spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Transurb Vaslui pregătește o creștere salarială de 6%. Majorarea se va resimți prea puțin în buzunarele angajaților

- Advertisement -
CREȘTERE… Majorarea netă la salariu va fi de doar 26 lei. Odată cu memorandumul, vor putea fi acordate tichetele de masă, primele de sărbători și alte bonusuri.

SALARII… Conducerea societății Transurb a trimis Ministerului Dezvoltării un memorandum pentru exceptarea ei de la legea care nu o lasă să mărească salariile angajaților sau să le ofere tichete de masă, prime sau alte bonusuri. Deși documentul a fost înaintat la finalul anului trecut, o decizie în acest sens va fi luată după ce Consiliul Local Vaslui va aproba Analiza fundamentală la proiectul de Memorandum. Conducerea societății pregătește o creștere salarială de 6%. Calculată la salariul minim pe economie, 3.300 lei, majorarea nu prea se va resimți în buzunare salariaților. Dacă, spre exemplu, un angajat încasează acum 2.079 lei net (3.300 brut), după majorarea cu 6%, salariul va fi de 2.105 lei. Astfel, va rezulta o majorare netă de doar 26 lei. Partea bună, însă, va fi că, odată cu acest memorandum, vor putea fi acordate tichetele de masă, primele de sărbători și alte bonusuri.

Potrivit Legii nr. 296, societățile care au înregistrat pierderi contabile din anii precedenti si nerecuperate si/sau înregistrează pierderi contabile în anul curent nu mai pot acorda angajatilor tichete de masă, premii, prime, bonusuri si alte drepturi de natură salarială similare. Presedintele Consiliului de Administrate de la Transurb, Gică Avram, a venit ieri în sedinta de Consiliu Local pentru a explica situatia economică dificilă cu care se confruntă societatea: „Anul trecut am încheiat anul cu o pierdere de 315.000 lei, iar anul acesta îl vom încheia cu un profit de 180.000-200.000 lei (n.r. 204.747 lei, potrivit Analizei fundamentale la proiectul de Memorandum, document întocmit în aprilie 2024). Vom acoperi o parte din pierdere, dar nu toată. Din cauza faptului că avem această pierdere, nu mai putem da, potrivit Legii nr 296, tichete de masă salariatilor. Pentru ei reprezenta un venit salarial important, pentru că multi nu au salarii atât de mari. Am făcut un memorandum, asteptăm, dar nu avem mari sperante în legătură cu el. Solutia cea mai rapidă ar fi acoperirea pierderii, dacă am putea cât mai repede, nu ar mai nevoie decât de vreo 150.000, până în 200.000 lei. Cu cât acoperim mai repede pierderea, cu atât putem să începem să acordăm din nou tichetele de masă. Am vorbit cu angajatii, liderii de sindicat, au înteles că facem demersuri, ca să putem da în continuare tichetele. Nu stiu cât o să ne mai înteleagă si cât o să ne mai astepte, de aceea trebuie să ne grăbim să găsim cât mai repede o solutie”, a spus Gică Avram.

Memorandumul, șansa conducerii Transurb pentru evitarea declanșării conflictelor de muncă

SC Transurb Vaslui solicită exceptarea societății de la aplicarea corelației dintre indiciele de creștere a câștigului mediu brut lunar pe salariat cu indicele de creștere a productivității muncii. “Scopul acestei solicitări este de a majora salariile angajaților societății cu 6%, indicele mediu de creștere a prețurilor prognozat pentru anul 2024”, se arată în Raportul de specialitate anexat proiectului de hotărâre privind aprobarea Analizei fundamentale la proiectul de Memorandum. Conducerea societății Transurb explică într-o adresă către Consiliul Local că, în această perioadă, au loc negocieri privind semnarea unui nou Contract Colectiv de muncă: “Exceptarea de la aplicarea corelației dintre indicele de creștere a câștigului mediu brut lunar pe salariat cu indicele de creștere a productivității muncii calculate în unități valorice sau fizice are următoarele efecte: majorarea cheltuielilor de natură salarială conform art. 73 alin. (1) lit. a din Legea 421/2023 care revede ca pentru anul 2024, operatorii cărora li se aplică prevederile art. 9 alin (1) lit. b) și alin. (3) din Ordonanța Guvernului nr. 26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unități la care statul sau unități administrativ-teritoriale sunt acționari unici ori majoritari sau dețin indirect ori indirect o participație majoritară, aprobată cu completări prin Legea nr. 47/2014 cu modificările și completările ulterioare, pot prevedea, în bugetul de venituri și cheltuieli, majorarea cheltuielilor de natură salarială față de nivelul programat în ultimul buget de venituri și cheltuieli; evitarea declanșării conflictelor de muncă datorită faptului că salariile se stabilesc prin negociere colectivă, iar în prezent SC Transurb SA Vaslui se află în procedura de negociere a Contractului Colectiv de muncă, contractul anterior fiind înregistrat la ITM cu nr. 3449 în data de 18.04.2023, urmând a expira în data de 20.04.4024. Prin aprobarea bugetuui de venituri și cheltuieli al SC Transurb SA în forma inițială, angajatorul nu poate negocia, iar salariații nu pot primi nicio majorare de salariu în anul 2024, deși toate prețurile la bunuri și servicii (taxe și impozite) au fost majorate în anul precedent cu cel puțin 13,5%”, se arată în adresa transmisă de conducerea societății către Consiliul Local Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Nu poți bonifica un personal care produce pierderi ! Dacă e pe pierdere – restructurare . Nu e posibil sa ai 50 oameni la TESA și pe autobuze sa ai 30 de șoferi pe 20 de mijloace de transport .

    Ciordeala iese la iveală ! Mai bine privatizati !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.