spot_img
17 C
Vaslui
16-iun.-2024
spot_img

Traian Băsescu, la Mănăstirea din Pasul Prislop: Orice creştin are nevoie de iertare

- Advertisement -

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, şi soţia sa, Maria, au participat, duminică, la slujba de la Mănăstirea din Pasul Prislop, el spunând că a fost impresionat, în 2009, de cuvintele stareţului de acolo: „Orice creştin are nevoie de o rugăciune” şi adăugând „Orice creştin are nevoie de iertare”.

Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au participat, duminică, la o slujbă specială oficiată la Mănăstirea de la Prislop, în judeţul Maramureş, unde au fost prezente aproximativ 1.500 de persoane, la prima parte a slujbei asistând şi Prinţul Paul şi Prinţesa Lia, aflaţi pentru prima dată la această mănăstire.

La un moment dat, în timpul slujbei, când corul interpreta un cântec în care era vorba despre mame, Maria Băsescu a plâns, ea spunând ulterior că şi-a amintit de mama sa.

După slujbă, a fost oficiat un parastas în memoria soldaţilor necunoscuţi îngropaţi în cimitirul din curtea mănăstirii.

După parastas, Traian Băsescu a adresat câteva cuvinte celor aproximativ 1.500 de participanţi la slujbă şi a amintit că, în 2009, la precedenta sa vizită la Prislop, a asistat la sfinţirea cimitirului, iar atunci a fost impresionat de cuvintele stareţului Andrei, care spunea: „Orice creştin are nevoie de o rugăciune”.

„Orice creştin are nevoie de iertare”, a adăugat Traian Băsescu.

În curtea mănăstirii, preşedintele suspendat a fost asaltat de oameni, care voiau să facă fotografii cu el.

Un bărbat de 34 de ani din Borşa, care a venit cu familia, dar care este stabilit în Italia de peste zece ani, i-a cerut lui Traian Băsescu să facă ceva pentru comunităţile de români din afara ţării, să trimită dascăli sau să deschidă şcoli, astfel încât copiii care trăiesc acolo să nu-şi uite limba şi istoria.

Băsescu i-a spus că există un astfel de program, dar bărbatul a replicat că nu este suficient.

Preşedintele suspendat nu a făcut declaraţii politice, singurul său discurs rostit după parastas făcând referire la sentimentele sale faţă de maramureşeni şi la faptul că este impresionat de modul în care localnicii îşi cinstesc eroii.

Ulterior, Traian Băsescu şi soţia sa au mers în corpul de clădire unde locuiesc monahii, pentru a lua masa şi a discuta.

La ieşirea din clădirea unde locuiesc monahii, Traian Băsescu a fost întâmpinat de un bărbat din Borşa, care i-a spus preşedintelui suspendat că este „cel mai bun” şi că îl va susţine.

Întrebat dacă a contat pentru el pilda preotului de la slujba de duminică, Traian Băsescu a spus că orice cuvânt al unui preot ortodox este important şi contează.

Întrebat, de asemenea, dacă pleacă mai încărcat sufleteşte după vizita la mănăstire, el a răspuns simplu „Da”, după care s-a urcat în maşină împreună cu soţia sa şi au plecat.

Ei nu s-au oprit la „Hora la Prislop”, serbare câmpenească organizată în apropierea mănăstirii, la care Băsescu participase în 2009.

La serbarea câmpenească sunt aşteptaţi peste 8.000 de persoane.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, şi soţia sa, Maria, s-au aflat, de joi seară, într-o vizită în judeţele Covasna şi Harghita. În cadrul acestei vizite, pe care Traian Băsescu a apreciat-o drept „una relaxantă”, ei au fost în staţiunea Covasna, Lacul Sfânta Ana, Balvanyos, iar sâmbătă s-au aflat la mănăstirea de la Izvoru Mureşului, de unde s-au îndreptat spre Maramureş.

www.mediafax.ro


- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.