spot_img
28.9 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Traseul Luminii Sfinte de la Ierusalim la Vaslui. Imagini în exclusivitate de la București (FOTO)

- Advertisement -

După cum se știe o delegație BOR aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim la București, cu un avion care ajunge pe aeroportul Otopeni. Din capitală, acesta vine în județ pe două căi: cu avionul la Iași, pentru Protopopiatului Vaslui, iar pentru Protopopiatul Bârlad și Huși aceasta este adusă direct de la Otopeni și traseul este bine organizat, astfel încât fiecare parohie din zonă să aibă acces facil. “Avem reprezentați ai Propopiatului Vaslui care merg la Mitropolia Iași. Lumina Sfântă vine cu avionul și la 21.30 ajunge pe aeroport. La 21.45 este programată la Catredrala Mitropolitană ceremonia de distribuire pentru toate parohiile din Moldova. La noi, la Vaslui, ajunge la 22.45 și ulterior fiecare parohie vine și își ia Lumina Învierii. Doar în comunele din Nordul județului, parohiile merg direct la Iași că le este mai aproape”, a declarat părintele protopop Adrian Chirvase, care slujește la biserica din Cartier, “Sf. Apostoli Pentru și Pavăl”.

Traseul Luminii Sfinte pentru sudul județului

La protopiatul Bârlad, anul acesta a a plecat o delegație la București. “Delegația merge la Aeroportul Otopeni, acolo unde la ora 18.00 – 18.30 aterizează avionul. Până la ora 11.00 va ajunge la Bârlad. Avem puncte fixe stabilite unde delegația oprește și toți credincioșii pot lua Lumină. Este vorba de Tutova, intersecția cu Trestiana – Fruntișeni, Confecții Bârlad, parcarea Lidl, la magazinul Lidl de la piață, la Petrom Simila, la Bechet, la Sălcioara, intersecția cu Roșiești, intersecția cu Costești, Crasna, intersecția cu Târzii și Huși”, a declarat părintele protopop Andrei Mereuță.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Va place cum toți ateii din politică, va spun Hristos a înviat? Până ce le dați votul, apoi, paaa…. Hristos nu mai exista😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.