spot_imgspot_img
4.4 C
Vaslui
21-feb.-2024

Transportatorii cer plafonarea prețurilor motorinei și benzinei: „în iulie, prețul carburantului ar putea crește cu 3 lei față de cel actual”

- Advertisement -
EXPLOZIA PREȚURILOR LA POMPE… Transportatorii atrag atenția că fară măsura plafonării prețului carburanților, atât sectorul transporturilor dar și celelalte activități economice și sociale se blochează în contextul în care pentru luna iulie, au fost deja anunțate, „pe surse”, prețuri la pompe cu 3 lei mai mari în medie decât cele actuale

ATENȚIONARE… Pe modelul statelor vecine, transportatorii solicită Guvernului plafonarea prețurilor carburanților la tarife maximale, potrivit unui comunicat semnat de Federația Operatorilor Români de Transport. Federația salută, totodată, inițiativa legislativă parlamentară prin care cota TVA aplicată în serviciile publice de transport rutier de pasageri ar urma să scadă la 5% și cer ca aceasta să ia forma unei ordonanțe de urgență pentru a putea avea efecte imediate.

„Federația Operatorilor Români de Transport – F.O.R.T., solicită Guvernului României plafonarea prețurilor carburanților la tarife maximale după modelul statelor vecine. Aceasta este unica soluție ce se poate aborda pe termen scurt pentru consumatorii persoane fizice și juridice, până când toți factorii instituționali rezolvă dilema sau trilema economică ce a generat fenomenul de la pompe”, au informat patronatele din transporturi.   F.O.R.T. încurajează totodată persoanele juridice să susțină prin toate mijloacele legale, protestele ce urmează să se desfășoare la intrarea în stațiile de alimentare din întreaga țară. „Țări precum Ungaria și Slovenia, în care politicienii nu invocau stocurile de țiței ce ar trebui să ne liniștească pe toți, așa cum se întâmplă în urma cu trei luni în România, au plafonat prețurile carburanților pentru consumatorii interni, persoane fizice și juridice.   Ne dorim să aflăm la 3 luni de la acele declarații, de la orice oficial al statului român, care este legătura între stocurile invocate și prețurile de la pompă. Se pare că acest guvern nu a găsit încă, în trei luni, un specialist care să răspundă întrebării de mai sus.  F.O.R.T. salută totodată, inițiativa legislativă parlamentară prin care cota TVA aplicată în serviciile publice de transport rutier de pasageri, ar urma să scadă la 5% însă solicită Guvernului că aceasta să ia forma unei Ordonanțe de urgență, pentru a putea avea efecte imediate urmând ulterior să fie transmisă parlamentului pentru promulgarea prin lege. Fară aceste măsuri, atât sectorul transporturilor dar și celelalte activități economice și sociale se blochează în contextul în care pentru luna iulie, au fost deja anunțate, „pe surse”, prețuri la pompe cu 3 lei mai mari în medie decât cele actuale”, au informat transportatorii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Nu vor scădea niciodată prețul pentru ca statul nu are bani! Tot aparatul bugetar trebuie susținut si de unde bani? Toate salariile din sistemul bugetar…..de unde bani? Toată lumea din sistemul bugetar vor bani mai mulți deși….se știe ca e criza! Iar aparatul de stat angajează oameni la ANAF! E de rasul curcilor! Peste tot e japca totală! Si toate astea pe spatele cetățenilor…contribuabililor! Plătim impozite ca toți bugetarii sa ceara bani! Nu am nimic cu sistemul bugetar dar este nesimtire pe față! Statul român este ca un boxer facut ko…cazut în genunchi, nu ai voie sa l lovești atunci dar totuși salariații si nu salariații ci mafioții de lideri sindicali manipulează oamenii si i mai dau statului căzut în genunchi un picior în gura!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.