna-cuviintã în inima lor, în mintea lor. Da, eu cred cã meritã sã fie ajutati asemenea oameni, care nu vor sã profite de bunãtatea altora, decât exact acolo unde durerea lor este cea mai mare. Fetita de 12 ani, dacã ea mi-a scris acest mesaj, este, fãrã îndoialã, un copil minunat, cu o educatie deosebitã”.

A murit în Austria si familia se chinuie sã aducã trupul neînsufletit acasã!

De reamintit cã Viorel Bodescu era singurul sprijin al familiei. Muncea sezonier în Austria de 4 ani, în agriculturã. Acum plecase la cules hrean. Era împreunã cu alti consãteni, cu care se întelegea bine. Bãrbatii ajunseserã cu totii la cazare în Austria si toti stãteau afarã, de vorbã. În seara aceea, Viorel a spus cã se duce sã se culce. Când au intrat în casã colegii lui, l-au gãsit în pat, iar, la un moment dat, când s-au uitat mai atent, au vãzut cã nu mai misca deloc. Primele informatii aratã cã a fost vorba despre un infarct, sotia sa spunând cã Viorel avea probleme cu tensiunea si lua tratament pentru asta. Femeia crede cã stresul si necazurile l-au omorât. “Nu stiu, dar de data aceasta, când a plecat, parcã a presimtit ceva. Tot drumul pânã acolo vorbeam si îmi spunea “sã mã mai suni”. Si-l sunam, vorbeam. Apoi iar îmi zicea, dar sã mã mai suni. Niciodatã nu spunea asa. Mi-a spus cã vrea sã ajungã, sã îsi facã baie si sã se culce. Si altceva nu mi-a mai spus. Acum mi-e teamã sã nu cumva sã nu reusesc sã strâng acesti bani, ca sã fie ars pe acolo, pe la crematoriu”, spune Ramona Bodescu. Femeia recunoaste cã nu se descurcã deloc nici cu demersurile fãcute si nicio autoritate nu o ajutã sã vadã ce e de fãcut, pe la ce usã sã batã, cum sã procedeze. Are însã un cont, în care sperã ca oamenii cu suflet bun sã doneze cât de putin, pentru a strânge cei 4000 de euro, necesari aducetii în tarã a bãrbatului ei decedat. Contul în euro este deschis la BRD, pe numele Bodescu Ramona Ionela, IBAN RO39BRDE380SV52615283800.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ