Traian Băsescu, un nou derapaj rasist la adresa romilor: “Clanurile ţigăneşti au revenit acasă”. Ciprian Necula: “După moartea lui Vadim Tudor, a rămas un spațiu gol”

Fostul președinte Traian Băsescu a transmis azi un nou mesaj rasist la adresa comunității rome, spunând pe Facebook că cei care îngroașă rândurile infractorilor în țară sunt romii întorși din străinătate. Noul mesaj al președintelui, în care vorbește despre “grupările ţigăneşti de tip mafiot” vine la două săptămâni după ce a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru un mesaj asemănător, în care vorbea despre un scandal dintr-o comunitate de romi. “Peste şase luni va fi prea târziu! Parte din clanurile ţigăneşti au revenit acasă şi par a refuza categoric să respecte legile ţării. Lupta acerbă pentru a controla afaceri ilegale în zonele pe care şi le-au autoatribuit împingându-i la acte de violenţă greu de imaginat a se petrece în România cu doar câteva luni în urmă”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook. Grupările ţigăneşti de tip mafiot, care încep să-şi împartă zonele în care percep taxă de protecţie de la comercianţi, îşi fac şi ele simţită prezenţa cu atât mai mult cu cât este în plină desfăşurare şi procesul de ocupare a zonelor în care vor acţiona reţelele de cerşetori Traian Băsescu pe Facebook: Fostul președite mai consideră și că Jandarmeria și Poliția Română ar trebui “să neutralizeze fără menajamente grupările de crimă organizată, folosind mijloace proporţionale cu răul făcut victimelor, pentru a instaura legea şi ordinea publică în stradă”.
Citeşte întreaga ştire: Traian Băsescu, un nou derapaj rasist la adresa romilor: “Clanurile ţigăneşti au revenit acasă”. Ciprian Necula: “După moartea lui Vadim Tudor, a rămas un spațiu gol”
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ