8.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

Transurb, dezvăluiri incredibile: zeci de curse neefectuate, vasluienii așteaptă cu orele în stații

- Advertisement -
PROBLEME… Într-o scrisoare deschisă, adresată primarului municipiului Vaslui și Consiliului Local, Samir Ioniță dă câteva exemple de trasee neefectuate pentru care nimeni nu a fost pedepsit, așa cum a fost el sancționat atunci când nu a deschis ușile într-o stație – 10% din salariu timp de trei luni.

ATITUDINE… Liderul de sindicat Transurb, Samir Ioniță, face noi declarații despre problemele din interiorul societății. Una dintre ele este reprezentată de cursele neefectuate sau “lăsate intenționat descoperite”. Într-o scrisoare deschisă, adresată primarului municipiului Vaslui și Consiliului Local, Samir Ioniță dă câteva exemple de trasee neefectuate pentru care nimeni nu a fost pedepsit, așa cum a fost el sancționat atunci când nu a deschis ușile într-o stație – 10% din salariu timp de trei luni. Acesta îi roagă pe consilieri să verifice toate cursele neefectuate și să îi tragă la răspundere pe cei care au greșit. “Ar fi bine să începeți cu doamna director și domnul jurist, care în data de 16 iunie 2020 au dispus să fiu trimis în cursă fără taxatoare. Neavând calitatea de vânzător de bilete, nu am putut efectua cursele, iar în acele zile și multe altele locuitorii municipiului Vaslui au fost privați de transportul public așteptând ore bune prin stații”, scrie liderul de sindicat în scrisoarea publică. În același document, acesta mai dă exemple despre alte nereguli care s-ar fi petrecut în societate: “un coleg, care nu avea calitatea de conducător auto, s-a urcat la volanul unui autobuz și a spart un geam lovind stâlpul din curte și nu a anunțat evenimentul la Poliție”, “un alt coleg a fost prins înșelând călătorii, în loc de bilete le dădea niște cotoare de flexi”.

Liderul de sindicat Samir Ioniță a trimis, zilele trecute, o scrisoare deschisă Consiliului Local Vaslui și primarului Vasile Pavăl în cadrul căreia aduce, din nou, în atenție problemele din interiorul societății Transurb. Acesta spune că este “umilit și batjocorit zilnic la locul de muncă”. Redăm în rândurile următoare conținutul scrisorii: “Subsemnatul Ioniță Vasile Samir, în calitate de angajat al SC Transurb SA, doresc să vă înștiințez pe această cale că datorită prostului management de la această unitate la care dumneavoastră sunteți unic acționar, eu sunt umilit și batjocorit zilnic la locul de muncă. După ce nu mi se oferă condițiile minime de sănătate și securitate în muncă, mai sunt și sancționat într-un mod absolut discriminatoriu pentru o faptă pe care toți colegii mei o fac zilnic, dar nimeni nu-i vede. Am fost sancționat cu 10% pe trei luni pentru faptul că nu am oprit în stația “Stadion”, mai exact nu am deschis ușile, cu toate că în stație nu era nimeni, iar din autobuz nimeni nu dorea să coboare. După spusele domnului jurist, este o abatere gravă, dar când același lucru a fost făcut de către cel care mi-a făcut mie referat, care nu a oprit chiar în aceeași stație, nu a mai fost considerată o abatere. Să presupunem că este o abatere gravă, dar în acest caz, neefectuarea unei curse ce efecte poate avea ținând cont că nu se oprește în 25-30 stații? Vă dau câteva exemple: marți, 2.08.2022, nu s-a făcut cursa de 12:45 la Protecția Copilului. Vineri, 29.07.2022, eu am rămas defect la Brodoc, la cursa de 12:00, și nu am mai efectuat cursa de 13:15. Au fost zile când au fost lăsate trasee descoperite intenționat la îndemnul doamnei director și a domnului jurist, anul acesta sunt sute de curse neefectuate. Prin urmare, dacă nu faci o cursă e ok, dacă nu deschizi ușa în stație, este abatere. Am invocat în apărarea mea faptul că trebuia să ajung cât mai repede la toaletă deoarece aveam o indigestie, dar domnul jurist nu a ținut cont de acest lucru. Domnilor consilieri, vă rugăm să aveți în vedere faptul că suntem oameni și avem necesități fiziologice, dacă nu avem toalete la capete de linii pe circuitul traseului, nu avem nici un lan de porumb unde să mergem, cursele sunt puse una după alta la 20 minute, nu mai facem un anumit traseu și sărim dintr-un traseu în altul, cu toate că, conform orarului dintre stații, pe unele trasee trebuie să ajungi la capăt în 22, 24, 26 minute, mai avem plecările la 20 minute. Este inuman să lucrezi opt ore fără pauză, gândiți-vă că dacă afară sunt 30 grade, în cabină la autobuzele vechi temperatura se apropie de 50 grade”.

“Domnul consilier Barbu să lase pentru câteva zile florile și câinii din oraș și să se aplece cu atenție asupra acestor lucruri”

În continuare, liderul de sindicat îi roagă pe consilieri să verifice tot ceea ce spun: “domnilor, dacă eu am fost sancționat pentru această faptă, vă rog cu tot respectul să verificați toate cursele neefectuate și cei care au greșit să fie trași la răspundere. Ar fi bine să începeți cu doamna director și domnul jurist, care în data de 16 iunie 2020 au dispus să fiu trimis în cursă fără taxatoare, eu neavând calitatea de vânzător de bilete, nu am putut efectua cursele, iar în acele zile și multe altele, locuitorii municipiului Vaslui au fost privați de transportul public așteptând ore bune prin stații. Domnul consilier Barbu, care este în AGA la Transurb, îl rog frumos să lase pentru câteva zile florile și câinii din oraș și să se aplece cu atenție asupra acestor lucruri. Eu nu înțeleg de ce se trec cu vederea unele fapte deosebit de grave cum ar fi: un coleg, care nu avea calitatea de conducător auto, s-a urcat la volanul unui autobuz sau a spart un geam lovind stâlpul din curte și nu a anunțat evenimentul la Poliție, cum s-a reparat acel autobuz fără dovada de la Poliție? Poate a făcut amiabilă cu stâlpul… Un alt coleg a fost prins înșelând călătorii, în loc de bilete le dădea niște cotoare de flexi. Cum poate conducerea să treacă peste niște fapte grave de furt? Aici a fost o pedeapsă cu 5% pe o lună, un fel de dojeneală, dar nu sunt sigur că i s-au reținut banii din salariu, întrucât domnul era în acea perioadă președinte de sindicat, iar domnul președinte al comisiei de disciplină era membru în sindicatul dumnealui. Sper din toată inima să verificați cele spuse de mine și să luați măsurile care se impun, altfel o să vă treziți iarăși cu mine pichetând Primăria Vaslui”, încheie liderul de sindicat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Singura soluție ! Transport pulic local atribuit competitiv nu direct așa cu ii dat transurbului . Doar așa dezlegam politicul de butoanele banului cetățeanului . Altfel fiecare cetățean va plăti incompetenta conducerilor puse politic

  2. transport public? da dar periodic sa se faca si o evaluare a cheltuielilor.. Cum sa platesca toti cetatenii .. cheltuielile de transport public cin mijloacele de tranport circula cu citeva persoane ,,, pe majoritatea traseelor…. doamne,,!!!!!!!!!!!!!!!!!!! cind e la moda , si chiar se intimpla ca si saracu si bogadu, si romanu si,,,,,,,, rr…… sa circule cu taxiuri , sau cu masinile prietenilor. .Cite abonamente sint? citi pensionari sint care circula…… cu autobuze,,,, lasati o balta,,, ce mai sint fabricile , mai sint!!!!!!!! mai sint care vin la 8.00 la piata si pleaca la 12.00 .
    o sa va trimitem poze,,, ca nu mai renteaza atitea autobuze,,,
    Da chiar asa…. sindicatul de la transurb…. ce le mai da angajatilor in schimbul cotizatiei platita la sindicat?
    Rusinica????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.