31.6 C
Vaslui
29-iun.-2022

Tragedii în lanț la Drânceni: după viceprimarul mort, un alt bărbat de 40 de ani a fost răpus de Covid!

DECESE… Un bărbat de numai 40 de ani, de loc din localitatea Drânceni, a fost răpus de virusul ucigaș, asta după ce, recent, chiar viceprimarul comunei a murit de Covid.

TRAGEDII… Chiar dacă Drânceniul are o rată a incidenței cumulative în ultimele 14 zile de 0,86 la mia de locuitori, procent care arată că cetățenii fie s-au vaccinat, fie au înțeles să respecte cu mai multă atenție măsurile de protecție contra virusului Sars-Cov-2, o nouă tragedie provocată de Covid a marcat comunitatea. Un bărbat de numai 40 de ani, de loc din localitatea Drânceni, a fost răpus de această boală. Se infectase la Brașov, acolo unde locuia de mai mult timp, însă pentru că înmormântarea s-a făcut în satul natal, oamenii locului au retrăit ieri, la nici o lună distanță, momentele dureroase de la înmormântarea viceprimarului Lucian Lăcătuș, decedat și el din cauza aceleiași boli. Viceprimarul Lăcătuș a fost regretat de întreaga comună, pentru felul său de a fi, pentru lucrurile făcute și pentru ceea ce apucase să arate în funcția de viceprimar, însă aceeași tristețe este pentru fiecare persoană din comunitate care își pierde viața brusc, din cauza unei boli ce pare din ce în ce mai greu de stăpânit.

În zona arondată municipiului Huși, comunele Berezeni (4,37), Hoceni (2,79) și Tătărăni (2,04) au rate de incidență cumulativă mai crescute, căci municipiul Huși, care are o rată de 1,28, dar și alte zece comune din jur înregistrează din ce în ce mai puține persoane infectate, ceea ce este un semn foarte bun. Drânceniul, de pildă, unde Covid-ul l-a răpus inclusiv pe viceprimarul Lucian Lăcătuș, un bărbat de numai 43 de ani, în putere, cu o fire dinamică, sportivă, nefumător, oamenii par să fi luat aminte din tragedia care i-a marcat! A scăzut în mod evident numărul de cazuri de Covid în comună față de începutul toamnei. Lucrurile s-au mai așezat și în comuna Duda Epureni, care nu demult era prima în lista UAT-urilor din județul Vaslui, cu cea mai mare rată de infectare cu virusul Sars-Cov-2. În valul de îmbolnăviri a ajuns și preotul paroh din localitatea Epureni, Laurențiu Irimia, în vârstă de 59 de ani. După mai multe zile de suferință, pe 5 noiembrie, preotul a decedat la Spitalul din Bârlad, vestea generând rumoare în rândul enoriașilor. Oamenii au înțeles că, totuși, nu este de glumă cu această infecție. Știau că preotul Irimia nu o lua în serios și nu prea ținea cont de măsurile de protecție. Poate că șocul produs de moartea aceasta a fost un nou semnal de alarmă că lucrurile nu sunt deloc simple. În prezent, în comuna Duda Epureni, rata de infectare cu virusul Sars-Cov-2 este de 0,94, cu doar 4 cazuri. Tot 4 cazuri sunt în prezent și la Drânceni, unde rata incidenței cumulative este de 0,86.

“Normal că trăiești cu spaimă, pentru că nu știi nici unde te poți infecta tu sau mai ales cei pe care îi iubești”

La Drânceni însă, comunitatea a trăit încă un moment foarte trist, la nici o lună de la decesul viceprimarului Lucian Lăcătuș. Ieri au fost funeraliile unui alt localnic din același sat, Drânceni, Florin, în vârstă de 40 de ani. Chiar dacă acesta s-a infectat la Brașov, unde în prezent este o rată de infectare de peste 5 la mia de locuitori, faptul că a fost adus în satul natal, cauza morții fiind aceeași boală perfidă, oamenii au resimțit aceeași durere și chiar spaimă, în fața pandemiei. “Florin era la Brașov de mai mult timp, avea un copilaș din câte știm. Era un băiat foarte bun, cu mulți prieteni, îl știu de mult. Vă dați seama ce durere poate fi în familia aceasta? Ferească Dumnezeu! Normal că trăiești cu spaimă, pentru că nu știi nici unde te poți infecta, tu sau mai ales cei pe care îi iubești. Dumnezeu să îl ierte pe Florin și să dea putere multă familiei îndoliate”, au spus oamenii din comuna Drânceni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here