spot_imgspot_img
14.6 C
Vaslui
25-sept.-2023

TRAGEDIE LA PĂDURENI! Călău pentru propriul copil, în postul Crăciunului! (FOTO)

- Advertisement -
CUMPLIT!… Cu mințile îmbibate în alcool și pe fondul unei agresivități crunte, individul și-a atacat fiul cu cuțitul cu care voia să taie un porc.

TRAGEDIE…. O crimă înfiorătoare a sfâșiat inimile a mii de oameni, care au aflat cum un tată din satul Ivănești, comuna Pădureni, și-a înjunghiat propriul copil, pe Andrei, un băiat de numai 14 ani. Cu mințile îmbibate în alcool și pe fondul unei agresivități cunoscute de localnici, individul și-a atacat fiul cu cuțitul cu care voia să taie un porc. Lama ascuțită i-a atins copilului un vas de sânge important, motiv pentru care s-a instalat rapid, până să ajungă salvatorii, șocul hemoragic. Andrei s-a stins în brațele cadrelor medicale de la Ambulanță, în timp ce oamenii din jur, vecinii care știau ce copil bun și muncitor era, murmurau rugăciuni ca băiatul să fie salvat. Degeaba, căci decesul a fost declarat puțin după ora 16:00. Alcoolicul transformat în călău pentru propriul copil era atât de beat, încât criminaliștii veniți la locul faptei nici nu au avut cu cine vorbi. Individul se uita spre băiatul care își dădea încet sufletul, cu ochii injectați de băutură, fără să pară că înțelege ce se întâmplă. Tragedia a stârnit o furie teribilă în rândul localnicilor care știau că Andrei era un copil cuminte, care învăța bine și muncea cât un om mare. Locuia doar cu acest individ agresiv și bețiv, întrucât în urmă cu vreo doi ani mama sa a murit. „Să te duci la mama ta în ceruri, copil bun și cuminte! Și să ne ierți, Andrei, că nu am făcut nimic pentru tine”, au reacționat o mulțime de oameni, la aflarea veștii că băiatul a murit.

Andrei locuia doar cu tatăl său, Gigel Manta, în casa din satul Ivănești, comuna Pădureni. Avea o viață grea cu acest om, care, spun vecinii, părea să aibă și anumite probleme psihice netratate, care, pe fondul consumului de alcool, îl transforau într-un monstru. Victimele agresivității sale au fost soția sa, dar și fiica cea mare și, în ultimul timp, Andrei, băiatul de 14 ani. Femeia a murit în urmă cu vreo doi ani, iar din acel moment viața celor doi copii a devenit un chin și mai mare. Fiica cea mare s-a măritat, iar vecinii spun că a ales această soluție tot ca să scape din iadul de acasă. Andrei a rămas acasă doar cu tatăl. Copilul avea o viață grea, la care, din păcate, cei din jur, puținele rude, dar mai ales autoritățile au privit nepăsătoare. Oamenii din Ivănești spun că Andrei era pus să munceacă precum un om mare. Avea și un deget rupt și multe răni pe corp, făcute de calul pe care îl avea în grijă, dar și de la muncile pe care le făcea zilnic. Un selfie făcut de băiat într-o oglindă dintr-o baie, cel mai probabil, din Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir”, unde învăța în clasa a IX-a, îi arată ochii albaștri și senini, într-un contrast tulburător cu mâinile bătătorite de la atâta muncă grea. Din păcate, nimeni nu s-a interesat cu adevărat de soarta acestui copil, despre care acum toți spun că era bun, cuminte și foarte harnic. Nimeni nu a căutat să vadă dacă este în siguranță lângă acel individ alcoolic și dezechilibrat.

A fost victimă sigură pentru monstrul care s-a năpustit asupra lui

Gigel Manta a vrut să taie porcul, dar era atât de beat, că iar l-a luat la bătaie pe Andrei, care făcea tot ceea ce era necesar ca să îl mulțumească. Individul însă îl privea cu dușmănie, iar la un moment dat a pus mâna pe cuțit și l-a înjunghiat. Andrei nu a putut fugi, nu s-a putut feri sau apăra. A fost victimă sigură pentru monstrul care s-a năpustit asupra lui. Din acea secundă s-a declanșat practic o numărătoare inversă, iar ultimele minute din viața copilului s-au scurs. Au venit cât au putut de repede două ambulanțe de la Huși, s-a trimis de la Vaslui și echipa TIM de la SMURD, solicitându-se și un elicopter pentru un eventual transport cât mai rapid la Iași. Sângele însă s-a scurs mult prea repede, iar băiatul și-a dat ultima suflare. Vestea a făcut înconjurul întregii zone, stârnind durere până și străinilor care nu l-au cunoscut pe copil, dar au empatizat cu acest extrem de caz dureros.

Andrei a fost luat într-un centru al DGASPC Vaslui, dar a fost trimis înapoi acasă, de mână cu agresorul său

Reacțiile oamenilor pe care i-a revoltat această tragedie petrecută în postul Crăciunului se îndreaptă îndeosebi spre sistemul de Asistență Socială, care, de altfel, se mândrește cu tot felul de rezultate „frumoase”, în timp ce copii precum Andrei trăiesc o viață chinuită, lângă părinți alcoolici, agresivi și chiar ucigași. Autoritățile locale ale comunei Pădureni spun că asistenta socială de la Primărie mai trecea pe la acest copil, după ce i-a murit mama, dar i se părea că „totul e bine”. Într-o noapte însă, în urma unei bătăi mai crâncene, copilul a ajuns în atenția DGASPC Vaslui, unde ar fi petrecut puțin, doar o noapte, două. „Știu că tatăl său, acest Gigel Manta, a luat-o pe bunica din Leoiști și au mers la centru și l-au luat acasă. Asistenta socială a mai monitorizat cazul, dar nimeni nu a putut să prevadă că el va face așa ceva. Era, într-adevăr, agresiv la băutură. Și parcă un pic dezechilibrat mintal, dar chiar și așa nu te așteptai să își omoare propriul copil”, a susținut primarul Temistocle Diaconu.

„Drum bun, colegul meu drag. Să mergi la mama ta, că îți era tare dor de ea”

Zona a fost împânzită de criminaliști, după declararea decesului, iar individul care și-a înjunghiat fiul era, de asemenea, la fața locului. Era însă atât de beat, că nu părea să înțeleagă nimic din e se întâmpla în jur și polițiștii nu l-au putut audia sub nicio formă. Nu l-a mișcat și nu l-a trezit la realitate nici măcar trupul neînsuflețit al copilul ucis, întins pe marginea drumului, cu o lumânare lângă el. Reprezentanții IJPJ Vaslui au anunțat că cercetările au fost preluate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. Ucigașul riscă ani grei de închisoare, însă orice pedeapsă ar fi, viața lui Andrei nimeni nu o mai poate aduce înapoi. Colegii băiatului au transmis mesaje dureroase. „Andrei, să ne ierți că nu am făcut nimic pentru tine. Era un băiat atât de cuminte și învățai bine, aveai toată viața în față. Plâng pentru că ți-am promis că de sărbători o să mergem împreună cu uratul. Erai și tu copil, Andrei, și trebuia să te bucuri de viață, nu să muncești ca robul la grajdul criminalului. Drum bun, prieten bun! Drum bun, colegul meu drag. Să mergi la mama ta, că îți era tare dor de ea”, i-a scris unul dintre prietenii săi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. In domeniul asistentei sociale, incompetenta crasa inseamna a te juca cu destinul unor suflete nevinovate!
    Voi, cei care l-ati trimis pe Andrei inapoi in mediul atat de bine cunoscut( renumita fiind agresivitatea si dependenta de alcool a tatalui), voi, cei care v-ati ocupat de caz si cu buna stiinta, dar si dintr-o mare nepasare, l-ati impins pe copil in mainile ucigasului, puteti dormi linistit? Va preocupa catusi de putin soarta acestor copiii? Cazul nu e singular, se stie foarte bine!!! Ce premiere? Care rezultate exceptionale??
    Sa va ganditi, macar pentru o clipa, ca va veni Dreapta Judecata pentru fiecare dintre voi!!!

  2. Normal, daca nu era postul crăciunului nu era atât de grav.
    Iar protecția copilului numai ce s-a premiat pentru rezultate fabuloase
    Se vede, tara lui papura Vodă, numai excelența peste tot

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.