spot_imgspot_img
20.2 C
Vaslui
29-mart.-2024

Transportul în comun la Bârlad se întoarce la mâna CLM, dar tot cu autobuze second hand! (FOTO)

- Advertisement -

PA UNISTIL!… Gestiunea serviciului de transport public local de persoane va fi preluată din 25 aprilie, cea de-a doua zi de Paște,  de Compania se Utilitați Publice (SC CUP SA), la care Consiliul Local Bârlad este acționar majoritar.  CLM Bârlad va aproba pe 21 aprilie, în ședință extraordinară, tariful pentru o călătorie cu microbuzul și autobuzul, care va fi practicat de CUP Bârlad. Traseele rămân aceleași ca până acum și vor fi acoperite cu patru autobuze cumpărate la mâna a doua și patru microbuze noi, cumpărate de municipalitate în luna februarie, tocmai în acest scop, după care vor fi  achiziționate alte trei autobuze la mâna a doua. Peste un an urmează să intre în trafic și cele zece autobuze electrice achiziționate cu fonduri UE ce urmează să fie livrate în acest an. Prețul unui bilet de autobuz rămâne în continuare 2 lei/transport  atât la autobuze cât și la microbuze.

Din 25 aprilie, în a doua zi de Paște, transportul public de persoane din Bârlad ce se desfășoară pe cele cinci trasee existente, va fi asigurat de SC CUP SA Bârlad. CLM Bârlad  va analiza adresa înaintata de SC CUP SA pentru aprobarea tarifului mediu, lei/calatorie, pentru serviciul de transport public local de persoane prin curse regulate in municipiul Bârlad suportat de populație și subvenționat de bugetul local. De asemenea, se va  analiza costul mediu lei/km/ autobuz/microbuz, precum și valoarea abonamentelor lunare (nelimitat / 44 călătorii), suprataxa și respectiv subvenționarea din bugetul local a tichetelor de sânge si a compensantiei pentru servicul public. Tariful mediu, lei/călătorie, pentru serviciul de transport public local de persoane prin curse regulate în municipiul Bârlad suportat de populație și subvenționat de bugetul local, este de 1.68 lei, fără tva, respectiv 2.00 lei / călătorie , inclusiv tva.

Până la livrarea autobuzelor electrice, transportul va fi asigurat de patru autobuze marca Volvo, second-hand, de capacitate mare, nu mai vechi de anul 2010 și de patru microbuze noi, fabricate în 2021, marca Mercedes Benz, cu o capacitate de minimum 19 locuri și cu două uși pe partea dreaptă. Acestea au fost cumpărate de municipalitate prin licitație publică, au fost livrate în februarie și, deja, au fost scoase pe trasee pentru probe, astfel încât să poată prelua călători chiar de pe 25 aprilie.

Potrivit caietului de sarcini aprobat în luna ianuarie, odată ce CUP SA va prelua traseele, municipalitatea va trebui să suporte 100% din gratuitățile acordate pensionarilor cu pensii sub 1.000 lei (în limita a 30 de călătorii/lună), donatorilor de sânge (în limita a 60 de călătorii/lună), persoanelor cu handicap (în limita a 40 de călătorii/lună), asistenților personali (în limita a 40 de călătorii/lună) și persoanelor persecutate politic (în limita a 30 de călătorii/lună). De asemenea, SC CUP SA va plăti municipalității o redevență de 5.000 lei/lună, respectiv 60.000 lei/an.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Ca să nu mai vorbim că vor circula din jumatate în jumătate de oră până la prânz iar după din oră în ora. Păi ăsta este transport în comun în oraș?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.