spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
27-feb.-2024

Transportul din Vaslui ar putea fi paralizat

- Advertisement -

NEMULTUMIRI Cei 27 de membri ai Asociatiei Transportatorilor Rutieri din Vaslui amenintã cã vor intra în grevã, asta dupã ce, licitatia de luni de atribuire a traseelor judetene a fost suspendatã de instantã pe termen nedefinit. Desi principala federatie a transportatorilor s-a întâlnit sãptãmâna aceasta, la Bucuresti, cu reprezentantii Ministerului Transporturilor si ai Autoritãtii Rutiere Române, nu s-a ajuns la un consesns. Dacã propunerile de deblocare a situatiei nu vor fi luate în considerare, transportatorii amenintã cu paralizarea transportului national de persoane.

Vesti proaste pentru vasluienii care depind de mijloacele de transport în comun. Membrii Asociatiei Transportatorilor Rutieri amenintã cã vor intra în grevã începând cu martea viitoare. Licitatia de luni de atribuire a traseelor judetene a fost suspendatã de instantã pe termen nedefinit, în conditiile în care, pe 30.04.2013, licentele de traseu expirã. Membrii asociatiei s-au întâlnit ieri pentru a înainta o adresã cãtre Prefecturã prin care anuntã oprirea pentru o perioadã nedeterminatã a activitãtii judetene si interjudetene de transport pasageri, începând cu data de 12.02.2013, pânã la aplicarea unor solutii legale si principiale, solutii transmise în scris cãtre ministrii Transporturilor si Dezvoltãtii Regionale si Administratiei Publice. „Dacã licitatia nu se va tine, traseele vor rãmâne ale nimãnui, va fi haos în judet, se va face transport ilegal, va creste concurenta neloialã. Ne-am pregãtit si am investit, avem datorii la bãnci, masini luate în leasing, iar guvernantii se pare cã vor sã stabileascã reguli noi care ne dezavantajeazã. De aceea, dacã nu se va tine cont de doleantele noastre, vom intra în grevã. Din pãcate vor avea de suferit în primul rând cetãtenii care nu au nicio vinã si care nu vor avea cum sã ajungã la serviciu, dar si elevii care fac naveta si care nu vor mai avea cum sã meargã la scoalã”, a declarat Adrian Dominte, presedintele ATR din judetul Vaslui.

Transportatorii cer rezolvarea rapidã a acestei situatii

Prin intermediul a douã adrese înaintate ministrului Transportului si Infrastructurii, Relu Fenechiu, si ministrului Devoltãrii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, conducerea Federatiei Operatorilor Români de Transport, din care face parte si Asociatia Transportatorilor Rutieri din judetul Vaslui, a cerut : „Prelungirea valabilitãtii programului actual de transport (2008-2013) pe o perioadã de 74 de luni, având în vedere cã investitiile la care s-au angajat operatorii de transport în baza actelor normative în vigoare vizau o perioadã de 74 de luni de valabilitate a viitorului program. Investitiile au vizat continuitatea serviciilor de transport si odatã realizate considerãm cã ating un obiectiv major pentru societate si economie. Din punct de vedere al pasagerilor cresterea gradului de sigurantã si confort s-a realizat, obiectivul fiind astfel atins. De asemenea, obiectivul guvernului de a-si maximiza încasãrile din taxe si impozite s-a atins cu prisosintã, operatorii de transport fiind la zi cu achitarea acestor obligatii, precum si cu acoperirea leasing-urilor, creditelor bancare, clasificãrilor, omologãrilor, ITP-urilor, asigurãrilor si multor altor cheltuieli ce tin de licentiere. Putem acum afirma cu tãrie cã numai agentii economici din ramura transporturilor rutiere de persoane sunt în aceastã situatie extrem de favorabilã bugetului de stat, respectiv guvernului actual (…). În conditiile în care actualul guvern sustine ca atribuirea mai poate avea loc, vã solicitãm ca atribuirea curselor interjudetene sã se facã în baza programului de transport 2008- 2013 acceptându-se, cel mult în cazuri justificate si cu acoperire legalã, anumite schimbãri în graficele de circulatie pentru o mai bunã acoperire a fluxului de pasageri, cunoscute în momentul de fatã exclusiv de cãtre operatorii de transport.”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.