Trauma profesoarei care şi-a abandonat fetiţa într-o scară de bloc. De frica soţului, a născut în maşină

Cazul nou-născutului de numai cinci zile abandonat într-o scară de bloc, în Râmnicu Vâlcea, a şocat o ţară întreagă. Între timp, mama a fost cea care s-a prezentat la Poliţie şi şi-a recunoscut fapta. Povestea bebeluşului abandonat cuprinde detalii halucinante. Mama, de 35 de ani, este o fostă profesoară de la Liceul Economic din Râmnicu Vâlcea. Mai are acasă doi copii, de 3 şi respectiv 12 ani. Anchetatorii au reuşit să afle, cu dificultate, că naşterea micuţei a avut loc într-o maşină, unde femeia s-a refugiat câteva zile de frica soţului, care nu-şi mai dorea un copil. A născut singură şi după câteva zile de chin a decis să o lase pe micuţă în scara unui bloc.

Au existat o serie de detalii în acest caz care i-au pus pe poliţişti pe piste greşite: de la clema cu care era prins buricul nou-născutei, până la faptul că aceasta nu purta haine, fiind înfăşurată în cârpe. Misterul în mare parte a fost elucidat după ce mama, speriată de vâlva creată din cauza abandonului, a decis să se predea singură la Poliţie.

Mama s-a predat la patru zile după abandon

Într-o noapte geroasă de februarie, cu o oră înainte de miezul nopţii, un bebeluş a fost descoperit într-o scară de bloc din Râmnicu Vâlcea. Micuţa s-a trezit când unul dintre locatari, o tânără de 20 de ani, a deschis uşa blocului, cel mai probabil din cauza frigului. A început să plângă, iar plânsul şi prezenţa ei au şocat-o pe locatară. A pus mâna pe telefon şi a sunat la 112.

Cazul a ajuns în atenţia presei locale şi naţionale şi a făcut multă vâlvă. Patru zile mai târziu, o femeie de 35 de ani, extrem de speriată şi bulversată, avea să se prezinte la Poliţia din Râmnicu Vâlcea şi să recunoască faptul că ea este cea care a abandonat bebeluşul.   Imediat au început audierile, iar anchetatorii au aflat, cu mare greutate, din declaraţiile incoerente ale femeii, o mare parte din povestea ei

Detaliile care i-au pus pe anchetatori pe alte piste

O serie de amănunte le-au dat serioase bătăi de cap poliţiştilor. În primul rând este vorba despre clema cu care era prins buricul micuţei: diferită faţă de cea existentă în maternităţile din Vâlcea, fapt ce i-a determinat pe anchetatori să creadă că fie este vorba despre o femeie care a născut în alt judeţ, fie este vorba despre o naştere acasă, probabil cu cineva care are cunoştinţe minime.   Apoi, faptul că micuţa nu avea nici măcar un element de îmbrăcăminte, modul în care a fost găsită, i-a determinat pe oamenii legii să ia în calcul faptul că persoana care a abandonat bebeluşul are posibilităţi financiare reduse. Chiar şi scaunul-scoică pentru transport auto în care a fost găsit bebeluşul arăta de parcă a fost luat direct din coşul de gunoi, fiind extrem de uzat.    Micuţa a fost găsită înfăşurată într-un cearşaf ponosit, iar între picioare, în loc de pampers, avea nişte cârpe.

Citeste mai mult: adev.ro/qoo3wp
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ