23.9 C
Vaslui
01-oct.-2022

Tragi-comedie explozivã la PSD Husi, în pragul alegerilor interne: actorul Romila s-a bãgat candidat, dar regizorul Ciupilan l-a fãcut K.O!

- Advertisement -

TEATRU…Actori și regizori la Organizația PSD Huși, acolo unde se pitrocesc de zor alegerile interne care vor avea loc peste numai câteva zile, mai exact duminică, 25 septembrie. Consilierul primarului, Sergiu Boeru, este candidatul care negreșit va câștiga, numai că lucrurile dinainte stabilite s-au complicat, se pare, pe ultima sută de metri. Concret, după ce primarul Ioan Ciupilan a anunțat așa, doar de frumusețea discursului, faptul că orice pesedist de la Huși ar fi liber să se înscrie în cursa electorală și „cel mai bun să câștige”, mare le-a fost uimirea celor din organizație chiar să se pomenească pe masă cu o candidatură picată din senin. Îndrăznețul a fost actorul Claudiu Romila, care este și consilier local. Acesta ar fi luat vorba în serios și și-ar fi depus și el, spun gurile rele, dosarul de candidat, contracarându-l la modul direct, surprinzător și deloc regizat, pe Sergiu Boeru, câștigătorul dinainte cunoscut. Practic, o lovitură de teatru! Condimentul întregii situații este dat, spun unii social-democrați, de faptul că Claudiu Romila ar fi luat foarte în serios competiția și și-ar fi făcut și un proiect de management pentru când va fi la cârma organizației de la Huși. Cum puținii rebeli din PSD Huși șușotesc, mai în glumă, mai în serios, faptul că l-ar vedea, de ce nu, președinte pe Romila, mai ales că este școlit, are recunoaștere într-un mediu elevat din Capitală și mai are și obârșie hușeană, aparatul diriguitor al organizației a intrat un pic în fibrilație, ca să nu se trezească cu surprize. De partea cealaltă, consilierul Romila s-ar teme și el de trădare, mai cu seamă că votarea va avea loc taman în clădirea care poartă spiritul unui alt mare actor hușean, Alexandru Giugaru, ceea ce indică în metaforă, dar și în avans faptul că duminică, la Huși, teatrul alegerilor de la PSD… va fi total!

Dacă tot s-a tras cortina peste Festivalul Umorului de la Vaslui, amatorii trebuie să știe că e loc de făcut mare haz la Huși, unde s-au anunțat alegeri libere, oneste și democratice în organizația locală a PSD. Un actor, consacrat la Teatrul Nottara, Claudiu Romila, devenit la un moment dat membru PSD Huși și, totodată, consilier local, s-a apucat să facă o nefăcută, mai exact să își depună și el candidatura pentru a fi următorul președinte, succesor al lui Aurel Căciulă. Omul, spun cârcotașii, ar fi făcut cu seriozitate chiar și un proiect de management al filialei, încurajat de unii care i-au spus că are ținuta și cultura necesară unui șef de organizație. Vestea acestei îndrăznețe aspirații însă nu a picat bine conducerii mai… proletare a PSD Huși, mai ales că tot târgul știa de luni de zile că Sergiu Boeru este cel care va câștiga în urma votului liber, secret și democratic, din 25 septembrie.

O fi Claudiu Romila un actor cu diplomă și premii, dar nici primarul Ciupilan nu-i de colo!

Cârcotașii care se amuză pe la colțuri de năbădăile de pe ultima sută de metri a alegerilor din PSD Huși povestesc faptul că Romila, deși dibaci actor și regizor, cu un palmares onorabil în profesia sa, ar fi fost impresionat de discursul primarului Ioan Ciupilan, care ar fi spus apăsat că orice membru al partidului este liber să se înscrie în cursă, că este nevoie de principii democratice, de curaj și implicare și, că, ce mai tura-vura, cei care se simt în stare, să își depună candidatura. Bine, cei care îl cunosc pe primarul Ciupilan știu că acesta, deși inginer de profesie, are niște abilități scenice care de multe ori, în multe situații, au fost teribil de convingătoare. Poate de aici și hazul întregii situații, mai ales că realitatea din culise era deja bătută în cuie: Sergiu Boeru, consilierul primarului, era cunoscut ca viitorul președinte al PSD Huși. Și orice contracandidat ar avea, nu ar primi decât ingratul rol de… miel de sacrificiu. „Vedeți, asta înseamnă când nu prea știi cu cine ai de-a face. Dânsul (Claudiu Romila, n.r.) e un om foarte ok, e un intelectual fin, e altă stofă, altă calitate decât toți. Cu siguranță nu îi va pica bine, când o să înțeleagă că e perdantul de serviciu. A crezut în povestea cu șansele egale, cu fiecare poate câștiga etc, întrucât nu prea știe cât e de mare actoria din politica de la Huși. Altfel nu se explică de ce s-a băgat. Ca să aibă cine pierde sau de ce? Vă spun și cu câte voturi va câștiga Sergiu Boeru, dacă vreți. Îmi pare rău de Claudiu, care e chiar un tip de calitate. La noi e cu moșmoandele, cu disciplina. Și eu am vrut să candizez data trecută, dar bine că m-am răzgândit”, spune, amuzat, un social-democral. Duminică, la Casa de Cultură „Alexandru Giugaru” vor avea loc alegerile din PSD Huși, cu începere de la ora 9.00. Pentru cei care se întreabă de ce ar fi importante aceste alegeri, ei bine, pentru că, de regulă, președintele PSD-ului își asumă candidatura la funcția de primar și, cum social-democrații au câștigat Primăria Huși din 2008 încoace, de aici se poate întrevedea cine s-ar putea să intre în cursa electorală pentru conducerea târgului, dacă primarul Ciupilan, în 2024, se va retrage, cum spun unii, spre… Parlament.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. În continuarea comentariului de mai sus. Daca tot e să fim corecți în exprimare, trebuie spus că forma corectă este ,,a PRITOCI,, , nicidecum ,,a PITROCI,, , cum, din neatenție și grabă, a scris autorul articolului. Dar, la noi la Huși, merge și-așa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.