-4.4 C
Vaslui
09-feb.-2023

Tragedie într-o salã de fitness: un vasluian a ajuns în comã la spital, dupã ce a scãpat haltera!

- Advertisement -

CAZ GRAV…Un vasluian a ajuns, din sala de fortã, în comã, la Spitalul Judetean Vaslui, dupã ce un exercitiu a fost la un pas sã-l omoare. În timp ce ce afla pe o bancã orizontalã si executa un exercitiu cu bara pe care erau mai multe discuri, haltera i-a scãpat din mânã si l-a lovit în zona gâtului. A reusit sã ajungã singur acasã, dar s-a simtit din ce în ce mai rãu si a mers la spital. Medicii au constatat cã a suferit rãni grave si a fost bãgat în comã indusã. Tragedia ar fi putut fi evitatã dacã bãrbatul ar fi fost asistat de o altã persoanã, atunci când a lucrat cu haltera. Se pare cã acesta era o fire retrasã si obisnuia sã lucreze singur la salã. Politistii s-au autosesizat si fac verificãri. Desi sala are camere de supraveghere, acestea nu au acoperire în zona în care bãrbatul se antrena, pentru a se putea stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

Caz incredibil petrecut într-o salã de fortã din municipiul Vaslui. Un bãrbat de aproximativ 40 de ani a ajuns în stare gravã la spital si a fost bãgat în comã indusã, dupã o eroare în timpul folosirii unui aparat. Mai exact, bãrbatul era întins pe spate si ridica, la piept, greutãti mari. La un moment dat, a scãpat haltera din mânã si întreaga greutate l-a lovit în zona gâtului. Martorii povestesc cã, dupã acest episod, bãrbatul a reusit sã se elibereze singur de sub bara cu greutãti si a plecat acasã pe picioarele lui. «Am înteles cã s-a simtit rãu dupã ce a ajuns acasã si a mers la spital. Acolo, din cauza rãnilor suferite, a fost bãgat în comã indusã si starea sa este una foarte gravã”, au povestit martorii. Potrivit specialistilor din cadrul Spitalului Judetean Vaslui, pacientul are hematoame pe corzile vocale si deviatie trahealã. Acesta a fost intubat imediat dupã internare. „Pacientul si-a scãpat haltera pe regiunea cervicalã si este intubat mecanic. Are un hematom urias la nivelul gâtului care dã edem la nivelul laringelui. Se va întruni o comisie la Iasi care va analiza cazul si va stabili dacã pacientul va fi supus unei interventii chirurgicale pentru decompresie. Dacã nu, pacientului i se va face o traheostomã în spital la Vaslui. Mai exact, se va efectua deschiderea laringelui, sub mãrul lui Adam, pentru a putea respira, o perioadã de timp. Dacã se va retrage hematomul, atunci pacientul poate fi scos de pe ventilatia mecanicã sã poatã respira singur”, au declarat specialistii spitalului vasluian. Prietenii acestuia s-au mobilizat pe retelele de socializare si încearcã sã contacteze cei mai buni medici ORL din regiunea Moldovei, pentru a-l ajuta. Deocamdatã, tânãrul se aflã pe mâna doctorului Castravet, unul dintre cei mai apreciati medici ORL de la Spitalul Judetean Vaslui. În momentul în care s-a petrecut tragedia, bãrbatul era singur la aparat, desi specialistii spun cã astfel de exercitii se fac întotdeauna cu alte persoane în preajmã, pregãtite sã preia greutãtile în cazul în care sportivul are cârcei, i se blocheazã mâna sau simte cã bara îi alunecã. Politistii s-au autosesizat si fac verificãri pentru a putea stabili cu exactitate ce s-a întâmplat si în ce împrejurãri s-a accidentat bãrbatul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Păi ce? E prost vreun patron de sală să angajeze personal să fie măcar un angajat (antrenor) la maximum trei persoane care fac exerciții? De regulă patronul salii de fitness este și antrenorul care îți arată (dacă știe) ce ai de făcut, după care facebook, instagram și toată atenția la doamnele/domnișoarele in colanți din sală.
    In orice instituție cu colectiv și utilaje/aparate cu risc de vătămare a integritatii corporale ar trebui să se instruiască și să se supravegheze persoanele care sunt supuse riscului la accidente.
    Eu cred că ar trebui sa se sesizeze si ITM in acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.